Victor Ponta, suspectat din nou de plagiat

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 22:32
6315 citiri
Victor Ponta, suspectat din nou de plagiat
Foto: Antena 3

Prim-ministrul Victor Ponta este din nou suspectat de plagiat, iar Parchetul General a cerut Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) expertizarea unei carti pe care premierul a publicat-o si care este suspectata ca ar contine parti plagiate.

Directorul Directiei de Expertize, Constatari, Economic si Organizare din cadrul ORDA, Razvan Casmoiu, este cel care a confirmat informatia, pentru HotNews.ro, transmite Realitatea Tv.

Casmoiu a precizat ca specialistii ORDA constata cele aparute in cartea publicata de Victor Ponta, iar apoi procurorii vor face incadrarile.

In acest nou caz de plagiat in care este implicat numele prim-ministrului Ponta, cererea catre ORDA a fost trimisa pe 18 martie.

Ministerul Educatiei a decis: Nu ii retrage titlul de doctor lui Ponta, in ciuda dovezilor de plagiat

Ministerul Educatiei, condus de Remus Pricopie, a decis ca Victor Ponta ramane doctor in drept penal in ciuda dovezilor prezentate public de Universitatea Bucuresti conform carora teza de doctorat a premierului este un plagiat. MEC respinge si solicitarea institutiei de invatamant de a-i retrage acestuia titlul de doctor.

Ministerul a decis astfel sa ignore rapoartele legale emise de Universitatea Bucuresti si Consiliul de Atestare a Diplomelor (CNATDCU), asumate de oameni de stiinta romani si straini, in care sunt prezentate probe concrete care arata, fara dubiu, ca zeci de pagini din lucrarea "Curtea Penala Internationala", elaborata de presedintele PSD Victor Ponta sub indrumarea lui Adrian Nastase, sunt de tip copy-paste.

#Victor Ponta plagiat carte, #Victor Ponta suspect plagiat , #plagiat