Ponta, despre plagiat: I-am zis lui Basescu ca nu-l iert. Si el traieste cu Flota

Vineri, 29 Martie 2013, ora 20:49
7281 citiri
Ponta, despre plagiat: I-am zis lui Basescu ca nu-l iert. Si el traieste cu Flota
Foto: Antena 3

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca niciun lider european nu i-a reprosat problema plagiatului, dezvaluind totodata discutiile pe care le-a avut cu presedintele Traian Basescu pe aceasta tema.

Premierul a spus ca nimeni de la Bruxelles nu i-a reprosat acuzatiile de plagiat, problema care s-a rezolvat prin decizia legala si printr-o "cicatrice" pe imaginea sa politica: "Decizia legala data de Comisia de Etica este ca nu am plagiat, evident".

Avocat: Sesizarea penala pentru plagiatul lui Ponta e tergiversata Interviu

"I-am zis domnului Basescu ca nu ii pot ierta asa ceva. Mi-a raspuns 'Asa e in politica', ca si el a trait cu Flota. (...) Nici eu n-am fost cel mai delicat in exprimarea cu domnul Basescu, dar inca un an n-o sa moara nimeni, nici el, nici eu", a spus presedintele PSD, vineri seara, la Antena 3.

Ponta: Familia si prietenii au fost controlati si au dosare. Lectii de antibasism nu primesc

Prim-ministrul a vorbit despre cum se rasfrange asupra sa relatia cu presedintele Traian Basescu, afirmand ca este chemat aproape in fiecare zi in judecata de Adriean Videanu, de Daniel Funeriu sau de Sorin Blejnar, "de tot felul de oameni ai domnului Basescu".

"Mi-am asumat acest lucru si sunt pregatit sa mi-l asum in continuare. Sunt omul care, alaturi de Crin Antonescu si de Daniel Constantin, am reusit in ultimii trei ani sa incepem sa luam din puterea regimului Basescu, am dat jos Guvernul PDL, pleaca doamna Aspazia Cojocaru, pleaca domnul Morar, ceea ce e un lucru foarte bun.

Sunt cel care am avut si am in continuare dosare penale si sesizari la ANI de la oamenii domnului Basescu, am dosarele de plagiat de la domnul Funeriu. Familia mea si prietenii mei au fost toti controlati si au dosare. Sunt una dintre principalele tinte ale domnului Basescu. Lectii de antibasism, sincer, nu primesc, ca totusi sunt in prima linie", a explicat premierul.

Acesta a vorbit si despre situatia pensiilor si salariilor, afirmand ca le explica in fiecare zi oamenilor ca sunt bani pentru plati si ca ii intra in atributii sa se lupte pentru banii de pensii.

"Sunt o mie de lucruri pe care as dori sa le fac mai repede, dar pe care nu pot in mod obisnuit sa le fac. De aceea, toti prim-ministrii incep cu un capital de incredere mai mare si termina cu unul mai mic", a declarat Victor Ponta.

Restructurarea de la Oltchim nu va insemna pastrarea tuturor locurilor de munca

Seful Executivului a vorbit si despre situatia de la Oltchim si despre restructurarile care vor avea loc la combinatul valcean: "O restrucuturare nu va insemna pastrarea tuturor locurilor de munca".

"Este una din nenumaratele probleme care au fost amanate multi ani in Romania si pe care am decis sa le rezolv acum, in 2013, pe baza majoritatii parlamentare, asumandu-mi ca de la 60 la suta incredere am de unde sa pierd", a explicat Ponta.

#Victor Ponta plagiat, #Victor Ponta angajati Oltchim, #Victor Ponta antibasism, #Victor Ponta declaratii Traian Basescu , #plagiat