Se cere excluderea din avocatura a lui Ponta - reactia Baroului Bucuresti (Video)

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 16:38
9278 citiri
Se cere excluderea din avocatura a lui Ponta - reactia Baroului Bucuresti (Video)

Europarlamentarul Monica Macovei cere Baroului Bucuresti sa il excluda pe prim-ministrul Victor Ponta din avocatura, acuzandu-l pe acesta ca "a intrat in avocatura fara examen si folosind un titlu 'doctor' obtinut prin furt".

"Am solicitat astazi Baroului Bucuresti sa il excluda pe Victor Ponta din avocatura, intrucat renuntarea la titlul de 'doctor in drept' anuleaza diploma pe baza careia a fost primit fara examen in avocatura.

Daca Ponta vrea sa mai fie avocat vreodata, trebuie sa dea examen si sa parcurga toate caile de pregatire, ca orice alt candidat", scrie, marti, pe Facebook Monica Macovei.

Aceasta sustine ca renuntarea la titlul de doctor atrage si pierderea titlului de conferentiar si excluderea din profesia de avocat.

"Ponta nu poate renunta la titlul de 'doctor' fara sa piarda titlul de conferentiar, fara sa fie exclus din profesia de avocat si fara sa returneze banii castigati prin acest furt intelectual, inclusiv prin contractele cu statul pe care le-a avut ca avocat", mai noteaza europarlamentarul.

Ponta, despre renuntarea la titlul de "doctor": Suntem in gluma "cu sapca, fara sapca"

In solicitarea sa adresata avocatului Ilie Iordachescu, decan al Baroului Bucuresti, fostul ministru al Justitiei atrage atentia ca Victor Ponta "nu indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat, pe care a dobandit-o fara examen, ca titular al diplomei de 'doctor in drept'".

De asemenea, Monica Macovei subliniaza ca, in urma renuntarii la titlul de doctor de catre Victor Ponta, se anuleaza si decizia privind primirea sa in in profesia de avocat cu scutire de examen: "O persoana fara diploma de doctor in drept nu poate fi primita in profesia de avocat fara examen de admitere, asa incat calitatea de avocat a domnului Ponta a incetat".

Studentii vor ca Ponta sa plateasca banii cheltuiti de stat cu doctoratul lui

Decanul Baroului Bucuresti, Ilie Iordachescu, a confirmat, la Realitatea TV, ca Monica Macovei a transmis o solicitare de excludere a premierului Victor Ponta din avocatura. Acesta a adaugat ca Baroul Bucuresti va lua o decizie in acest sens dupa ce Universitatea Bucuresti se va pronunta in cazul retragerii titlului de doctor.

"A venit o cerere la Baroul Bucuresti in care se arata ca Victor Ponta nu a sustinut examen cand a intrat in avocatura, ci a intrat in baza diplomei de doctor in Drept si, ca atare, Monica Macovei solicita sa dispunem excluderea din Baroul Bcuuresti, avand in vedere ca (Ponta - n.red.) renunta la titlul de doctor acordat de Universitatea Bucuresti. (...) Consiliul Baroului Bucuresti se va pronunta numai dupa ce institutiile abilitate se vor pronunta", a declarat Iordachescu, spunand ca asteapta o decizie a Universitatii Bucuresti.

Baroul Bucuresti: Ponta a devenit avocat in baza doctoratului plagiat

Saptamana trecuta, Baroul Bucuresti a confirmat faptul ca, in ianuarie 2005, Victor Ponta a devenit avocat fara concurs, doar in baza titlului de doctor in drept la care vrea sa renunte din cauza scandalului de plagiat.

In acest mod, Victor Ponta a evitat un examen foarte dificil, tinand cont de faptul ca, de exemplu, in anul 2013, inainte de schimbarea regulilor, din cei peste 2.300 de candidati, mai putin de 500 au promovat examenul.

Citeste si:
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, 21 mai, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie...
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
Cum au ajuns PSD și UDMR să insiste pentru modificarea Constituției ca președintele să fie ales de Parlament
PSD și UDMR au reînviat în ultima săptămână discuția privind modificarea Constituției, mai exact pe subiectul alegerii președintelui, fiind în favoarea modelului de republică...