Valoarea NUP-ului lui Ponta (Opinii)

Marti, 21 Mai 2013, ora 22:35
2586 citiri
Valoarea NUP-ului lui Ponta (Opinii)

Cum lumea este mereu impartita in doua, caci si pentru frustrati trebuie sa existe o alinare, si asta este fatalitatea, sa zicem asa: angajatori si angajati, sefi si subalterni, tineri si batrani, caini si catei.

Asa ca pentru multi, ziceti-le cum doriti, decizia procurorilor de a nu incepe urmarirea penala impotriva lui Victor Ponta pentru plagiat va fi o demonstratie a ipocriziei societatii.

Vor vedea conspiratii, vor face legatura dintre recentele numiri in fruntea Parchetelor, servicii de informatii si Traian Basescu (ca sa nu uitam unde zacea nenorocirea acestei tari, deci "nicio masa fara peste") si vor conchide ca in seria reevaluarilor, a venit din nou randul lui Ponta.

Problema este urmatoarea: procurorii fac o analiza formala a ceea ce au pe masa. Deci, daca legea spune ca titlurile academice sunt cantarite si retrase, dupa un verdict naspa, de o anumita institutie, atunci cand celebra comisie de etica a ministerului decide, in ciuda caraielilor dascalimii de la Universitatea Bucuresti, ca domnul Ponta e curat, asa se cheama ca este.

Chiar daca premierul avea o teza de doctorat in care copia Teoria relativitatii restranse, Richard al III-lea sau secretele tricotajelor din Buhusi, si era evident ca nu a scris el "Despre electrodinamica corpurilor in miscare", faza cu regatul moneda de schimb sau cum sa nu scapi ochiuri in timp ce te uiti la Suleiman Magnificul, daca procurorii decideau ca adevarul era altul, am o veste: chiar asa era!

Asadar, pentru mine povestea procurorilor este sublima, doar morala lipseste cu desavarsire.

Pentru domnul Ponta, insa, are alta simbolistica. El nu este angajat, ci angajator, deci motiv de frustrare nu are. Intr-o oarecare referinta la afacerea plagiatului in lumea internationala, va fi fericit sa constate ca a comunicat tuturor un adevar glorios: institutiile statului l-au scos nevinovat.

Nu l-au albit. Cu asta se ocupa societatea. Iar asta, indiferent ca o recunoaste sau nu, are o anumita parere: 100 de pagini copiate sunt 100 de pagini copiate. Si Europa aia in fata careia se ploconeste cu harnicie nu e chiar imbecila. Cand ai fost prins de mai multe ori ca furi curent, nu te mai spala nimeni.

In locul lui Victor Ponta, mi-ar fi foarte rusine. De fapt, daca ma gandesc inca o data, mai bine nu. Un politician moral ar putea reprezenta o disfunctionalitate atat de severa a democratiei incat nu stiu daca nu cumva ar valora cat un virusache. Deci nu. Furaaaaati, maaaai!

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Ponta NUP plagiat, #Ponta plagiat procurori, #Ponta nevinovat plagiat , #plagiat