Plagiatul lui Ponta: Liviu Pop il critica dur pe academicianul Marius Andruh

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 14:13
3730 citiri
Plagiatul lui Ponta: Liviu Pop il critica dur pe academicianul Marius Andruh
Foto: gov.ro

Liviu Pop, fostul ministru interimar al Educatiei, l-a criticat dur pe academicianul Marius Andruh, presedintele Consiliul de Atestare a Diplomelor, cel care a anuntat plagiatul premierului Victor Ponta.

"Nu stiu daca stia premierul, eu nu ma asteptam ca aceasta comisie (Consiliul de Atestare a Diplomelor - n.r.) sa se reuneasca. Nu are competenta necesara, este prima decizie luata de aceasta comisie. Stiam ca vor sa dezbata presupusul plagiat al domnului Ponta, dar ma asteptam sa isi citeasca propriul regulament, sa vada ca erau in afara legii", a precizat Pop, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Academicienii care compun Consiliul de Atestare a Diplomelor au decis, vineri, ca Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat.

Ponta a plagiat - Consiliul de Atestare propune retragerea titlului de doctor

Cu toate acestea, verdictul nu are nicio valoare, dupa cum a anuntat fostul ministru interimar al Educatiei, aratand ca la orele diminetii Consiliul a fost desfiintat oficial.

Ordinul pentru desfiintarea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a fost publicat vineri dimineata in Monitorul Oficial. La scurt timp de la publicarea in M.O., acesta a fost retras pentru aproximativ un sfert de ora.

Plagiatul lui Ponta: Ordinul ce desfiinteaza Consiliul apare si dispare din M.O.

Liviu Pop a mentionat ca, oricum, potrivit unui ordin al fostului ministru al Educatiei, Catalin Baba, din aprilie 2012, Consiliul de Atestare a Diplomelor putea sa evalueze doar tezele de doctorat de dupa 4 aprilie 2012, lucrarile anterioare acestei date fiind evaluate de Comisia Nationala de Etica. Insa Baba l-a contrazis vehement.

"Astfel, premierul este indreptatit sa ceara daune morale acestui consiliu, pentru ca ce au facut ei este abuz in functie, nu aveau nicio calitate, niciun drept. S-a aruncat o pata neagra asupra academicienilor, din cauza domnului Andruh. Consiliul national de etica se ocupa de plagiat. Imi pare rau ca dumnealui s-a prins intr-o plasa de paianjen si a tras cu el in jos si mediul academic", a adaugat Pop.

Profesorul Marius Andruh, presedintele Consiliului de Atestare a Diplomelor, a fost acuzat ca a primit mita, el fiind beneficiarul unui grant de 7 milioane de lei, adica aproape 1,6 milioane de euro, acordat de Ministerul Educatiei, in timpul ministeriatului lui Daniel Funeriu.

Seful Consiliului Diplomelor neaga acuzatiile de mita: E un atentat la cariera mea stiintifica

Academicianul a respins acuzatiile, sustinand ca niciodata nu a luat bani personal din granturile primite.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Pop acuza presedinte Consiliu Atestare Diplome, #Liviu Pop acuzatii Marius Andruh, #Liviu Pop plagiat Ponta , #plagiat