Victor Ponta e un hot. Dar Toba?

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 30 Iunie 2016, ora 18:51
13743 citiri
Victor Ponta e un hot. Dar Toba?

De acum o putem spune cu deplina acoperire oficiala.

Asta e singura diferenta, de fapt, fata de 2012, cand a izbucnit scandalul. Pentru ca nu stiu daca vreun om alfabetizat, atat, doar alfabetizat, putea avea vreo indoiala inca de atunci ca teza de doctorat a lui Victor Ponta contine halci intregi copiate, deci furate, grosolan din alte lucrari.

Verdictul, aproape in unanimitate, al CNATDCU, reintrat in drepturi la presiunea opiniei publice si, daca e sa ne amintim bine, cumva impotriva vointei ministrului Curaj, care s-a straduit cat a putut sa-l tina cat mai departe de chestiunea plagiatelor, este o confirmare a altor verdicte, al Comisiei de Etica a UB, al CNATDCU inainte ca "grajdanul" Pop sa ii amputeze atributiile si sa ii schimbe componenta peste noapte, al comisiei alcatuita din experti internationali.

CNATDCU certifica acum ca Victor Ponta, premier vreme de 3 ani al Romaniei si aproape devenit chiar presedinte, este un hot si un impostor.

Si asta imi pare din ce in ce mai clar ca a fost si in politica. De la propulsarea la varf prin manevre de culise, la mimatul conflict de potentare reciproca cu Elena Udrea si Traian Basescu, la mitul unei guvernari bune, pe care actualul Cabinet, deocamdata doar prin vocea ministrului Ghinea, pare in sfarsit decis sa il demoleze cu acte si cifre.

Victor Ponta se profileaza ca simbol al imensei imposturi generalizate pe toate nivelurile, care a sufocat si continua sa sufoce Romania.

Si tocmai de aceea, pe mine demascarea lui nu ma multumeste. Cred ca ar fi foarte rau sa ne multumim cu aceasta victorie punctuala, cand fenomenul este cu mult mai larg.

In actualul guvern exista un ministru, tocmai al Internelor, suspectat de un plagiat la fel de grosier, ba chiar cu tuse ridicole.

Din noiembrie, cazul "Apud" Toba este tergiversat in asteptarea unor clarificari legislative de care, in opinia mea si nu numai a mea, ministrul Curaj a tras cat a putut.

De mai bine de sase luni, la masa Guvernului Romaniei, la masa deciziilor cruciale pentru aceasta tara, sta un probabil hot.

Si din acest punct de vedere cred ca verdictul in cazul Toba ar fi chiar mai important decat racoreala cu Victor Ponta.

Va reamintesc ca este acuzat de plagiat, deci de hotie, insusi procurorul general adjunct al Romaniei, care a fost vreme de cateva luni chiar procuror general interimar. Mi-e greu sa cred ca Bogdan Licu a cerut sa-i fie retras titlul de doctor, pentru ca se considera nevinovat. O fi grav sa ai un posibil hot la varful magistraturii?

Am dat doar doua exemple extrem de sensibile dintr-o lista de suspecti terifiant de lunga.

Insa nu este vorba doar despre plagiatorii insisi. Este vorba si despre complicii la aceste furturi. Profesori, conducatori de scoli doctorale, o intreaga armata de universitari a facut posibila aceasta siluire a invatamantului romanesc.

Fara complicitatea lor, impostura nu ar fi fost posibila si, de aceea, ei trebuie sa plateasca in rand cu plagiatorii, pentru ca ei sunt la baza fenomenului.

Ma veti intreba, poate, de ce e atat de important. Asta e cea mai mare problema a Romaniei? Este o imensa problema. In primul rand, pentru ca o tara condusa de impostori nu are cum sa functioneze bine. Daca furi o idee, inseamna ca ai mentalitate de hot si nimic nu te va impiedica sa furi si altceva.

Apoi, ne plangem ca ne pleaca elitele din tara. Unul dintre motivele pentru care pleaca este faptul ca nu vad nicio sansa de a sparge capacul, de a se afirma in aceasta magma a imposturii. Valoarea, munca nu le folosesc la nimic, singura cale sigura este sa pactizeze cu sistemul, sa intre in hora. Si daca isi tin totusi calea si printr-o minune reusesc cinstit, oricum vor fi in cel mai bun caz egalii impostorilor, daca nu chiar subordonatii lor.

Pana cand in Romania nu va fi restabilit respectul pentru munca, educatie, elite, pana cand o diploma, fie ea de doctorat, licenta sau bacalaureat, nu va avea o acoperire reala si recunocuta nu doar formal, ci ca un certificat de valoare autentica, vom balti in aceeasi mizerie si mediocritate.

#Victor Ponta plagiat CNATDCU , #plagiat