Plagiatul lui Ponta: Ordinul ce desfiinteaza Consiliul apare si dispare din M.O.

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 11:51
5007 citiri
Plagiatul lui Ponta: Ordinul ce desfiinteaza Consiliul apare si dispare din M.O.

Desfiintarea Consiliului General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, organismul care analizeaza, vineri, acuzatiile de plagiat care-l vizeaza pe Victor Ponta, a fost publicata in Monitorul Oficial, insa a fost retrasa la scurt timp.

Decizia a reaparut pe site-ul institutiei, dupa aproximativ 15 minute.

Joi seara, ministrul Educatiei Liviu Pop a dat un ordin prin care componenta Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare este modificata radical.

Plagiatul lui Ponta -Vezi cele mai noi informatii

Astfel, a fost propusa marirea componentei Consiliului General de la 20 la 45 de membri.

CNATDCU poate da o decizie chiar astazi, insa aceasta ar fi nula, dupa ce ordinul de ministru a fost publicat in Monitorul Oficial, la doua zile dupa ce institutia a trecut din subordinea Parlamentului in cea a Guvernului.

Miclea: E un plagiat evident, miza nu e Ponta, ci credibilitatea diplomelor romanesti

Mircea Miclea, fostul ministru al Educatiei si membru al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, a declarat ca teza de doctorat a fostului premier este un plagiat grosolan.

Desi decizia CNATDCU ar putea fi nula, solutia gasita de Miclea este ca fiecare membru in parte sa-si faca publica decizia, pentru a nu mai exista indoieli cu privire la corectitudinea verdictului final.

Corpul de control la CNATDCU

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a trimis corpul de control al ministerului la Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.

Pop a declarat ca oamenii trimisi de el pentru a verifica activitatea CNATDU o vor controla luni, cand el nu va mai fi ministru al Educatiei, mandatul sau expirand sambata, 30 iunie.

Ministrul Pop a trimis corpul de control la consiliul care analizeaza plagiatul lui Ponta

La scurt timp, insa, primii reprezentanti ai Corpului de Control au ajuns la CNATDCU, fiind urmati de insusi ministrul Pop.

Cine facea parte din Consiliu

Presedintele Consiliului General al CNATDCU era Marius Andruh, de la Universitatea Bucuresti, cel care a confirmat plagiatul lui Ponta pentru Nature, revista de la care, de altfel, a pornit intreg scandalul de plagiat.

Vicepresedinti ai CNATDCU erau Dorel Banabic - Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Lucian Pintilie - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor - INCDFM Bucuresti, Lazar Vlasceanu - Universitatea din Bucuresti.

Membrii in Consiliul General al CNATDCU erau Viorel Barbu, de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi, Dragos Mihael Ciuparu - Universitatea "Petrol - Gaze" din Ploiesti, Mircea Dumitru - Universitatea din Bucuresti, Ionel Haiduc - Academia Romana, Mihai Lucan - Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, Liviu Marsavina - Universitatea "Politehnica" din Timisoara, Mircea Miclea - Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca.

De asemenea, mai faceau parte Sergiu Nedevschi - Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Cristian Oara - Universitatea "Politehnica" din Bucuresti, Octavian Popescu - Institutul de Biologie Bucuresti si Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, Marian Preda - Universitatea din Bucuresti, Bogdan C. Simionescu - Institutul "Petru Poni" de Chimie Macromoleculara, Iasi, Carmen Socaciu - Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, Rodica Zafiu - Universitatea din Bucuresti, Ioan Aurel Pop - Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca si Centrul de Studii Transilvane al Academiei Romane.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....