Presa straina, gafe si ironii cu Ponta: "Presedintele" magna cum fraudae

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 08:30
10539 citiri
Presa straina, gafe si ironii cu Ponta: "Presedintele" magna cum fraudae

Acuzatiile de plagiat care-l vizeaza pe Victor Ponta au facut inconjorul lumii: de la presa din Marea Britanie, pana cea din India, lucrarea de doctorat a prim-ministrului roman a fost subiect de dezbatere pentru jurnalisti. Spaniolii insa au putut citi despre "presedintele Romaniei Victor Ponta".

Ponta a ajuns presedinte... in Spania. Portalul Inter-economica il numeste pe "presedintele" Ponta "al treilea muschetar plagiator" al Europei.

Gafa gazetarilor spanioli poate fi justificata prin faptul ca, la ei, premierul este numit presedinte al Guvernului iar, uneori, chiar "presedinte al tarii".

De asemenea, jurnalistii amintesc de fostul presedinte al Ungariei, Pal Schmitt, si Karl Theodor zu Guttenberg, fost ministru al Apararii in Germania, ambii demisionari in urma unor scandaluri de plagiat.

Presa externa, despre plagiatul lui Ponta si istoria unui Guvern copy-paste

Spaniolii noteaza ca Ponta completeaza lista demnitarilor care si-au copiat lucrarea de doctorat, devenind astfel "al treilea plagiatior" al Europei.

Francezii de la Le Monde, pe de alta parte, cer demisia prim-ministrului roman, intr-un material titrat "Daca plagiati, nu fiti sef de Guvern in Romania", facand referire si la alti inalti demnitari care si-au luat doctoratul cu "magna cum fraudae",

Cele doua articole, aparute in Nature si Frankfurter Allgemeine Zeitung, au fost preluate si dezbatute de surse straine precum Reuters, AFP, Global Post, Il Messaggero, El Mundo, The Guardian, The Hindu Times, Washington Post, CBSNews, LiveScience, ABC News sau FoxNews.

De asemenea, acuzatiile care-l vizeaza pe Ponta au ajuns si pe BBC, iar jurnalistii amintesc de ministrul Educatiei din Guvernul Ponta, Ioan Mang, demisionar tot in urma unui scandal de plagiat.

Publicatia New York Times dedica, la randul sau, un articol acestui subiect. Jurnalistii americani il citeaza pe Victor Ponta, care a declarat ca nu are ce sa isi reproseze decat faptul ca n-a trecut sursele in josul paginii, ci la bibliografie.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...