Plagiatul lui Ponta: Presedintele Societatii de Stiinte Matematice, despre furt si masinatiuni

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 23:54
12780 citiri
Plagiatul lui Ponta: Presedintele Societatii de Stiinte Matematice, despre furt si masinatiuni

Victor Ponta trebuie sa demonstreze cat mai repede ca acuzatiile foarte grave de plagiat care i se aduc sunt nefondate, pentru ca argumentele prezentate pana acum fie sunt "copilaroase", fie dovedesc o cultura generala precara, declara prof.dr. Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

Contactat de Ziare.com, prof.dr. Gologan (foto), care este si coordonator al Lotului olimpic de Matematica, a remarcat modul "copilaros" in care a raspuns acuzatiilor premierul si a subliniat ca "acuzatia de furt este mult mai grava decat acuzatia de masinatiune".

"Este ca si cum esti acuzat de un fost prieten ca ai furat din magazin, dupa 12 ani. El te-a fotografiat si tu spui ca principalul vinovat e el.

In primul rand tu trebuie sa te dezvinovatesti de faptul ca ai furat si esti hot!

Eu nu il acuz direct pe premier pentru ca nu stiu despre ce este vorba, dar o persoana de tipul acesta, cu o astfel de functie, ar trebui sa inteleaga ca primul argument pe care trebuie sa il aduca este dovada ca nu exista furtul. Nu primul argument sa fie 'A venit acum sa ma dea in gat nu stiu cine'", ne-a declarat Radu Gologan.

Ponta neaga plagiatul cu noi acuzatii: Basescu mi-a inscenat asta. De ce sa demisionez? (Video)

Intrebat daca exista motive de ingrijorare legate de o posibila musamalizare a acestui scandal, tinand cont de evolutia cazului Mang, acesta a raspuns: "Nu stiu, dar am citit ca vicepresedintele Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a declarat ca se va discuta acest subiect".

Cazul Mang - o poveste rusinoasa

Prof.unif.dr.Radu Gologan: In Japonia, nu doar ministrul Mang, ci si premierul ar fi demisionat

"Sigur, sunt institutii guvernamentale care se ocupa cu acest lucru. Eu nu pot sa ma exprim, sau un ziarist, despre o teza in domeniul juridic. Trebuie constatat de oameni care sunt priceputi in asa ceva, ei sa comenteze.

Dar noi, cei care nu suntem specialisti in domeniu, vazand cateva pagini, intr-o parte si intr-alta, copy-paste sau aproape copy-paste, cerem ca o personalitate care este prim-ministru al Romaniei sa aduca niste argumente ca nu e vorba despre un plagiat.

Argumente de tipul "Vezi ca e masinatiunea nu stiu cui" mi se par...Sigur, ele arata un caracter 'securistic' cum se spune, asta daca se dovedeste...

Dar punctul intai al acestei probleme a Romaniei nu este daca e masinatiune securista, daca e facatura a presedintelui sau a nu stiu cui. In primul rand este o acuzatie de furt care e mult mai grava decat cealalta. Acuzatia de furt este mult mai grava decat acuzatia de masinatiune", a subliniat prof.dr. Gologan.

Exclusiv O palma morala pentru toti plagiatorii - Interviu Ziare.com

Totodata, faptul ca scandalul a umplut paginile presei internationale ii afecteaza indirect pe cercetatorii romani.

Presa externa, despre plagiatul lui Ponta si istoria unui Guvern copy-paste

Presa straina, gafe si ironii cu Ponta: "Presedintele" magna cum fraudae

"Va spun ca cetatean. Sigur ca nu imi convine sa ma duc in lumea academica din strainatate si sa ma simt jenat ca nu stiu ce sa raspund cand mi se spune ca o personalitate politica a tarii mele are o problema.

Sincer, as vrea sa nu fie asa, sa se dovedeasca ca nu e si toata lumea academica sa inteleaga ca nu este un plagiat. Mi-as dori foarte mult! Si cat mai repede!

Dar nu cu argumente de acest tip, nu cu argumente de tipul 'revista Nature este revista in care nu stiu cine da interviuri', nu asa!", a sustinut acesta inca o data.

Ponta si-a scos din CV un masterat in Italia - il facuse in 3 luni

Rugat sa comenteze incercarea premierului de a stirbi reputatia revistei americane Nature, Radu Gologan a replicat: "E o copilarie! Este o chestiune in care se dovedeste o educatie precara, o lipsa de cultura generala".

Revista Nature: Ponta a plagiat jumatate din lucrarea sa de doctorat - Premierul: E mana lui Basescu

Plagiatul lui Ponta: Confirmare pentru Nature din partea unui academician roman

Miclea, despre plagiat: Ponta risca sa-si piarda titlul de doctor, Nature nu publica supozitii

"Nu vreau sa fie inteles ca un partizanat politic. Si presedintele raspunde cu aceeasi moneda", a tinut sa sublinieze foarte clar prof.dr.Radu Gologan.

Pe de alta parte, acesta a fost rugat sa comenteze si modul in care Victor Ponta a minimalizat importanta titlului de doctor, spunand ca este gata sa renunte la el, mai ales ca nu ii aduce niciun beneficiu material, presedintele Societatii de Matematica a preferat sa revina la exemplul dat la inceput:

"Va spun inca o data: El este acuzat de furt! Sa zicem ca o persoana este acuzata de furt dintr-un magazin si el spune: 'Foarte bine, ma mut in alt domeniu, nu mai lucrez in magazinul respectiv si nu ma mai intereseaza'. Nu! Trebuie sa dovedesti mai intai ca nu e furt! E o acuzatie extrem de grava, nu stiu daca se intelege asta", a comentat acesta.

In plus, Radu Gologan a tinut sa sublinieze si un alt aspect extrem de important: "Si pozitia ministrului de Externe mi se pare hilara. Cum poti sa spui ca nu exista nicio lege care sa iti spuna cum sa citezi? Exista o deontologie profesionala pe care orice om care are pretentii de cercetare de gandire stiintifica, de rezultate noi, o stie din scoala".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Ponta plagiat Radu Gologan, #Ponta acuzat plagiat, #coordonator lot olimpic plagiat , #plagiat