Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Aberatia zilei: Exces de putere. Si de aroganta

Vineri, 08 Mai 2015, ora 14:56
9084 citiri
Aberatia zilei: Exces de putere. Si de aroganta
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Victor Ponta nu vrea sa organizeze alegeri partiale pentru locurile vacante din Parlament si la sefia unor consilii judetene, desi instanta ii atrage atentia ca face "exces de putere".

Nu vrea si gata, ce poti sa-i faci? Legea nu prevede sanctiuni pentru asemenea situatii absurde, pentru ca legiuitorii nu si-au imaginat, probabil, ca un premier s-ar putea preta la asa ceva.

Sigur, nu este prima oara cand avem de-a face cu o asemenea aroganta. La fel s-a intamplat si pe vremea Guvernului Boc, in 2012, cand Victor Ponta se afla in Opozitie si il ameninta pe adversarul sau politic ca il da in judecata pentru ca "refuza sa respecte o lege a tarii".

Iata ca Victor Ponta face acelasi lucru si, mai mult, depaseste o noua limita. Nu numai ca refuza sa respecte legea, dar intoarce si spatele instantei.

Curtea de Apel Cluj a decis in urma cu o luna ca Guvernul este obligat sa organizeze alegeri anticipate pentru sefia CJ Cluj, iar in motivarea deciziei, publicata in urma cu doua zile, Victor Ponta este atentionat ca face "exces de putere".

"In sensul legii, termenul de refuz nejustificat de a solutiona o cerere constituie exprimarea explicita cu exces de putere a vointei de a nu rezolva o cerere a unei persoane, iar exces de putere semnifica exercitarea dreptului de apreciere al autoritatii prin incalcarea limitelor prevaute de lege sau prin incalcarea drepturilor", se arata in motivarea magistratilor de la Curtea de Apel Cluj.

Guvernul, exces de putere cand a refuzat sa organizeze alegeri la CJ Cluj - instanta

Cu toate acestea, Victor Ponta spune ca va respecta legea doar daca il obliga o instanta, or decizia Curtii de Apel Cluj nu este definitiva, asa ca, pentru premierul care se lauda de cateva ori pe zi ca este de formatie procuror, decizia judecatorilor nu are nicio valoare. In cazul de fata, premierul Ponta il tine sub papuc pe procurorul Ponta, explicandu-i ca nu are bani publici de aruncat pe apa alegerilor.

Aberatia zilei: Doctor in drept, corigent la Constitutie, refuz sa respect legile tarii

Totusi, judecatorii clujeni i-au explicat lui Victor Ponta ca termenul de 90 de zile stabilit prin lege "era suficient si pentru rezolvarea eventualelor probleme de natura financiara". Si?

In prezent, ar trebui organizate alegeri partiale in 14 colegii parlamentare, pentru 5 consilii judetene si mai multe primarii, iar data limita era 7 mai, conform Autoritatii Electorale Permanente, informeaza Digi24.

Un calcul sumar facut de liderii Opozitiei arata ca la ora actuala cel putin 2 milioane de romani nu sunt reprezentati in diverse esaloane ale puterii. Si? Premierul Victor Ponta e cotat la peste 40% in sondaje si asta e tot ce conteaza. Deocamdata.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta exces putere alegeri partiale, #colegii deputat vacante, #alegeri partiale consilii judetene , #premier