Ziare.com

Noua sesizare de peste hotare pentru plagiatele lui Ponta, Oprea si Toba. Tismaneanu, printre semnatari

Marti, 15 Martie 2016, ora 11:43

   

Noua sesizare de peste hotare pentru plagiatele lui Ponta, Oprea si Toba. Tismaneanu, printre semnatari
O noua sesizare a fost trimisa la CNATDCU solicitandu-se analizarea si exprimarea unui punct de vedere oficial cu privire la suspiciunile de plagiat semnalate de presa in cazul mai multor teze de doctorat, pe lista figurand, printre altii, Victor Ponta, Gabriel Oprea si Petre Toba.

Noua sesizare, depusa la Consiliul National de Atestare a Titlurilor si Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) dupa ce Guvernul Ciolos a modificat cadrul legislativ in domeniu, este semnata de patru cercetatori romani care lucreaza peste hotare: dr. Cristian Dogaru, Faculty of Arts, Business and Applied Social Science, University Campus Suffolk, United Kingdom, dr. Lucian Ancu, Departement de physique nucleaire et corpusculaire, University of Geneva, Switzerland, profesor Horia Cornean, Department of Mathematical Sciences, Aalborg University, Denmark, si profesor Vladimir Tismaneanu, Director of the Center for the Study of Post-communist Societies at University of Maryland, USA.

Astfel, conform HG 134 din 2 martie 2016 pentru modificarea si completarea Codului studiilor universitare de doctorat, publicata pe pagina Ministerului Educatiei Nationale si a Cercetarii Stiintifice si in Monitorul Oficial Nr. 182, "orice persoana fizica sau juridica poate sesiza in scris" CNATDCU, daca are suspiciuni cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala in cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data la care ea a fost sustinuta si de cea la care a fost acordat titlul de doctor.

De asemenea, potrivit actului normativ, CNATDCU trebuie sa se pronunte in termen de 45 de zile cu privire la aceasta sesizare.

"In numele meu personal, precum si in numele celorlalti semnatari ai acestei scrisori, de la care am obtinut acordul de a-i reprezenta, depun pe aceasta cale o sesizare referitoare la nerespectarea standardelor de etica profesionala de catre persoanele numite in lista de mai jos, mai precis suspiciunea de plagiat a tezelor de doctorat.

Tezele de doctorat ale subnumitilor au fost analizate in urma unor anchete de presa, iar rezultatele ofera dovezi incontestabile cum ca numitele lucrari ar fi fost plagiate in mod masiv", se arata in sesizarea depusa la Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior (UEFISCDI) pentru a fi transmisa Consiliului General al CNADTCU.

Textul integral al sesizarii este publicat pe site-ul Scribd.com si contine lista completa a tezelor de doctorat pentru care se solicita analizarea si stabilirea unui verdict, lista care contine urmatoarele nume: Victor Ponta, Gabriel Oprea, Neculai Ontanu, Bogdan Licu, Loredana Radu, Adela Popescu, Mihai Stanisoara, Dumitru Parvu si Petre Toba.

C.B.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3566 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vremuri grele pentru hoti si plagiatori.

Ma bucura ca romanii nu abandoneaza !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor