Plagiatul lui Ponta: Decanul Facultatii de Drept, Flavius Baias, a demisionat (Video)

Joi, 28 Iunie 2012, ora 13:16
19293 citiri
Plagiatul lui Ponta: Decanul Facultatii de Drept, Flavius Baias, a demisionat (Video)
Foto: Arhiva

Decanul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, conf.dr. Flavius-Antoniu Baias, a demisionat joi. Facultatea, la care Victor Ponta si-a obtinut titlul de doctor in 2003, trebuia sa prezinte un punct de vedere cu privire la acuzatiile de plagiat care i se aduc premierului.

Rectorul Universitatii din Bucuresti, prof. dr. Mircea Dumitru a declarat: "Regret ca s-a intamplat acest lucru, am avut o colaborare excelenta cu domnul decan Baias. Este o decizie personala pe care o respect. Si urmeaza ca Universitatea din Bucuresti sa organizeze un nou tur de alegeri", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In urma cu o saptamana, Universitatea Bucuresti a decis sa se implice direct si sa faca lumina in scandalul declansat de Revista Nature si preluat de agentiile internationale de presa din intreaga lume.

Ponta risca sa piarda titlul de doctor - Universitatea Bucuresti analizeaza acuzatiile de plagiat

S-a decis atunci ca Facultatea de Drept, la care Victor Ponta si-a luat doctoratul, va initia constituirea unei comisii formate din experti internationali, din universitati straine, pentru a analiza cazul sau, urmand ca toate concluziile sa fie prezentate atat Senatului Universitatii din Bucuresti, cat si opiniei publice.

In plus, rectorul Universitatii din Bucuresti a solicitat intrunirea de urgenta a Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti pentru a dezbate intregul caz.

Miercuri, 27 iunie, decanul Facultatii de Drept a anuntat ca facultatea nu are competenta legala sa verifice acuzatiile de plagiat.

"In cadrul Consiliului Facultatii de Drept au fost decise urmatoarele: In principiu condamna orice manifestare de plagiat, indiferent de cine ar fi savarsit-o si in ce domeniu ar fi savarsit-o, dar constata ca in conditiile legislative actuale nu are competenta legala sa verifice daca acuzatiile de plagiat la adresa prim-ministrului Victor Ponta sunt adevarate sau nu", a declarat Flavius Baias pentru Hotnews.

Tot pentru sursa citata, rectorul Universitatii din Bucuresti, prof. dr. Mircea Dumitru, a declarat miercuri seara ca acest caz va fi investigat in continuare. Mai precis, Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti se va intalni saptamana viitoare in a doua sedinta in care va dezbate acuzatiile de plagiat aduse prim-ministrului Victor Ponta.

"Membrii Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti aveau nevoie de un punct de vedere al Facultatii de Drept - facultatea a decis sa nu se pronunte asupra cazului, spunand ca nu exista un temei legal pentru a efectua aceasta analiza - dar se va continua investigatia la nivelul Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti", a declarat rectorul Universitatii Bucuresti.

Plagiatul la nivel inalt: cazul Ponta vs cazul Guttenberg - Interviu Ziare.com

Acuzatiile de plagiat aduse lui Victor Ponta sunt si in atentia Consiliului National de Etica, dar si a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#decan drept demisie Ponta, #Baias demisie plagiat Ponta , #plagiat