Ponta, pentru El Pais: Daca se dovedeste ca am plagiat, demisionez (Video)

Joi, 28 Iunie 2012, ora 16:20
6124 citiri
Ponta, pentru El Pais: Daca se dovedeste ca am plagiat, demisionez (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, pentru presa spaniola, ca isi va prezenta demisia, in cazul in care se va dovedi ca a plagiat teza de doctorat.

Intr-un interviu publicat joi in editia electronica a cotidianului El Pais, se atinge si subiectul "informatiei unui presupus plagiat al premierului".

"In Romania se respira momente de tensiune politica. Intr-o maniera directa: ati plagiat teza de doctorat?", a fost intrebat premierul Ponta.

"Nu. Aceasta problema a aparut dupa conflictul cu presedintele, pe tema celui care va fi prezent la Consiliul European. Am inceput teza in 1999 si, de atunci, am fost minsitru de doua ori in mai multe guverne, vicepresedinte al Parlamentului si sunt liderul partidului de peste doi ani.

Am urmat toate regulile care exista in Romania. Am cerut Comisiei de Etica din cadrul Ministerului Educatiei sa verifice daca am plagiat si sunt convins ca voi demonstra ca nu am facut-o. Din pacate, aceasta este un atac politic al presedintelui, dupa anuntarea dreptului meu de a participa la intalnirea de la Bruxelles", a raspuns Ponta.

"Dar daca si Comisia de Etica va stabili ca ati plagiat...", a continuat reporterul. "Atunci, sigur ca ma retrag", a replicat Victor Ponta.

"Demisia...?", a comentat jurnalistul El Pais. "Da. Imi asum responsabilitatea, dar sunt acuzat pe un criteriu politic si, in plus, nu au dorit sa imi asculte punctul de vedere", a precizat prim-ministrul.

Revista Nature: Ponta a plagiat jumatate din lucrarea sa de doctorat - Premierul: E mana lui Basescu

Premierul Victor Ponta si-a plagiat mai bine de jumatate din lucrarea de doctorat, au anuntat surse anonime citate de publicatia Nature.com, pe 18 iunie. "Prim-ministrul Victor Ponta este acuzat ca a copiat sectiuni intregi din lucrarea sa de doctorat in drept, aparuta in 2003, din publicatii aparute anterior, fara a face referintele corespunzatoare", a notat Nature.com.

Victor Ponta il acuza pe Traian Basescu de faptul ca se ascunde in spatele acuzatiilor de plagiat care au aparut, luni, in presa internationala, la adresa sa.

"Banuiesc ca nu e o surpriza pentru nimeni. Presedintele Basescu a dat trei zile la rand mesaje prietenilor sai, inclusiv lui Funeriu, sa faca ceva in directia asta (...) E suta la suta (sigur ca in spatele acestor acuzatii se afla Traian Basescu - n.r.). Daca am spus presedintele va rog sa nu aveti nicio indoiala (ca n-ar fi el - n.r.)", a precizat Victor Ponta.

Ponta: Nu imi dau demisia, lupt si demonstrez ca sunt nevinovat de plagiat

Premierul Victor Ponta declarase, pe 22 iunie, in cursul unei conferinte organizate pentru presa straina, ca nu va demisiona, pe fondul acuzatiilor de plagiat, afirmand ca "nu va ceda" intr-o disputa pe care o considera "de natura politica".

"Voi lupta pentru a demonstra" ca nu sunt vinovat de plagiat, a declarat Ponta in cursul intalnirii cu presa straina.

"Nu intentionez nicio secunda sa cedez in ceea ce consider ca este o disputa politica personala cu presedintele Traian Basescu", adauga Ponta, afirmand ca este constient de impactul negativ pe care acest scandal il are in strainatate.

#Ponta demisie plagiat, #Ponta acuzatii plagiat, #Ponta scandal plagiat, #Ponta plagiat teza doctorat, #Ponta plagiat Traian Basescu , #plagiat
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Tigania Basescu face tara de ras!
Poza Radar
Radar
rank 5
Victoras, tu nici nu stii, cat de mic ai sa devii...