Plagiatul lui Ponta: Ar trebui sa fure argintaria UE ca sa reactionam?- jurnalistul FAZ

Joi, 21 Iunie 2012, ora 17:19
4954 citiri
Plagiatul lui Ponta: Ar trebui sa fure argintaria UE ca sa reactionam?- jurnalistul FAZ

Jurnalistul Karl-Peter Schwarz, de la Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), este surprins de nepasarea cu care comunitatea europeana trateaza scandalul de plagiat al carui protagonist este premierul roman Victor Ponta.

"O tacere stranie in Europa pe 'afacerea Ponta'. Va puteti imagina ce taraboi international s-ar fi iscat daca Orban (premierul Ungariei, Viktor Orban - n.red.) ar fi fost macar suspectat de o ofensa similara? Se pare ca un premier roman trebuie sa fie prins furand tacamurile de argint folosite la reuniunile summit-urilor UE ca sa inteleaga toata lumea cine e cu adevarat. Care este explicatia mea: afilierile socialiste, influentele stangii asupra media si prejudecatile anti-romanesti, toate la un loc. Romania este privita ca un caz fara speranta, mult in urma standardelor europene. Eu nu.", comenteaza jurnalistul german pe Facebook.

("Strange silence in Europe on the Ponta affair. Can you imagine the international bruhaha if Orban would only be suspected of a similar offence? It seems that a Romanian PM has to be caught stealing silver spoons at an EU summit before everybody understands who he is. My tentative explanation: socialist affiliations, left leaning media and anti-Romanian prejudices come together. They regard Romania as a hopeless case, far beyond European standards - I do not.")

Al treilea plagiat al lui Ponta - Pinochet, trimis in judecata la patru ani dupa moarte...

De altfel, Karl-Peter Schwarz a publicat si un articol intitulat "Nerusinare" in care il acuza pe Ponta ca inca mai neaga ca a copiat si ii cere sa urmeze exemplul predecesorilor sai ilustri, presedintele Ungariei si ministrul Apararii din Germania, care au demisionat in situatii similare.

"Intai dezminti, apoi te scuzi, iar in final iti dai, jignit, demisia. Asa au facut pana acum toti politicienii prinsi ca au plagiat. Premierul roman Victor Ponta inca mai dezminte ca si-a copiat cu nerusinare dizertatia. Nici prin cap nu-i trece sa se scuze", comenteza Schwarz in articolul publicat in FAZ.

Plagiatul lui Ponta in presa germana: "Inca mai dezminte ca si-a copiat cu nerusinare dizertatia"

Desi scandalul de plagiat in care este implicat premierul Victor Ponta a ajuns in mass-media din toate colturile lumii, acesta sustine ca nu are niciun motiv sa demisioneze, cel mult va renunta la titlul de doctor, daca autoritatile abilitate ii vor da un verdict final nevaforabil.

Ponta neaga plagiatul cu noi acuzatii: Basescu mi-a inscenat asta. De ce sa demisionez?

Presa externa, despre plagiatul lui Ponta si istoria unui Guvern copy-paste

Deutsche Welle: Plagiatul si inevitabila demisie

Miercuri seara, la trei zile de la declansarea scandalului, jurnalistii au descoperit o a treia lucrare a lui Victor Ponta care contine zeci de pagini copiate din materiale concepute de alti autori.

Citeste si:
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
O serie de gafe din partea reprezentanților UDMR din ultima vreme a alimentat noi tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, ajungându-se până la cereri pentru demiterea reprezentanților...
Stelian Ion reclamă abuzurile CSM după a doua excludere a lui Cristi Danileț din magistratură: ”Se duce o veritabilă vânătoare de vrăjitoare împotriva judecătorilor curajoşi”
Stelian Ion reclamă abuzurile CSM după a doua excludere a lui Cristi Danileț din magistratură: ”Se duce o veritabilă vânătoare de vrăjitoare împotriva judecătorilor curajoşi”
Deputatul USR Stelian Ion a criticat dur miercuri, 25 mai, excluderea pentru a doua oară din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ. Fostul ministru al Justiției a acuzat un ”derapaj...