Plagiatul lui Ponta: 900 de oameni lasati in aer de ordinul ministrului Pop

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 11:18
5468 citiri
Plagiatul lui Ponta: 900 de oameni lasati in aer de ordinul ministrului Pop

Ordinul prin care fostul ministru al Educatiei Liviu Pop a modificat structura Consiliului de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) nu spune ce se intampla si cu cei peste 900 de angajati din comisii, intarindu-se astfel ideea ca el a avut un singur scop: de a impiedica un verdict de plagiat pentru Victor Ponta.

"Prevederile acestui ordin nu specifica ce se va intampla cu soarta celor cateva sute de oameni care alcatuiesc Comisiile de Specialitate din cadrul CNATDCU. La articolul 8, alineatul 1 din OM scrie doar ca se va extinde Consiliul General de la 20 la 45 de membri. Cum ramane cu cei peste 900 de angajati din comisii? N-am fost instiintati daca mai existam sau nu, in conditiile in care avem atatea teze de analizat.

Unul dintre presedintii de comisie a facut parte si din fostul Consiliu National de Etica si mi-a spus ca retraieste situatia de atunci, cand, tot asa, nu-l anuntase nimeni ca si-a pierdut slujba. Eu unul, pana nu primesc o decizie oficiala, imi continui munca", a declarat Cristian Silvestru (foto), presedintele Comisiei de Chimie si Inginerie Chimica a CNATDCU, intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei.

Acesta isi exprima speranta ca Ministerul Educatiei va anula ordinul dat de fostul ministru interimar, Liviu Pop.

Plagiatul lui Ponta: Apel la ministrul Educatiei: Nu abdicati de la normele morale!

Cristian Silvestru subliniaza faptul ca ordinul respectiv nu face decat sa adauge la cei 20 de membri CNATDCU inca 25 de persoane, cel mai probabil apropiati noii puteri, iar "regula simpla a democratie spune ca minoritatea se supune majoritatii".

Cel mai grav este insa ca ministrul Pop a coboarat foarte mult nivelul de performanta necesar pentru a se obtine titluri de conferentiar sau pentru a conduce un doctorat, ceea ce va face ca valoarea diplomelor romanesti sa scada considerabil.

"Relaxarea criteriilor de analizare si evaluare a tezelor de doctorat e o consecinta care le intrece pe toate celelalte. E un fenomen particular Romaniei: diplomele universitare nu pot primi mai putin de calificativul maxim.

Riscam ca 'Summa cum laude' sa devina o distinctie banala, cand in Germania, de exemplu, in 25 de ani, numai doi studenti au obtinut-o. Obiectivul lor este, probabil, revenirea la vechile reguli, cand 73 din 75 de teze pe care le analizam primeau maximum. Asa a fost pana la 1 octombrie 2011, inainte de noua Lege a Educatie", a mai declarat Cristian Silvestru, recunoscand ca multora din mediul universitar nu le conveneau prevederile stricte ale noii Legi a Educatiei.

Cristian Silvestru este convins ca verdictul dat de CNATDCU in cazul lui Victor Ponta a fost unul corect, pentru ca "pana si un neavizat isi da seama daca doua lucrari sunt identice".

Ce va urma? "Ma bazez pe decizia Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti. Legal, diploma de doctor nu-i conditioneaza functia de premier, dar moral ar trebui sa-si dea demisia. Daca vor reusi sa dea un vedict care e clar pentru toti, va fi un castig imens pentru Romania. Se adauga si presiunea externa. Cei de acolo nu vor accepta sa vorbeasca cu un om cu asemenea probleme, e o chestiune de credibilitate", este convins acesta.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#ordin Pop Consiliu Atestare, #Pop desfiintat consiliu plagiat, #Cristian Silvestru plagiat Ponta , #plagiat