Ziare.com

Victor Ponta nu e singurul vinovat

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 28 Iulie 2016, ora 18:37

   

Victor Ponta nu e singurul vinovat
A cazut cortina peste, probabil, cel mai mediatizat caz de plagiat din Romania. Victor Ponta este hot cu acte in regula. Romania a avut ca premier un hot, ceea ce mi se pare foarte grav.

Ei na!, vor spune, poate, unii. La cat se fura in Romania, furtul catorva paragrafe ce mai conteaza? Cu atat mai mult cu cat cel de la care s-a furat nu a depus niciodata plangere, deci nu s-a simtit prejudiciat.

Conteaza in primul rand mentalitatea. Daca esti apt sa furi un paragraf, o idee, esti apt sa furi orice, pentru ca furtul in sine nu te derajeaza, insusirea frauduloasa a ceva ce nu-ti apartine nu ti se pare inacceptabila. Si cand premierul are aceasta mentalitate, cum poate arata tara?

Dar eu cred ca exista si alte invataminte ale acestui caz, dincolo de persoana lui Victor Ponta, prietenul lui Erdogan, o persoana din ce in ce mai nesemnificativa pe masura ce trece timpul.

Si prima tine se abuzurile grosiere la care institutii esentiale ale statului si demnitari sunt dispusi sa se preteze la ordin. Va aduceti aminte de ce a fost in stare ministerul Educatiei in frunte cu ministrul Pop pentru a-l salva pe Victor Ponta.

"Grajdanul" Pop a fost in stare sa schimbe peste noapte componenta a doua comisii nationale, CNATCDU si Consiliul de Etica, si a amputat tot peste noapte atributiile Consiliului de Atestare pentru a eluda un verdict de plagiat pe care nu l-a putut impiedica, desi a intrat aproape cu forta in sedinta CNATCDU.

Iar sirul de ministri ai Educatiei care a urmat, dna Andronescu, dl Pricopie, dl Campeanu, dl Curaj - cu totii au refuzat sa dea curs cererii Universitatii Bucuresti de retragere a titlului dlui Ponta.

Ma intreb cum mai pot membrii Consiliului National de Etica numit de ministrul Pop sa mai faca parte din lumea academica respectabila dupa ce au refuzat sa recunoasca un plagiat vizibil si din avion?

Eu zic ca oamenii care au acceptat sa fie partasi la aceasta mizerie nu trebuie uitati: Teodor Petrescu - Universitatea Politehnica din Bucuresti, Virgil Muraru - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare, Romita Iucu - Universitatea din Bucuresti, Doru Vladimir Puscasu - CEPROCIM, Nicolae Burnete - Universitatea Tehnica Cluj, Nicolae Burnete - Universitatea Tehnica Cluj, Petru Andea - Universitatea Politehnica din Timisoara.

Si ajungem aici la, poate, cel mai nevralgic punct. Eu nu cred ca plagiatorul, indiferent cum se numeste el, este singurul vinovat. Pentru ca un hot sa devina doctor cu acte in regula e nevoie de multe complicitati. In primul rand a conducatorului e doctorat, a scolii doctorale, a universitatii, care tolereaza asemenea practici.

De aceea nu cred ca pedepsirea plagiatorilor, desi absolut necesara, e suficienta. Ar fi necesar ca tot sistemul care a facut posibila siluirea integritatii academice sa plateasca in rand cu hotii. De aceea astept cu mare interes evaluarea scolilor doctorale, promisa de ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, inclusiv intr-un interviu pentru Ziare.com.

Nu e nevoie decat sa fie aplicat articolul 170 din Legea educatiei care prevede ca "in cazul nerespectarii standardelor de calitate sau de etica profesionala, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, intocmite, dupa caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etica si management universitar sau de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, poate lua urmatoarele masuri, alternativ sau simultan: a) retragerea calitatii de conducator de doctorat; b) retragerea titlului de doctor; c) retragerea acreditarii scolii doctorale, ceea ce implica retragerea dreptului scolii doctorale de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi studenti-doctoranzi."

"As renunta la un sfert din scolile doctorale si din conducatorii de doctorat. Va asigur ca reducerea cu 25% a programelor doctorale si a numarului de conducatori de doctorat nu ar periclita deloc productivitatea stiintifica a Romaniei", spune prof. univ. dr. Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, intr-un interviu pentru Ziare.com.

Dupa cum nu mi se pare ca simpla retragere a titlului este suficienta. Indiferent cat de dificil ar putea fi de pus practica, aceasta retragere ar trebui sa presupuna si o pierdere a beneficiilor titlului fraudulos obtinut. De exemplu, avocatul intrat in barou pe baza de doctorat fraudulos ar trebui dat afara, sporurile obtinute in baza doctoratului fraudulos ar trebui restituite etc. Daca hotul ramane cu prada, dreptatea e doar pe jumatate facuta.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Victor Ponta plagiat doctorat
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10106 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
42 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romania a avut ca premier un hot si asta pentru ca V Ponta a fost

... sustinut de alti hoti asa cum este el. Asta a fost, ca impostorul Ponta sa ramana fara titlul de doctor, si asta după 4 (patru) ani timp in care Ponta si-a facut legi si si-a numit oameni care sa execute ce cerea momentul. Ce va urma după Ponta, rostogolul, bolovanul, va fi simplu. Yeci sau poate sute de Ponta vor ramane fara titlul de doctor intr/un timp foarte scurt.

 

Toarasi, domne, va rog sa nul mai criticati pa dom doctor Wponta, ca

ie si dansu om si sufera pentru cea facut, asa cum sufera si dom doctor Ciomu, care si dansu a ramas cu pensulan mana si nu lau mai lasat sa fie doctor si atuncea sa facut profesor, ca cum cred cosa sa faca si dom doctor al nostru.
Si aldoilea, domne sa stiti ca ie mai multi da vina cu plagiatu asta, adica vreau sa spui ca cu dom doctor Wponta ie la fel ca in proverbu ala moldovenesc cu Ion si cu Maria, care Ion ii spunea: MARIE, IESTI DIVINA
si iea atunceai spunea ca AMANDOI IE DIVINA, nu numai iea.

SA TRAITI !

 

Sigur nu poanta-i vinovatul singur.

Solidar cu el ar trebui tras la raspundere coordonatorul bombonel si apoi ceilalti tzucalari,

 
 

Toarasu Zefir*Ula, domne, vedeti ca aicea la ziare.com nuie acelasi

regulamet cala astia cu plagiatu, adica iei nuie obligati casa spuie de unea copiat, deaia une vedeti ca ie scrise literile cu Albastru infinit, acolo sa vede de unea copiat iei, asta daca nu sunteti daltonist, ca DACA SUNTETI, atuncea, naveti cum vedea.

SA TRAITI !

P.S. De aceea nu cred ca pedepsirea plagiatorilor, desi absolut necesara, e suficienta. Ar fi necesar ca tot sistemul care a facut posibila siluirea integritatii academice sa plateasca in rand cu hotii. De aceea astept cu mare interes evaluarea scolilor doctorale, promisa de ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, inclusiv intr-un interviu pentru Ziare.com.

Zefirulule

Ce mai astepti ? ,,pac la rasboiu'' o lacramatie ori la latrina tri. sa le ia si lor doctoratu' daca au plagiat pe ziare.com, io zic sa-i reclami si la CNATDCU. ca asta ie otie pe fatza zau.

am crezut ca ponta se va intoarce chelner la Paris

victor e un bun chelner! la Gara de Nord clientii il apreciau....la ce i-a trebuit lui PM?

tzukkalari ca tzukkalari, da' trebuie sa recunosti ca astia...

...sunt h.o.t.i. geniali.

In ceea ce-l privește pe Ponta, am o mare curiozitate. Imi doresc

... să-i văd la tv-uri pe foștii lui colegi de liceu și de facultate care să jure cu mana pe Biblie ca Ponta le-a fost coleg de clasă si/sau an/grupă de studiu. Cati ar avea oare asa curaj?
Convingerea mea, care se bazează strict pe ceea ce a prezentat presa de-a lungul anilor, dar și pe atitudinea lui Ponta față de justiție și legi, din necunoașterea și nerespectarea legilor, din disprețul fățiș al acestuia față de lege și justiție, e că Ponta nu a terminat nici liceul, iar facultatea ...
Poate ne povesteste A Nastase cum a facut Ponta facultatea.
De ce nu?

 

Foarte probabil sa nu existe.

Colegii pontacului. mai ales ca in anul 1991 la doi ani dupa lovilutia din decembrie 89 se putea cumpara aproape orice diploma. imi amintesc foarte bine vremurile alea. cand multi ,,emanati''cu 10 clase erau deja studenti . diploma de bacalaureat fiind cumparata la carciuma de partid,

Inteleg

ca ai ura pe Ponta si sper sa ma intelegi ca si eu am ura pe Udrea si pe Basescu! Ponta se poate inscrie din nou la doctorat si in un an il obtine, dar Udrea cel putin 10 (zece) ani de parnaie va face! Sa nu crezi ca SRI-ul nu e cu ochi pe voi chibitii Udrei, ca sigur ca va ramas ceva miere pe degete, ca altfel....
Fie-i parnaia grea si lunga!

Toarasu Zefir*Ula, domne, io le spui mereu sa fie VIGI da nu LENTI,

finca ie astia cu ochii pa iei si asculta toce scrie iei aici si pin alte parti si vorba lu matale, sar putea sa nusa stie.

SA TRAITI !

P.S. Conteaza in primul rand mentalitatea. Daca esti apt sa furi un paragraf, o idee, esti apt sa furi orice, pentru ca furtul in sine nu te derajeaza, insusirea frauduloasa a ceva ce nu-ti apartine nu ti se pare inacceptabila. Si cand premierul are aceasta mentalitate, cum poate arata tara?

PSD.Erie adicatelea daca unuia ce posteaza pe

acest site sau pe altele, i se strica computerul gasim toate fisierele pierdute la service-urile din Ro :)) ??

Daca tot ne pazesc spuneti si partea buna :))!

Toarasu Cronos, hai domne, ce dreagu, pai aicea ie tara lu MOKA ?

Pai cum sa le tie aia fisierele gratis? Iei le tine numai la aia care ie atextati documentar si care tresa fie cu ochii pa iei, restu, nu.

SA TRAITI !

P.S. Eu zic ca oamenii care au acceptat sa fie partasi la aceasta mizerie nu trebuie uitati: Teodor Petrescu - Universitatea Politehnica din Bucuresti, Virgil Muraru - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare, Romita Iucu - Universitatea din Bucuresti, Doru Vladimir Puscasu - CEPROCIM, Nicolae Burnete - Universitatea Tehnica Cluj, Nicolae Burnete - Universitatea Tehnica Cluj, Petru Andea - Universitatea Politehnica din Timisoara.

nu poate fi vorba de colegi sau grupe,

Ponta a facut-o in particular, intensiv si sub acoperire,promovand toate examenele o data,la pachet cu inscrierea in psd si numirea la corp control,sub premierul din acea vreme.

plecati de la o premisa gresita! Ponta a ajuns premier si a

guvernat Ro, tocmai pentru ca era in rand cu majoritatea romanilor; in Ro hotia este un act vital, ca respiratia :))!

Azi, am ajuns ca un act normal (retragerea titlului obtinut prin plagiat) in Ro sa fie un titlu de glorie !
Din nefericire normalitatea nu v-a functiona decat la Ponta si la vreo cativa politicieni. Restul .... vor ramane in starea bolnava din care tocmai a iesti Ponta :)).

Cat despre premierii hoti ai Romaniei.... Ponta, Nastase, Tariceanu, Ciorbea,Vacaroiu care o fi oare cinstitul?

 

@Cronos

Cred ca din lista enumerata de dvs.Vacaroiu a fost cel mai onest.
Imi amintesc decenta remarcabila pe care a dovedit-o cand s-a trezit la Cotroceni dupa prima suspendare anti constitutionala a lui T.Basescu,spre deosebire de figura groteasca a lui Antonescu!Teo

La ce functie i-au oferit drept rasplata nu cred

ca nu a avut merite deosebite Vacaroiu :)) E doar o presupunere.

Cert este ca in Ro n-am avut inca un guvern cinstit! Vom vedea ce ramane si dupa Ciolos cand va pleca. In timpul guvernarii toti au fost pefecti :)).

Oricum Ponta nu a fost mai hoti decat restul clasei politice! A avut o impertinenta crasa si a stiut sa-si selecteze in jur niste lingai (probabil mai santajabili decat el) care i-au satisfacut toate dorintele!

Biata Romanie...

e plina de doctori si de revolutionari cu merite deosebite...
As vrea sa stiu, daca e posibil, cati doctori are Romania si cati revolutionari. Ca sa vada si votantul pds in ce tara traieste.

 

doctorii sunt facuti de universitati iar revolutionarii

decorati de presedinte! Asta are Ro mai bun! The best of the society!

absolut, doamna Ene !

articolul 170 din Legea educatiei trebuie aplicat drept si cu severitate.

Si coordonatorul tezei, si comisia ar trebui sa raspunda. Daca n u au remarcat plagiatul e vorba de incompetenta crasa, de lipsa de profesionalism, daca l-au remarcat, inseamna ca sunt partasi la hotie.

In articol spuneti ca un PM hot intelectual e foarte grav. Si mai grav este ca acesta a fost secundat de un vicedpremier si el plagiator si nu numai. Caci dl oprea plagiatorul a coordonat el insusi teze de doctorat. Ma intreb daca acele doctorate mai sunt valabile din moment ce au fost dirijate de o persoana care nu avea competentele necesare, adica de un uzurpator al titlului si statutului.
Si inca ... generalul interesului national a pus la cale o intreaga retea de tip mafiot. O industrie a diplomelor care compromite diplomele luate prin munca si merit. Un paienjenis care risca sa declanseze consecinte pana departe, foarte departe.

Ca sa nu mai vorbim de beneficiile materale si morale rezultate din posesia unor astfel de diplome.

SA PLATEASCA TOTI cei implicati ! Si sa plateasca nu numai prin pierderea titlului ci si prin imputarea tuturor avantajelor nemeritate de care au beneficiat. Ei si complicii lor.

 

Dna Ene are perfecta dreptate!

Evident ,buruienile trebuie smulse din radacini!
Dar,eu cred ca dupa ce se va termina actuala campanie de anulare a doctoratelor frauduloase,impactul va fi puternic si va duce la disparitia "modei"doctoratelor,
cum spunea un plagiator"cinstit"care si-a recunoscut vina de la bun inceput!
In orice caz Ponta,care a avut nerusinarea de a comite abuzuri peste abuzuri in vederea musamalizarii plagiatului sau,compromitand tara pe plan extern(recenta lista data de CNN este relevanta),trebuie urmarit penal pentru abuzurile de putere comise si evident fortat sa returneze toate avantajele materiale incasate de pe urma falsului intelectual!
Asteptam excluderea sa iminenta din baroul bucuretsean
unde a fost tolerat din momentul cand plagiatul sau a fost semnalat de prestigioasa revista stiintifica Nature!
Este un caz relevant care demonstreaza ca in baroul bucurestean este ceva putred!Teo

 

Ponta ca si Ceauseasca a fost salvat de lingai!

Avem traditie in slugarnicie si lipsa de demnitate!

Apropo, s-a descoperit pana la urma cine i-a facut doctoratul Leanei??

doctoatul Leanei? Simionescu de la P. Poni - Iasi

sti toata lume... dupa aia a fost facut academician... tipul era bun profesional, dar "de vanzare"...
Cred ca Ponta a juns prim ministru din cauza de doctorat... basu de aia l-a numit, sa aiba unul pe care sa-l poata strange de coate daca danseaza pe alta muzica... e procedura standard, iti faci viata grea cu unul pe care n-ai cum sa-l strangi...

Da... buruienile trebuie smulse din radacini

Iliescu, Hrebe, Petre Roman,Basescu, Nastase, Ciorbea, Voiculescu, Tariceanu, Chiliman, Ontanu, Ponta, Mazare, Elena Udrea, Videanu, Casuneanu, Berceanu, Topoliceanu, Sebastian Ghita, Jeneralul Oprea, SOV, SRS, Cristi Burci, Dan Adamescu, DanAndronic-DorinCocos am fost eu, Mircea Badea, Raspopitul Gadea, etc, etc

Aceleasi showuri, acelasi circ si acelasi praf in ochii alegatorilor, aceasi actori (cu aceasi doctrina=hotia) gata intotdeauna de o invirteala, ca sa mai “ciordeasca" ceva. S-au invart pe rand in fruntea tarii, se injura unii pe altii (se “mediatizeaza" reciproc la tv) lasand o falsa impresia ca unii sunt la guvernare si altii in opozitie!

P.S. Fiti fericiti ca s-a creeat un debuseu (UE) pentru 3 milioane de romani. Nu stiu ce faceati cu ei in tara. Probabil era razboi civil.

................... ................ .................. ................ .................. ........... ................ ................... .......................... .................... ............... ................... ...................... ..................... .................. ............... .......... ............... ...................... .................... .................. ............ ....... ................................... ............. ................... ............ ....... .................... ................................. ..................... ................. ....

Qui Bono ei nu sunt decat produse ale educatiei

romanesti!! Ii stergem pe astia si vor veni altii identici ptr ca asta a produs educatia in ultimii 30 ani!! Cei care n-au avut stomac sa inghita eductia de tip romaneasc au plecat din tara!! Doctoratele sunt doar un aspect!! Dar profesorii universitari care vand doctorate plagiate vand orice!! Diplomele in Ro sunt demult de vanzare!! Sunt domenii in Ro unde nu creste decat buruiana si probabil unul din ele este invatamantul!!

Ei na ! Hot la hot trage.

Cu Basescu a facut targul, Basescu si iar Basescu este vinovat de hotii din Romania timp de 8 ani. Da Ioana cateva paragrafe cateva hectare, ce mare lucru.Cand presedintele face bisnita cu terenuri si masini, de ce Primul Ministru nu ar fura si el cateva paragrafe. Hotia in Romania este la rang mare,sus de tot, se fura in draci iar justitia abia se misca. Sa nu credeti ca DNA -ul este use de Biserica. Traiasca Videanu ! Traiasca Udrea ! Am inteles ca Udrea se vrea presedinte. Unde esti tu Vlad Tepes! Victor Ponta un copil pribeaag al revolutiei s-a dat cu comunistii lui Iliescu, smecher de felul lui, a mai dat branci la unul din balcon, si asa a ajuns in bratele lui Ilici, convins ca adolescentul, va urma linia partridului comunist. Si asa a fost tov academician, doctor inginer si a.m.d. Doamne, lung ii drumul Gorjului !

 

In privinta asta Miclea avea dreptate, ba chiar putea sa ceara si

inchiderea a 50% dintre scolile doctorale.// Dar tot mi se pare amuzant cum d-na Dogioiu se raporteaza mereu la Miclea cand vine vorba de invatamant, de parca tipul ar fi vreun guru in domeniu.

 

Tu vrei sa se bata in colegi ?

Udrea Basescu si poanta ? vorbeste lumea ca poanta nu ar fi existat in liceu si nici colegii lui, capisci zefirulule ?

Deci daca nu ie colegi nici domnul nu cere. fiindca nu au existat nici poanta vv la liceu nici colegii lui poanta vv

 

povestea acestui plagiat

este emblematica pentru Romania profund corupta. Pozitia lui Ponta si interesele poltice au facut ca acest plagiat sa fie intors pe toatele fetele. Chiar daca a fot mediatizat in exces, a fost bine venita aceasta mediatizare pentru a scoate la lumina situatia deplorabila din invatamant si nu numai. Din pacate plagiatul lui Ponta reprezinta un caz din cele 90% procente de teze plagiate. Scolile doctorale si comisiile care au obligatia sa verifice o teza sunt pline de plagiatori.Toata aceasta stare degradanta face ca invatamantul romanesc sa fie o plaga a societatii, perzandusi menirea nobila de formator de caractere.

 

Daca mai adaugati si spagile date ptr doctoratele din Ro

aveti toata frumusetea actului intelectual romanesc!

Atata timp cat intelectualii fura si in plus mai si spaguiesc ptr acest furt, ce pretentii sa avem de la ala cu 4 clase sa nu voteze penali?

Asa este!

Din pacate aceasta stare nu a aparut peste noapte. In cei 43 de ani de contact direct cu inv. din Romaia mi-a fost dat sa vad si sa constat tot felul barbarisme. Nu cred ca se mai poate face ceva. S-a ajuns in ultima faza cu invatamantul.

Nici macar n-am citit productiunea de fata

Ia sa vedem, ghicesc?
Traian Jos Basescu si Udrea.
Mai exact toacele, sutienul si chilotii lui Udrea.
N-am citit articolul, repet, e pierdere de timp, daca am ghicit e OK, daca nu, nu-mi cer scuze. Nu cred ca merita.

 

vanea nici nu cred ca-si propun sa schimbe ceva!

Toate familiile "bune" din Ro au functii in universitati si cocheteaza cu lumea politica! O viata dolce far niente: sa copii doctorate si sa vinzi diplome :).

madam’ dogioiu are memorie scurta si….

…."diplomatic" uita ca scosul dottorilor pe banda rulanta a inceput pe vremea cand vizir vataf la CNATCDU era cacademicianul marchiz de chiojdeanca eungeniu simonist, prezidel al cacademiei rumane. numitul cacademician simonist eungenial este principalul vinovat pentru iesirea pe banda de conveior a dottorilor de shtitza si chiultiura c.h.i.o.r.i. care au impanzit tzeara si istitutzilii sale cu semidocti h.o.t.i. care sug de la bujet si scot, la randul lor, alte zeci de mii de impostori dottori. sa nu uitam nici faptul ca dottore copy-lot prim plagiator ponta viorel si-a obtinut dottoratu’ tocmai in vremea cand cacademicianul eungeniu simonist era peste CNATCDU vizir. si sa nu nici faptul ca numitul dottore copy-lot ponta viorel a fost seful celui “mai bun, cinstit si kkortekkt govern pe care l-a avut Romania vreodata de-a lungul istoriei sale" de “Romania minunata, mandra, pitoreasca, etrerna si fascinanta"….
p.s.
sa multumim din inima rumanestii cacademii, cel mai inalt for de stiinta si cultura din Romania care a ales in capul acestei institutii un impostor botezat eungeniu simonist care a facut prin "activitate sa cacademica" ca peisajul shtitzei si chiultiurii rumanesti sa arate atat de vesel si trist, plin de non valori care duc mai departe si otravesc cu matze decedate viitorul tzarii trist.

 

Furtul intelectual cred ca este mult mai grav decat cel material,

deoarece arunca indivizi superficiali, incomptenti, iresponsabili in functii cheie, in functii din care nenorocesc un sistem, o tara. Victor Ponta nu este decat un amarat umflat precum un balon, un balon care s-a ridicat pana in functia de Premier al Romaniei.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor