Plagiatul lui Ponta: Protestul Ghilimelelor, in fata Guvernului

Luni, 02 Iulie 2012, ora 22:15
5740 citiri
Plagiatul lui Ponta: Protestul Ghilimelelor, in fata Guvernului

In jur de 200 de persoane au protesat, luni seara, in fata Guvernului, cerand demisia premierului Victor Ponta, care se afla in centrul unui scandal de plagiat.

Manifestatia, initiata pe Internet, a purtat numele de "Protestul ghilimelelor". Conform Reporter Virtual, manifestantii "au fost amenintati de jandarmi ca vor fi luati cu duba si amendati pentru tulburarea linistii publice. Cei veniti in Piata Victoriei nu sunt lasati sa treaca prin fata cladirii Guvernului, desi oamenii sunt pasnici".

Potrivit sursei citate, premierul Victor Ponta a ajuns, la ora 19:00, la sedinta de Guvern, insotit de SPP-isti.

Inainte de protest, organizatorii au transmis mai multe indicatii.

"Promenada noastra este o manifestare culturala, drept pentru care va rugam sa veniti cu o carte sub brat; cine are papion este invitat sa-l poarte", mentinau organizatorii, pe Internet, amintind de "Protestul Papioanelor", dupa ce Guvernul a decis ca ICR sa treaca in subordinea sa.

"Comportamentul trebuie sa fie absolut pasnic si relaxat. Ne vom deplasa in sir indian, doar pe trotuar, traversand carosabilul doar pe culoarea verde, astfel incat sa nu deranjam cu nimic traficul. In cazul in care apar 'turbulenti', separati-va rapid de ei.

In cazul in care apar militanti de la diverse partide cu tricouri si steaguri, separati-va de ei. Aceasta manifestare nu este partinica.

Daca apar jandarmi, va amintim ca plimbatul pe trotuar nu este interzis de nicio lege romana. Vorbiti-le politicos, daca vi se adreseaza, si treceti mai departe.

Foto: Reporter Virtual

Daca doriti sa transmiteti un mesaj (pe o foaie, pe o pancarta, pe un tricou), va rugam ca textul sa fie decent. La buna vedere, in fata Muzeului de Geologie, care va fi punctul de pornire si de final al promenadei noastre. Evenimentul va avea loc zilnic, de la aceeasi ora si pe acelasi traseu, pana ce Victor Ponta isi va da demisia", mai precizau organizatorii, inainte de "Protestul Ghilimelelor".

De atfel, o mana de oameni, printre care si Brianna Caradja, s-a strans si la pranz, in Piata Universitatii, cerand tot demisia premierului Ponta in urma acuzatiilor de plagiat.

Foto: Facebook/ Brianna Caradja

Prim-ministrul Victor Ponta a plagiat o parte a tezei de doctorat, a decis, vineri, Consiliul de Atestare a Diplomelor. Ponta a subliniat ca nu intentioneaza sa demisioneze, desi, intr-o declaratie pentru El Pais, a precizat ca isi va depune mandatul in cazul in care acuzatiile la adresa lui se dovedesc a fi adevarate.

Pe de alta parte, Liviu Pop, fost interimar la Ministerul Educatiei, s-a declarat indignat de verdictul de plagiat al Consiliului de Atestare, afirmand ca acest consiliu nu are dreptul sa se pronunte, iar verdictul ar fi fost "orchestrat" de fostul ministru al Educatiei Mircea Miclea.

Una peste alta, scandalul ramane, iar decizia finala, daca ne referim la sanctiuni, se va lua tot la Ministerul Educatiei, insa abia la toamna, dupa ce se va pronunta in acest caz Consiliul National de Etica.

Citeste si:
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Fostul primar al Capitalei și actual lider al PSD Bucureşti Gabriela Firea a lansat joi, 18 august, un nou atac la adresa actualului edil Nicușor Dan, afirmând că Capitala este „abandonată...
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL Sector 2 l-a înscăunat pe fostul lider PDL și primar al Sectorului 3 Liviu Negoiță la fruntea Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Filiala Sector 2. Anterior, acesta a fost membru PMP...