R. Turcan: Andronescu minte. Are puterea sa-i retraga titlul de doctor lui Ponta

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 20:05
1804 citiri

Raluca Turcan a declarat miercuri ca ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, "a mintit pentru a-l proteja" pe Victor Ponta cand a spus ca nu este in puterea ei sa ii retraga titlul de doctor, sustinand ca Andronescu isi va pierde "complet" credibilitatea daca nu va lua act de "plagiatul" premierului.

"Asteptam ieri (marti - n.red.), de la ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, la tribuna Parlamentului, sa fie demna in ce priveste plagiatul sefului sau de partid si Guvern. PDL i-a cerut clar doamnei Andronescu sa ii retraga titlul de doctor obtinut prin furt de Victor Ponta. In plenul Parlamentului, doamna ministru nu a spus niciun cuvant.

Dar doamna Andronescu, pe holurile Parlamentului de aceasta data, a mintit din nou pentru a il proteja din nou pe Victor Ponta. Si a spus ca nu este in puterea ei sa decida retragerea titlului de doctor al premierului Romaniei. Noi ii spunem ministrului Educatiei ca titlul de doctor al lui Victor Ponta sta in semnatura ei", a spus vicepresedintele PDL.

Democrat-liberala a mentionat ca PDL "stie" ca Ecaterina Andronescu are misiunea de "a-l tine departe de subiectul plagiatului" pe Victor Ponta, iar din acest motiv "se preface" ca nu stie sa citeasca legile.

"Stim ca doamna Andronescu are misiunea de a il tine departe de subiectul plagiatului, pe premierul Ponta. Si din acest motiv se preface ca nu stie sa citeasca legile, foarte clare de altfel", a sustinut vicepresedintele PDL.

Turcan a subliniat faptul ca "ministrul Educatiei confirma titlul de doctor si tot ministrul este cel care poate sa-l retraga daca Universitatea care l-a propus considera ca este plagiat".

"Asta trebuie sa retina doamna ministru Andronescu", a mai spus deputatul PDL.

"Universitatea Bucuresti, institutia care a propus acordarea titlului de doctor lui Victor Ponta in anul 2004, a spus cat se poate de clar ca se impune retragerea titlului de doctor pentru ca a fost obtinut prin furt. Iar acest verdict a fost dat de personalitati ale lumii universitare dincolo de orice banuiala. V-am prezentat fapte concrete, dincolo de orice influenta politica", a mai precizat Raluca Turcan.

"Doamna Andronescu isi pierde complet credibilitatea de universitar daca nu ii retrage imediat titlul de doctor sefului sau. Ce model mai ofera doamna Andronescu studentilor sai, studentilor din Romania, daca apara un plagiator dovedit precum Victor Ponta? Doamna ministru Andronescu a pus intreg anul universitar 2012-2013 sub stigmatul plagiatului rusinos al premierului Victor Ponta", a conchis vicepresedintele democrat-liberal.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...
Comentarii
MosGerila
rank 5
Toti mint si plagiaza. In frunte cu premierul Ponta. Orice natiune
Mos bazil
rank 5
E foarte firesc . Cum altfel putea sa reactioneze PATROANA..