Ponta nu scapa de plagiat: Universitatea Bucuresti ia o decizie saptamana viitoare

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 16:48
4849 citiri
Ponta nu scapa de plagiat: Universitatea Bucuresti ia o decizie saptamana viitoare
Foto: Digi24

Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti s-a reunit miercuri in sedinta pentru a pregati analiza temeinica a acuzatiilor de plagiat formulate la adresa premierului Victor Ponta, care si-a luat titlul de doctor in 2003 la Facultatea de Drept din cadrul acestei universitati.

In sedinta de miercuri, 4 iulie, Comisia de Etica a pus la punct regulamentul de functionare si a stabilit "corpusul de documente institutionale (regulamente, coduri etc) care va sta la baza evaluarii ce va fi efectuata in continuare de Comisia de Etica si de catre expertii desemnati", dupa cum se arata intr-un comunicat remis Ziare.com, in care se subliniaza ca evaluarea va avea loc saptamana viitoare.

"Evaluarea Comisiei de Etica va fi sprijinita si de consultarea unui numar de experti din domeniul juridic, atat din Romania, cat si din strainatate. Conducerea Universitatii din Bucuresti va desemna componenta comisiei de experti in domeniul juridic care va lucra impreuna cu Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti in vederea evaluarii situatiei create de acuzatiile de plagiat aduse domnului Victor Ponta", se mai arata in comunicatul Universitatii Bucuresti.

Acuzatiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta au determinat sute de persoane sa protesteze in ultimele zile in fata Guvernului, cerand demisia acestuia (foto).

Pe 22 iunie, conducerea Universitatii Bucuresti a solicitat Facultatii de Drept din cadrul universitatii sa adopte un punct de vedere cu privire la contestarea tezei de doctorat a lui Victor Ponta si a decis intrunirea de urgenta a Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti pentru a dezbate intregul caz, urmand sa se prezinte opiniei publice un punct de vedere institutional.

Ponta risca sa piarda titlul de doctor - Universitatea Bucuresti analizeaza acuzatiile de plagiat

Consiliul Facultatii de Drept a decis prin vot ca nu se poate pronunta in acest caz, ceea ce a condus la demisia decanului facultatii, Flavius Baias.

"Punctul meu de vedere a fost ca noi ar trebui sa facem propriile noastre verificari, deoarece este in joc bunul nume si prestigiul facultatii. Nu are legatura cu calitatea celor acuzati. Oricine ar fi fost, din punctul meu de vedere, facultatea trebuia sa verifice. E in joc onoarea si prestigiul ei", a explicat Flavius Baias.

Decanul Facultatii de Drept isi explica demisia: E in joc onoarea si prestigiul facultatii!

In ciuda acestui fapt, Universitatea Bucuresti a decis sa continue verificarile. Mai mult, 13 membri ai Consiliului National de Atestare a diplomelor au decis in urma analizei tuturor documentelor necesare in original ca 85 de pagini din teza de doctorat a lui Victor Ponta au fost plagiate "copy-paste" si i-au transmis ministrului Educatiei propunerea de retragere a titlului de doctor obtinut de premier.

Ponta a plagiat - Consiliul de Atestare propune retragerea titlului de doctor

Victor Ponta si mai multi lideri ai USL au sustinut ca decizia CNATDCU a fost una politica, iar premierul a negat ca ar fi declarat pentru El Pais ca va demisiona daca va fi gasit vinovat de plagiat.

El Pais demonstreaza ca Ponta a promis ca demisioneaza. A facut publica inregistrarea

The Economist, despre Victor Ponta: My name is Paste. Copy Paste.

Mai mult, dupa ce jurnalistii romani au constatat ca, a doua zi dupa izbucnirea scandalului de plagiat, Victor Ponta si-a sters brusc din CV un masterat de trei luni facut in Catania, Adevarul a declansat o ancheta si a obtinut o confirmare oficiala din partea universitatii italiene ca Victor Ponta nu a absolvit niciodata un astfel de curs si ca a mentinut timp de 12 ani o minciuna in CV-ul sau public.

Ponta a mintit in CV: Nu a facut niciun master la Universitatea din Catania

Conform Legii Educatiei Nationale, Consiliul National de Etica este unul dintre organismele chemate sa se pronunte cu privire la un posibil caz de plagiat. In urma scandalului Mang, membrii Consiliului, cercetatori de prestigiu, au fost eliberati din functii, in locul lor fiind numiti apropiati ai PSD, care au anuntat deja ca au timp 90 de zile sa dea un verdict, pentru ca sunt foarte ocupati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ponta plagiat Universitatea Bucuresti, #Ponta plagiat facultate drept, #Comisie Etica Ponta plagiat , #plagiat