Ponta: Pot sa sa-mi fac un doctorat pe tema autostrazii Comarnic-Brasov

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 17:20
5267 citiri
Ponta: Pot sa sa-mi fac un doctorat pe tema autostrazii Comarnic-Brasov
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca isi poate da doctoratul pe tema autostrazii Comarnic-Brasov.

El s-a laudat ca stie toate detaliile legate de proiect, potrivit Mediafax.

"Sper ca nu mai suntem in direct (ca transmisii TV - n.red.), ca sa va spun ca pe Comarnic-Brasov pot sa imi fac un doctorat deja", a spus, zambind, Ponta.

Anterior, in cadrul conferintei de presa de la Ministerul Transporturilor, premierul a spus ca autostrada Comarnic-Brasov este un obiectiv important, strategic pentru Romania, pentru ca, pe langa faptul ca "are cea mai mare incarcatura de trafic, in 2018 trebuie sa avem legata Muntenia de Transilvania si Moldova, regiunile istorice ale tarii".

Premierul i-a cerut lui Ioan Rus sa posteze pe site-ul Companiei de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) toate detaliile contractului Comarnic-Brasov, iar pe 15 februarie sa se ia o decizie, respectiv daca Guvernul semneaza sau nu contractul. Odata semnat, "pe 15 aprilie ne apucam de treaba".

"Contractul nu se termina in sase luni, dureaza trei ani, iar obligatiile statului sunt de 30 de ani. Daca cineva, cand vine la guvernare, il opreste, nu are rost. Daca toata lumea e de acord, atunci il facem, daca nu, cei care nu sunt de acord si stiu o solutie mai buna o sa vina si o sa ia de la capat tot ce am facut noi intr-un an", a spus prim-ministrul.

Ponta vrea pact politic si pentru autostrazi: Daca nu, nu are rost sa ne apucam de treaba (Video)

Acuzat in iunie 2012 de revista "Nature" ca a plagiat teza sa de doctorat, lucru certificat ulterior de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNADTCU) si de Universitatea Bucuresti, Victor Ponta a respins acuzatiile si a declarat ca nu va renunta la titlul de doctor si nu va demisiona pentru ca totul este o "executie mafiota" pusa la cale de adversarul sau politic, Traian Basescu.

In decembrie 2014, dupa pierderea alegerilor prezidentiale, Victor Ponta a transmis o scrisoare Universitatii Bucuresti in care a afirmat ca renunta la titlul de doctor in Drept, posibilitate inexistenta in cadrul legislativ.

Universitatea Bucuresti cere din nou Ministerului sa ii retraga titlul de doctor lui Victor Ponta

Guvernul a modificat urgent Legea Educatiei pentru Ponta. Cum va putea "scapa" de titlul de doctor

In acest scop, Guvernul pe care Victor Ponta il conduce a adoptat o ordonanta de urgenta care permite oricui doreste sa renunte la titlul de doctor.

Scrisoare deschisa adresata rectorilor din Romania: Respingeti OUG privind renuntarea la doctorate

Ordonanta cu dedicatie pentru "doctorul" Ponta: Reactia Universitatii Bucuresti

Baroul Bucuresti a confirmat faptul ca Victor Ponta a reusit sa devina avocat fara sa dea examen, doar pe baza titlului de doctor in drept obtinut. Presedintele baroului, Ilie Iordachescu, a declarat ca deocamdata nu pot fi luate masuri in acest caz.

Baroul Bucuresti: Ponta a devenit avocat in baza doctoratului plagiat

Rus: CNADNR nu a avut niciodata un plan de management

In alta ordine de idei, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a precizat ca CNADNR nu a avut niciodata un plan de management.

"Incepand cu data de maine (14 ianuarie - n.red.), este pe ordinea de zi a sedintei de Guvern decizia prin care CNADNR, cu arme si bagaje, trece la Ministerul Transporturilor. Vom avea o directie de infrastructura, vom avea un corp specializat de salariati care se vor ocupa nemijlocit de aceste chestiuni. Tot de maine, CNADNR va avea un plan de management. In 25 de ani nu a avut niciodata.

Deci, criterii clare dupa care ii analizam, dupa care le spunem ca sunt buni, rai etc., nu au existat niciodata in aceasta companie. Vor exista incepand de maine, de indata ce va intra sub jurisdictia noastra", a afirmat Rus, intr-o conferinta de presa.

Acesta a fost intrebati de jurnalistii prezenti daca are in plan sa faca concedieri la CNADNR.

"Daca domnul Neaga (Narcis Neaga, directorul general al CNADNR - n.red.) si echipa dansului vor veni in cel mai scurt timp cu un plan de management (...), dupa care sa putem discuta, poate sa stea linistit 100 de ani de aci inainte.

Daca nu are aceste lucruri, nu se gandeste in acesti termeni, poate sa-si adune lucrurile din birou incepand de maine, de cand va fi Hotararea de Guvern prin care CNADNR este la Ministerul Transporturilor. Repet: nu asta mi-e intentia. Depinde doar de dumnealui si de toti ceilalti colegi", a adaugat seful de la Transporturi.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Ponta doctorat autostrada Comarnic Brasov, #Ponta doctorat Comarnic Brasov , #plagiat
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Dai o OUG că eşti doctor în autostrada Comarnic-Braşov, şi gata!
Poza Ernst
Ernst
rank 5
ponta expert si in autostrazi,