Plagiatul lui Ponta: Apel la ministrul Educatiei: Nu abdicati de la normele morale!

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 13:57
4601 citiri
Plagiatul lui Ponta: Apel la ministrul Educatiei: Nu abdicati de la normele morale!
Foto: bzi.ro

Comisia de Chimie si Inginerie Chimica a Consiliului National de Atestare a Titlurilor cere ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, revocarea ordinului emis saptamana trecuta prin care sunt revocati membrii consiliului.

"Comisia de Chimie si Inginerie Chimica a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) considera inadmisibila imixtiunea politicului in domeniul academic si isi manifesta profunda indignare cu privire la revocarea membrilor Consiliului (...)

De aceea, facem apel la ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului pentru revocarea ordinului mai sus mentionat si implementarea in cadrul Invatamantului si Cercetarii in Romania a unei politici bazate pe recunoasterea valorii, continuitatea masurilor menite sa asigure progresul real, respectarea normelor etice profesionale si de integrare europeana", se arata intr-un comunicat remis, miercuri, Ziare.com.

Plagiatul lui Ponta, reluat de Nature: Desfiintarea Consiliului confirma plagiatul

Potrivit semnatarilor, masurile luate prin ordinul mentionat nu fac decat sa incurajeze mediocritatea in mediul academic si sa favorizeze abdicarea de la standardele de calitate pe care Romania si le-a asumat odata cu intrarea in Uniunea Europeana, inclusiv in domeniul Educatiei si Cercetarii, in ciuda faptului ca toate guvernele care au condus Romania din 1990 pana in prezent si-au propus o continua crestere a calitatii actului didactic si de cercetare in universitatile si institutele de cercetare romanesti.

Liviu Pop depune plangere penala impotriva presedintelui Consiliului de Atestare

"Imixtiunea politicului in Invatamant si Cercetare si abdicarea de la normele morale si principiile rigorii stiintifice nu face (sic!) decat sa determine pe termen scurt scaderea credibilitatii invatamantului si a cercetarii stiintifice din Romania pe plan international, iar pe termen lung va determina o grava deteriorare a societatii romanesti", conform aceluiasi document.

Prim-ministrul Victor Ponta a plagiat o parte a tezei de doctorat, a decis, vineri, Consiliul de Atestare a Diplomelor. Ponta a subliniat ca nu intentioneaza sa demisioneze, desi, intr-o declaratie pentru El Pais, a precizat ca isi va depune mandatul in cazul in care acuzatiile la adresa lui se dovedesc a fi adevarate.

Pe de alta parte, Liviu Pop, fost interimar la Ministerul Educatiei, s-a declarat indignat de verdictul de plagiat al Consiliului de Atestare, afirmand ca acest consiliu nu are dreptul sa se pronunte, iar verdictul ar fi fost "orchestrat" de fostul ministru al Educatiei Mircea Miclea. De altfel, el a fost cel care a semnat un ordin de desfiintare a CNATDCU.

A.T.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...