Plagiatul lui Ponta: Liviu Pop il critica dur pe academicianul Marius Andruh

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 14:13
3691 citiri
Plagiatul lui Ponta: Liviu Pop il critica dur pe academicianul Marius Andruh

Liviu Pop, fostul ministru interimar al Educatiei, l-a criticat dur pe academicianul Marius Andruh, presedintele Consiliul de Atestare a Diplomelor, cel care a anuntat plagiatul premierului Victor Ponta.

"Nu stiu daca stia premierul, eu nu ma asteptam ca aceasta comisie (Consiliul de Atestare a Diplomelor - n.r.) sa se reuneasca. Nu are competenta necesara, este prima decizie luata de aceasta comisie. Stiam ca vor sa dezbata presupusul plagiat al domnului Ponta, dar ma asteptam sa isi citeasca propriul regulament, sa vada ca erau in afara legii", a precizat Pop, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Academicienii care compun Consiliul de Atestare a Diplomelor au decis, vineri, ca Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat.

Ponta a plagiat - Consiliul de Atestare propune retragerea titlului de doctor

Cu toate acestea, verdictul nu are nicio valoare, dupa cum a anuntat fostul ministru interimar al Educatiei, aratand ca la orele diminetii Consiliul a fost desfiintat oficial.

Ordinul pentru desfiintarea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a fost publicat vineri dimineata in Monitorul Oficial. La scurt timp de la publicarea in M.O., acesta a fost retras pentru aproximativ un sfert de ora.

Plagiatul lui Ponta: Ordinul ce desfiinteaza Consiliul apare si dispare din M.O.

Liviu Pop a mentionat ca, oricum, potrivit unui ordin al fostului ministru al Educatiei, Catalin Baba, din aprilie 2012, Consiliul de Atestare a Diplomelor putea sa evalueze doar tezele de doctorat de dupa 4 aprilie 2012, lucrarile anterioare acestei date fiind evaluate de Comisia Nationala de Etica. Insa Baba l-a contrazis vehement.

"Astfel, premierul este indreptatit sa ceara daune morale acestui consiliu, pentru ca ce au facut ei este abuz in functie, nu aveau nicio calitate, niciun drept. S-a aruncat o pata neagra asupra academicienilor, din cauza domnului Andruh. Consiliul national de etica se ocupa de plagiat. Imi pare rau ca dumnealui s-a prins intr-o plasa de paianjen si a tras cu el in jos si mediul academic", a adaugat Pop.

Profesorul Marius Andruh, presedintele Consiliului de Atestare a Diplomelor, a fost acuzat ca a primit mita, el fiind beneficiarul unui grant de 7 milioane de lei, adica aproape 1,6 milioane de euro, acordat de Ministerul Educatiei, in timpul ministeriatului lui Daniel Funeriu.

Seful Consiliului Diplomelor neaga acuzatiile de mita: E un atentat la cariera mea stiintifica

Academicianul a respins acuzatiile, sustinand ca niciodata nu a luat bani personal din granturile primite.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...