Presiuni incredibile: Ministrul Pop, la sedinta unde se analizeaza plagiatul lui Ponta

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 11:06
6696 citiri
Presiuni incredibile: Ministrul Pop, la sedinta unde se analizeaza plagiatul lui Ponta

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a mers in persoana, vineri, la sedinta Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, in care se analizeaza plagiatul premierului Victor Ponta.

Seful Educatiei a declarat la intrare jurnalistilor ca a venit pentru a le spune membrilor CNATDCU ca nu au dreptul sa se pronunte daca teza de doctorat a lui Ponta e un plagiat.

"Am venit sa va spun cu subiect si predicat ca singura comisie in masura sa analizeze daca e plagiat e Consiliul National de Etica. O sa ma duc la dansii sa discut acest lucru", le-a spus Pop jurnalistilor.

Declaratia lui Pop contrazice legea, care spune ca acest consiliu e singurul care decide daca retrage un titlu de doctor universitar deja acordat.

Pop s-a aratat incurcat in momentul in care jurnalistii i-au atras atentia in privinta acestui fapt.

Anterior, el a trimis corpul de control al ministerului la Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.

Pop a declarat ca oamenii trimisi de el pentru a verifica activitatea CNATDU o vor controla luni, cand el nu va mai fi ministru al Educatiei, mandatul sau expirand sambata, 30 iunie.

Actiunea lui Liviu Pop nu e singura facuta in directia CNATDU, el dand, cu o seara inainte, un ordin de ministru prin care se desfiinta aceasta institutie, prin schimbarea componentei acesteia.

Unul dintre membrii acestui consiliu, fostul ministru al Educatiei Mircea Miclea, a declarat ca e sigur ca premierul Victor Ponta si-a plagiat teza de doctorat.

"Din pacate, orice decizie a CDATCDU va fi lovita de nulitate daca ordinul ministrului Pop de dizolvare a Consiliului va aparea in Monitorul Oficial. Decizia de a schimba componenta mebrilor face un mare deserviciu Romaniei si celor care si+au luat doctoratele in tara", a mai spus Mircea Miclea.

Din CNATDCU fac parte 5 academicieni, printre care si presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...