Ponta nu mai e doctor: Ministrul Educatiei i-a retras titlul (Video)

Luni, 01 August 2016, ora 17:06
22197 citiri
Ponta nu mai e doctor: Ministrul Educatiei i-a retras titlul (Video)

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a semnat, luni, ordinul de retragere a titlului de doctor in drept detinut de Victor Ponta.

Ordinul de ministru a fost inregistrat cu numarul 4662 pe data de 1 august 2016. El prevede ca "se retrage titlul stiintific de doctor in domeniul drept, acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de catre Universitatea din Bucuresti, conferit prin Ordinul ministrului Educatiei, cercetarii si tineretului nr. 5663 din 15.12.2003".

Directia Generala de Invatamant Superior va comunica acest ordin Universitatii Bucuresti, "care il va duce la indeplinire", dar si lui Victor Ponta.

Victor Ponta a fost acuzat inca din 2012 ca a plagiat in teza de doctorat, insa timp de 4 ani titlul sau de doctor nu a fost retras de fostii ministri ai Educatiei.

In 30 iunie, noul CNATDCU a stabilit inca o data ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea de doctorat si a dispus retragerea titlului de doctor acordat fostului premier.

Victor Ponta a contestat decizia in 15 iulie, astfel ca lucrarea sa de doctorat a fost reanalizata la CNATDCU.

Fostul premier a scris, pe Facebook, ca a contestat decizia de plagiat pentru ca este una "pur politica a noului ministru al Educatiei, Mircea Dumitru", pentru a ocupa pentru cateva luni fotoliul de la Ministerul Educatiei.

Saptamana trecuta, CNATDCU a respins contestatia si a dat verdictul final, de plagiat, constatand ca teza de doctorat a lui Victor Ponta nu respecta standardele de etica ale cercetarii stiintifice.

Cu toate ca dupa pierderea alegerilor prezidentiale din noiembrie 2014 Victor Ponta a dat o ordonanta de urgenta care ii permitea sa renunte la titlu fara alte repercusiuni, ordonanta fiind insa respinsa de Parlament, dupa noua decizie a CNATDCU, fostul premier a afirmat ca va castiga in instanta daca "mai exista in Romania stat de drept", el intentionand sa atace ordinul de ministru in contencios administrativ.

Citeste mai multe despre verdictul de plagiat in cazul Ponta:Ce urmeaza? Mai poate ramane avocat? Va fi pus sa dea niste bani inapoi? Risca un proces penal?

Citeste si:
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți, 28 iunie, că textul ordonanței de urgență care prevede reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat. El a susținut...
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
Camera Deputaţilor a votat marţi, 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. UPDATE 14:40...
Comentarii
P.S.D.Erie
rank 5
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Titlul de doctor în ALBA-NEAGRA nu i-l pot lua nici Duduienii !