Plagiatul lui Ponta: Confirmare pentru Nature din partea unui academician roman

Marti, 19 Iunie 2012, ora 13:05
12300 citiri
Plagiatul lui Ponta: Confirmare pentru Nature din partea unui academician roman
Foto:scoalaedu.ro

Plagiatul de care a fost acuzat Victor Ponta in "Nature" a fost confirmat pentru prestigioasa revista de prof.univ.dr. Marius Andruh, membru al Academiei Romane si presedinte al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.

"Indiciile privind plagiatul sunt mai mult decat evidente", a precizat pentru Nature Marius Andruh, profesor la Universitatea din Bucuresti, scrie Romania Libera.

Daca acuzatiile se vor dovedi reale, "in Romania si in strainatate vor trebui organizate dezbateri serioase pentru evitarea unor astfel de situatii", a mai declarat Andruh pentru "Nature".

Surse din Consiliul National de Atestare a Diplomelor au declarat pentru Ziare.com ca acesta se va autosesiza si este foarte posibil ca subiectul sa fie discutat chiar la prima sedinta, care va avea loc pe 29 iunie.

Revista Nature: Ponta a plagiat jumatate din lucrarea sa de doctorat - Premierul: E mana lui Basescu

Presa externa, despre plagiatul lui Ponta si istoria unui Guvern copy-paste

Ponta neaga plagiatul cu noi acuzatii: Basescu mi-a inscenat asta. De ce sa demisionez?

Academicianul Marius Andruh este seful Departamentului de Chimie Anorganica din cadrul Facultatii de Chimie a Universitatii din Bucuresti, membru titular al Academiei Romane, membru al Academiei Europaea din Londra si membru corespondent al Academiei Europene de Stiinte, Arte si Litere (Paris).

El a fost desemnat de studentii proprii in Topul Profesorilor Bologna. Profesorul a fost inclus si in forul European Academy of Sciences.

Andruh a fost numit in Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, in timpul mandatului lui Daniel Funeriu, in anul 2011.

Conform Legii Educatiei Nationale, CNATDCU are un rol decisiv si in acordarea "abilitarii", procedura prevazuta de lege a fi indeplinita de cei care solicita functii de conducere in universitati, conducatori de doctorate, cu rol de a separa pe cei care si-au obtinut titlurile universitare si doctorale pe bani si influente politice, de cei care si-au construit o cariera profesionala recunoscuta international, potrivit Realitatea.net.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#sursa plagiat Ponta, #Marius Andruh plagiat Ponta, #Ponta plagiat Nature , #plagiat