Premierul Frantei, instiintat inainte de intalnirea cu Ponta ca acesta a plagiat dupa un avocat francez

Joi, 11 Iulie 2013, ora 15:45
7293 citiri
Premierul Frantei, instiintat inainte de intalnirea cu Ponta ca acesta a plagiat dupa un avocat francez
Foto: Digi24

Adrian Papahagi, unul dintre cei trei semnatari ai sesizarii adresate Parchetului in legatura cu plagiatul lui Victor Ponta, i-a trimis, joi, o scrisoare premierului Frantei, Jean-Marc Ayrault, in care ii semnaleaza ca Ponta ar fi plagiat si dupa un eminent avocat francez, William Bourdon, aparator al drepturilor omului.

Scrisoarea a fost trimisa prin intermediul Ambasadei Frantei, chiar in ziua in care Jean-Marc Ayrault efectueaza o vizita la Bucuresti, unde se intalneste cu Victor Ponta si cu presedintele Traian Basescu.

In documentul remis de Adrian Papahagi si redactiei Ziare.com sunt prezentate si doua pagini scanate din cartea sursa si din cea in care se plagiaza.

Adrian Papahagi reaminteste ca revista Nature a publicat informatii in legatura cu plagiatul comis de Victor Ponta, iar ele releva faptul ca o parte importanta din teza de doctorat a acestuia este copiata din autori romani.

Dezvaluirea a fost facuta in iunie 2012 si ea a dus la declansarea unei anchete la nivelul Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti, precum si in cadrul Consiliului National de Atestare a Diplomelor (CNADTCU).

Cele doua organisme au constatat ca este vorba despre un plagiat, dar interventia fostilor ministri ai Educatiei Liviu Pop si Ecaterina Andronescu a blocat toate sanctiunile posibile pe linie academica sau administrativa impotriva lui Victor Ponta, subliniaza Adrian Papahagi.

In aceste conditii, el spune ca in august 2012 s-a adresat justitiei, dar la jumatatea lunii mai a acestui an, Parchetul a decis neinceperea urmaririi penale pe numele lui Victor Ponta.

A. Papahagi: Ponta e doar nerusinat, nu si dictator, dar solul e fertil Interviu

Ulterior, Adrian Papahagi declara ca i s-a adus la cunostinta existenta unui nou plagiat comis de premierul roman, in care victima este William Bourdon, avocat francez si aparator al drepturilor omului.

Astfel, se poate constata ca mai multe pagini din lucrarea lui W. Bourdon "Curtea penala internationala" (Paris, Seuil, 2000) au fost preluate fara citare in cartea semnata de Victor Ponta si Daniela Coman "Raspunderea in dreptul international umanitar" (Bucuresti, Universul juridic, 2010).

"Domnule prim-ministru, la intalnirea de astazi cu domnul Ponta nu veti avea in fata dumneavoastra doar premierul Romaniei, ci si o persoana care si-a fondat cariera academica pe un plagiat, care persista in negarea responsabilitatii sale si care isi utilizeaza autoritatea pentru a influenta deciziile institutiilor statului roman cu scopul de a masca plagiatul comis.

In calitate de premier al Guvernului francez, dumneavoastra reprezentati interesele si drepturile tuturor francezilor. Or, in acest moment, un eminent avocat francez, domnul W. Bourdon, este victima unui plagiat de care se face vinovat omologul dvs.roman.

Am deplina incredere in spiritul de dreptate si de adevar care va anima si, prin urmare, sunt sigur ca pe parcursul intrevederii pe care o veti avea cu domnul Ponta nu veti ramane indiferent fata de acest aspect legat de biografia interlocutorului dumneavoastra", se arata in incheierea scrisorii pe care Adrian Papahagi a adresat-o premierului Jean-Marc Ayrault.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Papahagi scrisoare Ayrault plagiat, #papahagi Ayrault Ponta plagiat , #plagiat