Ponta paseaza la PNL demiterea secretarului de stat acuzat de plagiat: E numita de ei

Joi, 20 Februarie 2014, ora 15:54
2423 citiri
Ponta paseaza la PNL demiterea secretarului de stat acuzat de plagiat: E numita de ei
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta nu vrea sa o demita pe Stefania Duminica, secretar de stat in Ministerul Educatiei, dupa ce presedintele Traian Basescu i-a solicitat acest lucru, din cauza faptului ca este acuzata ca si-a plagiat lucrarea de masterat aproape integral, iar Universitatea Bucuresti ancheteaza cazul.

Intrebat de jurnalisti in cadrul unei conferinte de presa tinute la Palatul Victoria daca Stefania Duminica si-a dat demisia, premierul a raspuns ca nu, spunand ca decizia inlaturarii acesteia din functie ar apartine PNL, adica partidului care a propus-o.

"Nu, doamna secretar de stat este numita de catre PNL si dansii pot lua decizia", a declarat Victor Ponta.

Pe de alta parte, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, ca a purtat discutii cu Stefania Duminica si aceasta a dat de inteles ca va demisiona singura. Ministrul a declarat ca imediat dupa declansarea scandalului, in urma cu doua saptamani, a discutat cu Stefania Duminica si aceasta i-a cerut sa ii dea un ragaz de cateva zile ca sa "inteleaga despre ce este vorba".

"Cand a revenit din cele trei zile de concediu, eu am inteles ca se va retrage si ca-si va depune demisia. Nu a facut acest lucru. Demisia nu tine de mine, este un act personal asa cum, si destituirea nu tine de mine, este un act la nivelul Guvernului", a spus Remus Pricopie, citat de Agerpres.

Conform legii, cel care o poate demite pe Stefania Duminica este premierul Victor Ponta.

La mai bine de doua saptamani de la declansarea scandalului, miercuri seara, presedintele Traian Basescu i-a cerut premierului sa o revoce din functie pe Stefania Duminica.

"Il rog pe domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta s-o revoce pe doamna Stefania Duminica, secretar de stat la Ministerul Educatiei, pentru plagiat. Am confruntat si eu cele doua lucrari, cea a doamnei Duminica si cea a unei colege care terminase cu vreo patru ani inainte aceleasi cursuri pentru masterat si nu exista niciun dubiu. Chiar daca nu sunt specialist, este bine sa o revoce.

Stiu ca lui Victor Ponta ii este foarte greu sa revoce pe cineva pentru plagiat, pentru ca nu s-a autorevocat pe el pentru plagiat, dar doamna Duminica nu mai are niciun fel de autoritate morala in calitate de hot. Aceasta doamna a furat, ca si premierul, furt intelectual se numeste si este bine sa plece din functii de demnitate publica", a declarat presedintele.

La inceputul lunii februarie, postul B1 Tv a dezvaluit ca Stefania Duminica a publicat in 2012 o lucrare de masterat copiata aproape integral dupa o disertatie scrisa in 2008 de altcineva.

Cele doua lucrari au fost puse fata in fata si din comparatie a reiesit ca in afara primelor 8 pagini, restul lucrarii semnate de secretarul de stat este aproape "copy-paste", singurele diferente fiind fonturile si asezarea in pagina.

Mai mult, Stefania Duminica a uitat in lucrarea sa chiar si numele masterandului care a scris lucrarea originala, a sustinut jurnalistul citat.

In aceste conditii, Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti s-a autosesizat, in 7 februarie, urmand sa prezinte public o concluzie in acest caz.

Stefania Duminica (PNL) nu este doar secretar de stat in Ministerul Educatiei, ci si lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Ea a fost numita in functie, la propunerea PNL, in luna mai 2013. Potrivit declaratiei de interese din 2012, aceasta detinea si functia de vicepresedinte al organizatiei PNL Chitila si era membru BPN al Organizatiei Femeilor Liberale.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta revocare Stefania Duminica, #Stefania Duminica plagiat, #Stefania Duminica secretar stat , #plagiat