Pop nu se lasa: Pana si copilul meu, care e la gradinita, stie sa compare doua lucruri

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 21:32
2591 citiri
Pop nu se lasa: Pana si copilul meu, care e la gradinita, stie sa compare doua lucruri
Foto: gov.ro

Fostul ministru interimar al Educatiei, Liviu Pop, a acuzat din nou Consiliul de Atestare a Diplomelor, reiterand ca acesta nu avea dreptul legal de a se pronunta asupra plagiatului tezei de doctorat a premierului Victor Ponta.

"Acest consiliu nu are competenta de a da verdict la plagiat, sunt 20 de membri, toate extraordinare, dar nu sunt competente din perspectiva comsiei din care fac parte, deoarece acesta nu se ocupa cu determinarea unui plagiat, de acest lucru se ocupa alta institutie, anume Consiliul National de Etica", a explicat Pop, intr-o interventie la B1 Tv.

Plagiatul lui Ponta: Liviu Pop il critica dur pe academicianul Marius Andruh

"Consiliul nu avea nici competenta, nici cvorum, deci doua ilegalitati. Oricine stie sa compare doua texte. Si baiatul meu de la gradinita poate compara doua lucruri, sa vada daca sunt la fel. E un abuz, o ilegalitate si arunca o pata neagra asupra mediului academic din Romania", a sustinut Pop.

El a precizat ca Consiliul National de Etica este functional si ca acesta este organismul care se pronunta asupra plagiatului unor teze.

"Exista plangere depusa in cazul lui Ponta, in 90 de zile comisia trebuie sa se pronunte, deoarece trebuie mai intai sa treaca printr-o comisie inter-juridica, pe domeniul sau", a continuat Pop.

Academicienii care compun Consiliul de Atestare a Diplomelor au decis, vineri, ca Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat.

Cu toate acestea, verdictul nu are nicio valoare, dupa cum a anuntat fostul ministru interimar al Educatiei, aratand ca la orele diminetii Consiliul a fost desfiintat oficial.

Ponta a plagiat - Consiliul de Atestare propune retragerea titlului de doctor

Ordinul pentru desfiintarea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a fost publicat vineri dimineata in Monitorul Oficial. La scurt timp de la publicarea in M.O., acesta a fost retras pentru aproximativ un sfert de ora.

Liviu Pop a mentionat ca, oricum, potrivit unui ordin al fostului ministru al Educatiei, Catalin Baba, din aprilie 2012, Consiliul de Atestare a Diplomelor putea sa evalueze doar tezele de doctorat de dupa 4 aprilie 2012, lucrarile anterioare acestei date fiind evaluate de Comisia Nationala de Etica. Insa Baba l-a contrazis vehement.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Pop acuzatii Consiliu Atestare Diplome, #Pop plagiat Ponta , #plagiat