Plagiatul lui Ponta: Comisia de Etica ia o decizie marti

Luni, 16 Iulie 2012, ora 18:00
2678 citiri
Plagiatul lui Ponta: Comisia de Etica ia o decizie marti
Foto:Arhiva

Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti va lua, marti, o hotarare in privinta acuzatiilor de plagiat care i se aduc lui Victor Ponta in ceea ce priveste teza sa de doctorat. Public insa, decizia va fi anuntata ulterior, in cadrul unei conferinte de presa.

"La finalul intalnirii de maine, 17 iulie 2012, a Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti nu vor fi facute declaratii de presa", se precizeaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Din cate se pare, corpul profesoral al Universitatii Bucuresti nu s-a lasat intimidat de declaratiile ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Andronescu: Daca teza lui Ponta e plagiat, scoala de doctorat ar putea fi desfiintata

In comunicatul de presa citat se arata ca Universitatea din Bucuresti a luat cunostinta, printre altele, de "exclusivitatea legala" detinuta de Consiliul National de Etica, aflat in subordinea ANCS, in cazul sesizarilor privindu-i pe demnitari.

Universitatea Bucuresti, in cadrul careia Victor Ponta si-a obtinut titlul de doctor in 2003, precizeaza ca s-a autosesizat in acest caz in baza prevederii din Carta Universitatii din Bucuresti, art. 84, alin. (5), potrivit careia "Comisia de Etica are urmatoarele atributii: (...) b) analizeaza si solutioneaza abaterile de la etica universitara, pe baza sesizarilor sau prin autosesizare, conform Codului de etica si deontologie universitara."

De asemenea, tot in Carta Universitatii din Bucuresti, la art. 5, alin. (2) se precizeaza faptul ca "(2) Raman membri ai comunitatii universitare cadrele didactice si cercetatorii pensionati din Universitate, precum si absolventii acesteia (alumni), fara a detine prerogative decizionale sau drepturi elective."

In baza acestor prevederi, Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti isi continua lucrarile de analiza academica a tezei lui Victor Ponta.

"Membrii Comisiei de Etica analizeaza acuzatiile aduse dr. Victor Ponta, in cazul tezei sale de doctorat, din punctul de vedere al respectarii normelor de proprietate intelectuala si drepturi de autor, asa cum sunt ele stipulate in Codul de Etica al Universitatii din Bucuresti, art. 9si art. 10.

In paralel, teza de doctorat a dr. Victor Ponta este analizata de un numar de experti in drept. Rezultatele analizei efectuate de expertii in drept vor sprijini analiza efectuata de membrii Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti. (...) Hotararea Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti va primi aviz de la Directia Juridica a Universitatii din Bucuresti, urmand ca Rectorul Universitatii din Bucuresti sa prezinte Senatului Universitatii din Bucuresti hotararea si raportul final al Comisiei de Etica", se mai precizeaza in comunicatul remis Ziare.com de Universitatea Bucuresti.

Liiceanu si Plesu scriu Europei despre plagiatul lui Ponta

Acuzatiile de plagiat ce i se aduc lui Victor Ponta s-au aflat in atentia Consiliului National de Etica si a Consiliului National de Atestare a Diplomelor (CNATDCU).

Primul a fost reorganizat de fostul ministru interimar al Educatiei, Liviu Pop, si inca nu a luat in dezbatere acest caz, sub pretextul ca mai sunt multe altele de discutat.

Consiliul de Etica, despre plagiatul lui Ponta: Teza nu a fost evaluata. "Nu era randul ei"

In schimb, pe 28 iunie, in ciuda presiunilor incredibile la care a fost supus de catre acelasi Liviu Pop, CNATDCU a decis ca teza de doctorat a lui Victor Ponta contine cel putin 85 de pagini "copy-paste" si a cerut Ministerului Educatiei sa ii retraga acestuia titlul de doctor, in conformitate cu legea.

Ponta a plagiat - Consiliul de Atestare propune retragerea titlului de doctor

In replica, mai multi lideri USL i-au atacat pe cei 13 academicieni si cercetatori care au votat in unanimitate decizia de plagiat, spunand ca au fost platiti si manipulati de fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, pentru a-i face rau premierului Victor Ponta.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Ponta plagiat Universitatea Bucuresti, #Ponta plagiat Comisie Etica , #plagiat