Ponta, despre renuntarea la titlul de doctor: Eu am scris lucrarea, nu mi-a scris-o altcineva

Duminica, 18 Ianuarie 2015, ora 00:22
6930 citiri
Ponta, despre renuntarea la titlul de doctor: Eu am scris lucrarea, nu mi-a scris-o altcineva

Premierul Victor Ponta a vorbit despre renuntarea la titlul de doctor in urma scandalului in care a fost acuzat de plagiat. Seful Executivului spune ca el este cel care a scris teza si e chiar singurul din Romania care a abordat acea tema, dar e convins ca acest subiect il va bantui cat timp se va afla in politica.

"Cineva in care am foarte multa incredere a venit si mi-a spus 'uite Victor, sunt oameni care spun sa renunti la doctorat, daca renunti toti acei oameni te vor critica. Dupa 16 noiembrie nu am mai avut incredere in acel om si am zis ca gata, vreau sa renunt la doctorat. Si s-a intamplat exact cum a zis", a spus Ponta, intr-un interviu inregistrat difuzat sambata seara de B1 Tv.

Intrebat de ordonanta de urgenta emisa de Guvernul pe care il conduce prin care se poate renunta la titlul de doctor, Ponta a spus ca nu se asteapta sa il mai urmeze si altii, avand in vedere reactia virulenta la adresa lui.

Revista Nature, prima reactie dupa ce Ponta a schimbat legea ca sa renunte la titlul de doctor

"Am vazut ca reactia a fost extrem de virulenta. Cu siguranta dupa reactia la adresa mea nu va mai exista nimeni, deci s-a inchis, motiv pentru care m-am lamurit ca acest subiect va ramane, cat timp voi face politica va ramane", a precizat premierul.

El a amintit si ca tot scandalul cu plagiatul lucrarii sale de doctorat a pornit de la presedintele de atunci, Traian Basescu.

"Va reamintesc ca povestea plagiatului meu a aparut in contextul suspendarii (lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei, n.red.) si a aparut anuntata tocmai de Traian Basescu. Evident ca acolo ar fi fost ca o cedare in fata lui (daca ar fi renuntat atunci la titlu, n.red.). Voi astepta sa vad cu iese forma legii din Parlament, sa vad ce spune Curtea Constitutionala, inteleg ca voi fi iar caz de discutat la Curtea Constitutionala", a mai spus presedintele PSD.

Reactia revistei Nature, dupa ce Ponta a renuntat la titlul de doctor

Cat despre sentimentele sale fata de aceasta decizie, Ponta spune ca il apasa pentru ca este singurul din Romania care a scris despre Curtea Penala Internationala.

"Bineinteles ca ma apasa pentru ca despre Curtea Penala Internationala n-a scris nimeni in Romania in afara de mine. Bineinteles ca eu am scris-o. Nu mi-a scris-o altcineva, nu se pune asa problema, se punea problema de faptul ca celelalte lucrari pe care le-am consultat si le-am publicat la final, ca eu le-am pus acolo ca de acolo le-a luat domnul Funeriu... Sunt multe lucruri din trecut pe care nu ai cum sa le faci altfel", a conchis Ponta.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...