Ziare.com

Nu se lasa! Se cere redeschiderea plagiatului lui Ponta

de Lucian Lumezeanu
Marti, 11 Iunie 2013, ora 12:25

   

Nu se lasa! Se cere redeschiderea plagiatului lui Ponta
Avocatul Florin Plopeanu, care ii reprezinta pe Adrian Papahagi, Augustin Ofiteru si Mihail Neamtu in dosarul in care acestia l-au denuntat pentru plagiat pe Victor Ponta, a depus o plangere pentru redeschiderea dosarului.

In aceasta se reclama faptul ca solutia pe care a dat-o procurorul de caz, de neincepere a urmaririi penale fata de seful Guvernului, e nelegala si netemeinica.

Adrian Papahagi, membru PDL, Mihail Neamtu si Augustin Ofiteru, presedinte, respectiv vicepresedinte Noua Republica, i-au facut plangere penala pentru plagiat lui Victor Ponta, in urma scandalului inceput in vara anului trecut. Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a considerat ca Ponta a plagiat, insa Comisia de Etica de la Ministerul Educatiei, aflata in subordinea Guvernului, considera ca nu a plagiat.

Aceasta a fost si concluzia procurorului de caz, care s-a bazat pe expertiza Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor, institutie aflata, de asemenea, in subordinea Guvernului condus de Ponta.

Avocat Florin Plopeanu, in calitate de aparator ales al domnilor Papahagi Razvan Adrian, Neamtu George Mihail si Ofiteru Augustin Minel, denuntatori in dosarul cu numarul de mai sus, in temeiul art. 275-278 C. proc. pen., formulez prezenta

PLANGERE

impotriva rezolutiei nr. 783/P/2012 din 16.05.2013, prin care s-a dispus neinceperea urmaririi penale sub aspectul infractiunii de plagiat, prevazuta de art. 141 din Legea nr. 8/1996, in temeiul art. 10 alin. 1 lit. a) C. proc. pen. (fapta nu exista), intrucat solutia procurorului de caz este, deopotriva, nelegala si lipsita de temeinicie.

Pe cale de consecinta, va solicit infirmarea solutiei dispuse de procurorul de caz, si inceperea urmaririi penale, intrucat din cuprinsul sesizarii si a inscrisurilor anexate rezulta informatii care contureaza o suspiciune mai mult decat intemeiata care conduce la presupunerea ca in cauza s-a comis o infractiune de plagiat, astfel ca se impune efectuarea unei urmariri penale fata de aceasta fapta penala
, se arata in document.

In acest act se reclama faptul ca solutia e nelegala, intrucat fapta s-a petrecut, in ciuda faptului ca in NUP-ul procurorilor se sustinea altfel, dar si ca neinceperea urmaririi penale e netemeinica.

In cuprinsul rezolutiei nr. 783/P/2012 din 16.05.2013 procurorul de caz si-a fundamentat solutia, in fapt, pe cateva argumente care pot fi rezumate astfel:

1. Concluziile Raportului de constatare tehnico-stiintifica al O.R.D.A. nr. 11414 din 15.05.2013 arata ca opera este originala si nu s-a plagiat;

2. Atitudinea autorilor Ion Diaconu, Vasile Cretu si Dumitru Diaconu, care au declarat ca nu se simt prejudiciati si nu doresc sa formuleze plangere penala;

3. Concluziile Raportului final nr. 878 din 18.07.2012 si ale hotararii nr. 879 din 18.07.2012 ale Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica - Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, care exclud plagiatul;

4. Lucrarea in litigiu si lucrarile sursa sunt lucrari cu caracter stiintific juridic, ceea ce explica gradul ridicat de asemanare, intrucat toate lucrarile in cauza opereaza cu aceleasi surse normative, idei, teorii si concepte, care potrivit art. 9 lit. a) din Legea nr. 8/1996 sunt exceptate de la protectia legala a drepturilor de autor;

5. Textele insusite din opera sursa "The International Criminal Court, a new stage" a autorului Ion Diaconu nu pot fi considerate ca fiind plagiate intrucat, prin traducerea lor din limba engleza in limba romana, autorul Victor Viorel Ponta a dobandit, in temeiul art. 8 lit. a) din Legea nr. 8/1996, un drept de proprietate intelectuala distinct, conferit de calitatea de traducator.

Toate aceste argumente sunt, fara nicio rezerva, neintemeiate. Ceea ce se observa, la nivel general, din cuprinsul rezolutiei de neincepere a urmaririi penale, este ca procurorul de caz s-a straduit, din rasputeri, sa se sustraga de la asumarea oricarei responsabilitati in ceea ce priveste o analiza personala a starii de fapt in raport cu legea, ci a plasat aceasta sarcina altor institutii, care sa isi asume, astfel, povara concluziilor unei asemenea analize
, mai scrie in document.

Citeste mai jos textul integral al plangerii:


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4563 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
50 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Plagierea este un act care se pedepseste nu numai din punct de

vedere universitar sau profesional, ci si penal.
Este o inselaciune, o excrocherie menita sa aduca autorului merite sau foloase necuvenite.
Nu vad ce este atit de dificil de inteles de catre electoratul roman, ca persoanele lovite de aceasta pecete sint nefrecventabile, ineligibile, de dispretuit!

 

* * *

- de ce nu s-ar cere !

 

Plagiatul lui Ponta...

este indubitabil dar acuzatiile ar trebui indrepate spre incalcarea "trade mark-ului" inventatorilor comenzilor copy/paste , cut copy&paste, Kopieren & Einf├╝gen...pe ultima ar trebui s-o stie Ponta dupa excursia la Berlin...mai draga!

 
 

Oi fi zis tu,

Da'nu esti "koko",ala care vrei sa pari:)))

 

Plagiatul lui PONTA

Ce pot intelege cei 4,7 milioane de asistati romani ce au votat USL din stirea astaca "se cere redeschiderea plagiatului lui Ponta"???
Ca i-a fost decernat vreun premiu mult iubitului lor conducator???:))))
De ce nu spuneti simplu:"diploma copiata"ca sa inteleaga si votantii de la Dabuleni!?

Tu si cu ... ****!... Fara cratima...

Enjoy?...
Engage?...

P.S.: Din fericire mai sint si sanatoshi la cap pe forumul asta!
Din pacate, cam putzini dupa gustul meu...

Pai normal roostere

Ca la tine totul e viceversa... Raul e bun si binele este rau... Normalitatea ta este una falsa, creata virtual de imaginatia ta, la fel ca si a acelora pe care ii apreciezi... De aceea sunteti atat de putini sustinatori ai USL in chiar casa voastra, ziare.com... Ba inca multi se trezesc incet incet si privesc cu uimire realitatea... Bine ca se dezmeticesc... Tu cand ai de gand sa accepti ideea ca plagiatul e furt?

USL VA DISPARE!!!

Ieri, erau oameni adunati pe langa gardul cladirii unde a avut loc

... intalnirea lui Ponta cu doamna Angela Merkel, veniti sa vada cum arata un premier plagiator, tinut in functie de un popor sarac, flamand, needucat...

 

Asa e Silvico, asa e, ca bine le-o ziseshi nemtzalailor!...

Ca n-au ei destui plagiatori in Germanica - vezi si tu presa, media germana - la nivel inalt!
Ce simplu e unsa cu ... clantz, nuuu?!?...

Engage!...
Enjoy!...

P.S.: Noi stim ca tu esti fata simpla din popor, este?
Mai ales in ultima caracteristica...

Cui crezi tu ca-i pasa de comentariile tale?
Cumva lui ... Ponta?!?

@fgrooster

- au , da' aia isi dau demisia !

Roostere...

Parca tu ziceai ca ai scoala multa... Daca e la fel de valabila ca si cea a luio Ponta se explica multe... Hai sa traiesti dar nu ne trebuiesti. Dictatura mediocritatii de tip socialist s-a terminat. Tu trebuie sa treci la loc in banca ta...

USL VA DISPARE!!!

@cocoshelu'

Lamureste-ma si pe mine batrane olimpic, daca tu esti atat de educat si de destept pe cat incerci sa ne lamuresti in TOATE comentariile tale, cum poti sa accepti ca un plagiator sa te conduca?
Pe cei cu doua clase ii inteleg, dar tu? geniul din Carpati, aparatorul intelectualitatii romanesti.. este o chestie total ilogica.
Hai, fa-ma praf, spune-mi cat de frai.er sunt eu, cat esti tu de destept si lamureste-mi problema asta.
Traiesti cumva din printat serii de lucrari de diploma si de doctorat pentru indivizi de teapa lui Ponta si nu vrei sa-ti sperii clientela avida de diplome si recunoastere printre batranele de pe la tara?
Aveam odata un profesor ca tine, atat de plin de el incat se intreba mereu de ce nu-l cauta aia de la NASA sa-l vada cat de destept e... Din ce in ce mai mult ma gandesc dacanu cumva esti el, la fel de ingamfat dar mai batran cu vreo 20 de ani :(

Ori de cate ori are prilejul, Ponta striga "Hotii!" Dar el, care de

... ani de zile, incaseaza lunar bani de la stat fara merit, fara sa fi muncit, doar un copy/paste, oare cum se numeste, ce este Ponta care incaseaza nemeritat bani de la stat?

 

Bai, tu ai devenit ... proprietara Ziare.com???...

Sau te spank-uiesc patronii tai zilnic ca a devenit mishcarea cam slaba?
Previzibila oricum e...

Enjoy?...
Engage?...

P.S.: Daca esti asa de ... revolutzionara de ce nu-i scrii tu direct primului ministru sa-i comunici direct ... "ofurile" tale?
Gaseshti adresa pe net...

Sau doar ai ramas cu intrebarile de la ultima shedintza de partid de ... infierare tovarasheasca?!?

@fgrooster

- nu te obliga nimeni sa-i raspunzi !

Roostere

Acel "Hello Nietsche" te da de gol... Ateismul este religia mediocritatii iar mediocritatea iubeste socialismul... A circulat mereu pe Internet in ultima vreme urmatoarea epigrama: Cu p.r.o.s.t.u.l ce nu are scoala/Te lupti putin si-ai izbutit/ dar luci o lupta colosala/ Cu p.r.o.s.t.u.l care are scoala... Imi place maxim epigrama asta... Si se potriveste ca o manusa multora din sustinatorii USl si stapanilor lor...

USL VA DISPARE!!!

Nu numai redeschiderea dosarului.

Procurorul care i-a dat NUP lui Ponta trebuie cercetat pentru favorizarea infractorului. Ce probe ii lipseau pentru a-i proba vinovatia si a-l trimite in instanta?

 

Ce treaba are aici, in acest caz, procurorul cand aici trebuie

... sa se exprime universitarii, asa cum au facut domnii de la UB, cei ignorati de Liviu Pop si apoi, de alta plagiatoare, E Andronescu. Hotia, smecheria, impostura, se vad din cosmos, de la departare, si fara binoclu. Pe cine crede Ponta ca fraiereste? De ce Ponta se crede asa de smecher si despre romani are o impresie asa de proasta?

 

Rooster DISPERA...

E de bine cand dispera sustinatorii USL, care in lipsa de argumente se dedau la atacuri la persoana... Deh. Nimeni nu-i perfect si fiecare da cat poate din ce are. Cand nu ai nimic doar atat poti. Ca fgrooster... Ce conteaza ca el sustine furtul intelectual? Important este sa zica si el ceva!!!!

USL VA DISPARE

S-a vorbit prea putin despre masteratul lui Ponta

Ala care a disparut din CV a doua zi dupa "pleasca" aia cu plagiatul.
Mie mi s-a parut o magarie cel putin egala cu asta de care citim in utimile zile.

Acum "are legatura", deontologii Universului cunoscut?!?...

Papahagi, Ofiteru si Neamtzu, nishte nulitatzi fara valore si opera care se imagineaza zmeii justitziei tezelor de doctorat!
Sint curios daca cineva, dintre politrucii bassishti care dau mincinos si ipocrit din clantza - a citi "ceva" din ... opera celor de mai sus?
Daca raspunsul e "DA", atunci indicatzi cu precizie numarul paragrafelor si cite pagini aveau cele la care v-a busit risul.
Cit si plinsul...

"""Ziare.com, facetzi-va mila de bietzii forumishti!

OPRITZI-O PE SILVICA!...

Sa nu se raneasca in propriile cuvinte.
Si mai ales pt. ca observ c-a inceput sa ... leviteze extra-atmosferic! Fara binoclu se pare...

Enjoy!...
Engage!...

P.S.: Va rugam s-o tzinetzi totushi pe orbita. N-am vrea sa paraseasca ... Galaxia si, Doamne fereshte!, s-o intercepteze ... klingonienii.
Care sint - Ooops! - monarhishti si ... anti-bassishti!
Motivul pentru care a fost sters: fara legatura cu articolul postat"""

Nota: Cita dreptate avea Brucan!
Si parca i-a adunat pe totzi pe-aici...

NU TREBUIE SA CITESC

Scrierile lui Papahagi si a celorlalti doi, pentru ca NU EI sunt indiscutie aici ci Ponta. Tactica agitatorului comunist era sa atace mereu atunci cand i se punea o intrebare grea. Si tu atatci roostere cu acelasi tupeu al stalinistului de odinioara. Cine sa se mai uite in gura ta care stramba adevarul cu normalitate senina?!! Hmmm?!! NIMENI!!!

USL VA DISPARE!!!

Noroc cu tine ca esti destept

.

@fgrooster

Mi-a placut fraza asta a ta:

"P.S.: Din fericire mai sint si sanatoshi la cap pe forumul asta!
Din pacate, cam putzini dupa gustul meu... "
Uite ceva pe gustul tau: ca.cat.

P.S.: n-am inteles ce sunt nulitatile fara valoare. Poti da un exemplu? Si, eventual, un exemplu de nulitate cu valoare?

Sa ceara....e dreptul lor...

...cum si eu prenuie sa cer redeschiderea dosarului flota unde prejudiciul este......ZERO.....oare vapoarele Romaniei...a 4-a flota din lume atit au facut? Zero lei si zero bani?

 

>Banul. Cine va impiedica sa va adresati justitiei?

Poate lipsa de adevarate probe in afara verbiajului de la Antena3?

Da' pe tine cine te impiedica sa vorbeshti...

...On-topic?!?

Probabil n-ai nimic de spus si esti "gelos" pe aia cu ... verbiaj, nu?
Probabil aia mai si gindesc, zic eu...

Enjoy!...
Engage!...

P.S.: Vezi ai mare grija, verbiajul nu-i ca ... mariajul!
Itzi dezvolta subiectul dumneaei, coana Nutzi spaima ... Constitutzii!

Ce probe domnule?

pai mai proba ca ceva care cintareste mii de tone de otel nu se poat evapora ce vrei? sa-mi demonstreze inculpatii din dosar cum se puteau evapora asa ...fara sa ramina nimic! Numai in mintea lui Morar se putea! Mare procuror, mare spalator de dosare!

Vacaroiu a vandut FLOTA!

Ceea ce inseamna ca tot USL este de vina. Nu este problema lipsa probelor, ci pe CINE acuza acestea!

USL va DISPARE!!!

 

@andrei27

- s-ar putea , lumea e rea , maica !

 

@Rooster & andrei

Si prostul nu prost destul daca nu e si fudul... :)))))))))

USL VA DISPARE!!!

@Banul

- "prenuie" , ce ?

@niciolae - Ai grija ca "n"-ul ala era de fapt...

..."m"!

Si era fix pentru tine!

Enjoy, nu?...
Engage, da?...

P.S.: Bai frate, nu stiu cum se face, da' eu nu reushesc absolut deloc sa scriu, ca tine, cite doar 2-3 cuvinte la fiecare post!
Cred ca trebuie sa fii extrem de inteligent pt. asemenea "performantza". Mai ales daca e off-topic...
Recunosc, eu nu sint.
Cel putzin nu ca tine...

Tovarase pensionar comunist Nicu

Problemele astea te depasesc pe tine , mai bine ocupate in continuare de realizarea planului cincinal!!!!!

Ha ha ha DUTTY

Ce v-ar place voua sa va faceti de cap cu Romania... Maine am avea din nou partid unic. Ponta, seful vostru, plagiator dovedit, are multe altele de explicat, inclusiv o posibila implicare penala in moartea procurorului Panait. Si desi USL sunt socialisti, de la mamicutzele lor, tu ii faci pe cei care se opun USL socialisti... Vai draga dar cata logica poti sa ai! Luceste ca antracitul!!!

USL VA DISPARE!!!

Ponta DEMISIA pentru PLAGIAT !

Ma intreb de ce turnatorul dovedit Ghise ca si turnatorul dovedit Sorin Rosca Stanescu ,Mircea Quintus sau ober-turnatorul Dan Voiculescu nu cer DEMISIA lui Ponta pentru plagiatul comis ?
PS.
Pe ntru ca toti sunt lipsiti de morala !

 

@Pappytzoiule, iubitule...

Am observat, cu adinca incintare, ca esti perfect in rolul de ...auto-modal!
Shezi perfect, tot timpul, in siajul ... arierului meu!

Cred ca tzi-ai gasit vocatzia kilogramica, in sfirsit...

Mai enjoy?...
Mai si engage?...

P.S.: In legatura cu plagiatiul lui Victorash, vezi de potzi raspunde la intrebarile din primul meu comment.

Si incearca sa schimbi placa, devii ridicol.
Fi si tu mai creativ, doar esti ... "artist", nuuu?!?

In rest, ca si tine:

USL VA DISPARE!...
PDL E MORTH!...
WOODREA LA FEL!...
ANA ARE MERE!...
IAR BASELU ... P(I)ERE!!!

E bine asa?!?...

@fgrooster 14.14

- am observat ca nu reusheshti ! in alta ordine de idei educatule , intzeleg ca esti in faza post .

Cocoshelu reuseste doar sa ne enerveze pe toti

Ori este maso... ori este platit sa faca asta ca sa ne tina treji.
Eu propun sa nu mai bagam cocoshelu' asta in seama. Cred ca este in stare sa se injure singur, doar sa se simta si el bine... ai grija sa nu orbesti de satisfactii... indemanaticule ;)

 

 

Maaaaare lucru...

...Auto-denuntzurile astea!

Enjoy!...
Engage!...

P.S.: Papahagi, Ofiteru si Neamtzu - pacalicii politichiei romaneshti - se transforma ei in comisie academica de "anal-iza" a plagiatului?...

Atunci m-am linishtit.
Si cred ca si Ponta!...

Nu tine domnule ofiter

Nu tine. Nu tine atiotudinea asa bascalioasa. Nu ne mai intimidati. Suntem cu ochii pe voi. Ponta a plagiat si nu are dreptul sa fie in fruntea unei Romanii pe care nu o iubeste, si de care doar se foloseste pentru a-si alina puseurile de ego mediocru. SWocialismul si socialistii sunt in vizorul romanilor. Eject!

USL VA DISPARE!!!

 

Doamne ce tara am ajuns!

Sa avem un prim ministru mitoman,cleptoman si banuit de crima.Cu ce oare a gresit poporul asta?

 

?

Cleptoman? De unde ai scos-o?
Mitoman? Pai e politician, nu?
Banuit de crima? Daca nu s-a dovedit nimic, e curat.

Poporul roman nu e pedepsit: are exact premierul pe care si l-a dorit (vezi procentajele) bere este, seminte asisderi. Cind or crapa de foame, poate se apuca sa mature gunoaiele, dar tare mi-e ca mai dureaza...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor