Ziare.com

Raportul privind acuzatiile de plagiat ale lui Ponta, pe masa Directiei Juridice

Joi, 19 Iulie 2012, ora 19:23

   

Raportul privind acuzatiile de plagiat ale lui Ponta, pe masa Directiei Juridice
Raportul privind teza de doctorat a premierului Victor Ponta a fost trimis de catre reprezentantii Consiliului National de Etica (CNE) la Comisia Juridica, din cadrul Ministerului Educatiei, au declarat reprezentantii CNE.

"Nu exista niciun fel de prevedere care sa indice un termen minim sau maxim cu privire la data la care Comisia Juridica trebuie sa dea un raspuns Consiliului National de Etica", au mai spus sursele citate.

Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica (CNE) a decis ca teza de doctorat sustinuta in 2003 de Victor Ponta nu este plagiat si ca respecta cerintele academice din acea perioada, concluziile acestei comisii reprezentand doar o prima evaluare in cadrul demersului CNE in acest caz.

Ponta: Nu mai fac nicio declaratie despre plagiat

Comisia spune ca teza de doctorat a lui Ponta este clar structurata si are un plan de cercetare "coerent, metodologia este in concordanta cu normele si practicile din domeniul stiintelor juridice la acea data".

De asemenea, comisia precizeaza ca exista "unele deficiente" in privinta trimiterilor bibliografice in interiorul capitolelor, insa "nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i apartineau si le-ar fi prezentat drept contributii personale originale".

"In urma analizelor efectuate s-a constatat ca procedurile in urma carora domnul Victor Ponta a obtinut titlul de doctor in stiinte juridice au fost in acord cu legislatia in vigoare in 2003 si nu se poate sustine calificarea de plagiat", se arata in raportul Comisiei Tehnice.

"Teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice din acea perioada si este comparabila din punct de vedere al acestor cerinte cu alte teze de doctorat sustinute in acea perioada. Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzator pe parcursul lucrarii. Tema tezei de doctorat este in domeniul de preocuparilor academice ale doctorandului si conducatorului de doctorat.

Teza de doctorat este clar structurata, are un plan de cercetare coerent. Metodologia este in concordanta cu normele si practicile din domeniul stiintelor juridice la acea data. Cercetarea, asa cum rezulta din referatele comisiilor de sustinere, prezinta elemente de noutate si cuprinde analize pertinente", se mai afirma in document.

Academicieni, in razboi cu Ponta: Plagiatul este evident. Sa-si dea demisia!

Comisia Tehnica mai arata ca bibliografia utilizata de autor este mentionata la sfarsitul lucrarii, dar precizeaza ca "sunt unele deficiente in ceea ce priveste trimiterile bibliografice in interiorul capitolelor, insa nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i apartineau si le-ar fi prezentat drept contributii personale originale".

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a decis, in sedinta din 29 iunie, ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat si a propus Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor al premierului.

"Au fost preluate texte fara a fi citate. Nu au fost mentionate sursele din care au fost preluate. Analiza a evidentiat ca aproximativ 85 de pagini din cele 307, cat cuprinde partea propriu-zisa a lucrarii de doctorat fara anexe, reprezinta copieri fara indicarea sursei. O teza de doctorat nu este un manual universitar. Teza de doctorat trebuie sa cuprinda o bibliografie clara la fiecare capitol sau chiar la sfarsit.

O asemenea bibliografie selectiva nu este indicata pentru o teza de doctorat. Din lista celor 39 de referinte cuprinse in teza de doctorat lipsea cartea profesorului Cretu din care au fost descoperite aproximativ 40 de pagini fara a fi mentionata in niciun fel sursa.

Activitatea noastra sa fie inteleasa si disociata de orice implicare politica a oricaruia dintre noi. Ne-am facut doar datoria fata de sistemul universitar si fata de studentii pe care, fiecare dintre noi, ii avem in instruire si pe care ii invatam sa-si construiasca un drum cinstit si spectaculos, daca se poate, in stiinta", au spus cei de la CNATDCU.

Sursa: rNews

Articol citit de 1388 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ponta ne ia de prosti

omuletul crede că ne smechereste pe toti si, pur si simplu, ne ia de prosti. O să-si dea seama pe 29 iulie cine e prostul. Deoarece, fiind duminică, in ziua aia cu sigurantă oamenii cinstiti si muncitori vor sta acasă si se vor odihni. Doar prostii vor munci. Sau vor minti, pentru că asta e munca lor.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor