Ponta a mintit in CV: Nu a facut niciun master la Universitatea din Catania (Video)

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 15:00
10186 citiri
Ponta a mintit in CV: Nu a facut niciun master la Universitatea din Catania (Video)
Foto: Camera Deputatilor

Dupa izbucnirea scandalului de pagiat, premierul Victor Ponta si-a modificat CV-ul de pe site-ul Camerei Deputatilor, eliminand un master in drept penal international pe care l-ar fi facut, intre martie si iunie 2000, la Universitatea din Catania, Italia.

A schimbat pana si CV-urile mai vechi, de exemplu pe cel afisat pentru legislatura 2004-2008.

Adevarul a luat legatura cu Antonino Recca, presedintele Universitatii din Catania, pentru verificarea cursurilor absolvite de Ponta.

Raspunsul este surprinzator: "Referitor la solicitarea dumneavoastra, pot sa va confirm ca Victor Ponta nu a fost niciodata masterand la Universitatea noastra".

Avocatul Bogdan Barbuceanu a declarat, intr-o interventie telefonica la Digi 24, ca Victor Ponta nu risca nimic din punct de vedere penal daca si-a publicat in CV un master pe care nu l-a urmat: "Nicio urmare penala daca apare intr-un CV un masterat care nu a fost urmat".

Intrebat de ce si-a sters din CV masterul din Catania, Ponta a explicat presei, la 20 iunie, ca a facut acest lucru deoarece a dorit sa pastreze in CV doar ceea ce ii "cere legea pentru a fi prim-ministru".

"Am fost acolo. CV-ul meu ca prim-ministru trebuie sa cuprinda doar ceea ce tine de studiile pe care le am si ce imi cere legea pentru a fi prim-ministru. Nu mai e cazul sa ma mandesc foarte mult cu multe lucruri pe care le-am facut.

Sunt foarte mandru de ceea ce am facut ca procuror, ca student si evident ca in ciuda oricaror batalii politice, cred ca am facut foarte multe lucruri bune", a declarat Ponta.

Scandalul de plagiat, in cadrul caruia Ponta este acuzat ca lucrarea sa de doctorat este copiata, a izbucnit in urma cu aproape trei saptamani, cand Traian Basescu a glumit pe seama titlului de "doctor" detinut de premierul proaspat investit. Un articol publicat in revista "Nature" a lansat oficial problema.

Ulterior, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis ca premierul Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat.

Decizia Consiliului a fost luata prin votul celor 13 membri prezenti din totalul de 21. Pentru "El Pais", Ponta a declarat ca, in cazul in care plagiatul este dovedit, isi va da demisia. Ceea ce, evident, nu s-a intamplat inca, iar Consiliul de Atestare a fost desfiintat prin ordinul ministrului Educatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Ponta master Catania, #Ponta CV master Italia, #Ponta minciuna CV , #plagiat