Noua sesizare de peste hotare pentru plagiatele lui Ponta, Oprea si Toba. Tismaneanu, printre semnatari

Marti, 15 Martie 2016, ora 11:43
3838 citiri
Noua sesizare de peste hotare pentru plagiatele lui Ponta, Oprea si Toba. Tismaneanu, printre semnatari

O noua sesizare a fost trimisa la CNATDCU solicitandu-se analizarea si exprimarea unui punct de vedere oficial cu privire la suspiciunile de plagiat semnalate de presa in cazul mai multor teze de doctorat, pe lista figurand, printre altii, Victor Ponta, Gabriel Oprea si Petre Toba.

Noua sesizare, depusa la Consiliul National de Atestare a Titlurilor si Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) dupa ce Guvernul Ciolos a modificat cadrul legislativ in domeniu, este semnata de patru cercetatori romani care lucreaza peste hotare: dr. Cristian Dogaru, Faculty of Arts, Business and Applied Social Science, University Campus Suffolk, United Kingdom, dr. Lucian Ancu, Departement de physique nucleaire et corpusculaire, University of Geneva, Switzerland, profesor Horia Cornean, Department of Mathematical Sciences, Aalborg University, Denmark, si profesor Vladimir Tismaneanu, Director of the Center for the Study of Post-communist Societies at University of Maryland, USA.

Astfel, conform HG 134 din 2 martie 2016 pentru modificarea si completarea Codului studiilor universitare de doctorat, publicata pe pagina Ministerului Educatiei Nationale si a Cercetarii Stiintifice si in Monitorul Oficial Nr. 182, "orice persoana fizica sau juridica poate sesiza in scris" CNATDCU, daca are suspiciuni cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala in cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data la care ea a fost sustinuta si de cea la care a fost acordat titlul de doctor.

De asemenea, potrivit actului normativ, CNATDCU trebuie sa se pronunte in termen de 45 de zile cu privire la aceasta sesizare.

"In numele meu personal, precum si in numele celorlalti semnatari ai acestei scrisori, de la care am obtinut acordul de a-i reprezenta, depun pe aceasta cale o sesizare referitoare la nerespectarea standardelor de etica profesionala de catre persoanele numite in lista de mai jos, mai precis suspiciunea de plagiat a tezelor de doctorat.

Tezele de doctorat ale subnumitilor au fost analizate in urma unor anchete de presa, iar rezultatele ofera dovezi incontestabile cum ca numitele lucrari ar fi fost plagiate in mod masiv", se arata in sesizarea depusa la Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior (UEFISCDI) pentru a fi transmisa Consiliului General al CNADTCU.

Textul integral al sesizarii este publicat pe site-ul Scribd.com si contine lista completa a tezelor de doctorat pentru care se solicita analizarea si stabilirea unui verdict, lista care contine urmatoarele nume: Victor Ponta, Gabriel Oprea, Neculai Ontanu, Bogdan Licu, Loredana Radu, Adela Popescu, Mihai Stanisoara, Dumitru Parvu si Petre Toba.

C.B.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...
Comentarii
MacGigi
rank 5
Vremuri grele pentru hoti si plagiatori.