Aberatia zilei: Ponta gafeaza "catastrofal"

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 15:42
7652 citiri
Aberatia zilei: Ponta gafeaza "catastrofal"
Foto: Arhiva

"Ce s-a intamplat ieri la Iasi putea sa fie cu adevarat cea mai mare catastrofa din istoria Romaniei", a declarat marti Victor Ponta, dovedind din doua una: ori habar n-are de istorie, ori este ferm convins ca Romania n-a existat si inainte de guvernarea lui.

Mai degraba putem deduce ca premierul a chiulit de la foarte multe ore de istorie si cultura generala, cata vreme nu i-a trecut nicio secunda prin cap, inainte de a deschide gura, ca tragedia care era cat pe ce sa se produca luni la universitatea ieseana nu ar fi putut intrece in dramatism cele doua razboaie mondiale sau crimele facute de comunisti.

Ponta: Daca bomba exploda la Iasi, era cea mai mare catastrofa din istoria tarii (Video)

catastrofa, catastrofe, s. f. = Eveniment tragic de mari proportii, cu urmari dezastruoase; dezastru, nenorocire, calamitate; tragedie.

Sa luam, la intamplare doar cateva exemple. Ciuma lui Caragea, din 1812, a facut 90.000 de morti in toata tara, iar ultima mare epidemie de ciuma, din 1828, s-a soldat cu 26.302 morti civili, 9.557 de militari.

Cel mai mare incendiu consemnat in Bucuresti, la data de 23 martie 1847, a avut un bilant cumplit: 15 morti, peste 2.000 de cladiri distruse, pagube de 55 de milioane de lei. Istoricii spun ca vestea incendiului a facut inconjurul Europei si mai multe tari au trimis ajutor material, inclusiv din partea tarului Rusiei sau a sultanului Turciei.

La sfarsitul anului 1916 s-a produs, la Ciurea, cel mai mare accident feroviar din Romania si al treilea ca marime la nivelul globului. Peste 1.000 de persoane si-au pierdut viata dupa ce trenul in care se aflau a deraiat si a intrat in coliziune cu o garnitura de vagoane-cisterna umplute cu pacura. S-a declansat o explozie si a urmat un incediu enorm. Cei care au fost destul de norocosi si au supravietuit coliziunii au ajuns sa arda de vii printre flacari. Trupurile a sute de oameni au fost gasite printre metalele contorsionate ale garniturii.

In noaptea de 10 noiembrie 1940, la ora 3:39 in Romania s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter. Seismul a avut efecte devastatoare in centrul si sudul Moldovei, dar si in Muntenia. Numarul victimelor a fost estimat la 1.000 de morti si 4.000 de raniti, dar numarul real al victimelor nu a fost niciodata cunoscut cu exactitate, informatiile fiind cenzurate in timpul razboiului.

Inundatiile din 23-24 mai 1970, urmate de viiturile din 12-14 iunie, au afectat 12 judete, inundand 1.500 localitati, 721.000 ha teren agricol, 85.000 de case din care 62.387 au fost distruse, provocand 1.760 morti si 200.000 de sinistrati. Pagubele au fost estimate la 10 miliarde lei.

In data de 30 octombrie 1971, la ora 4:55 dimineata, s-a produs ceea ce a ramas in istorie ca "dezastrul de la Certej". Digul s-a rupt pe o latime de 80 de metri si din iazul de decantare al exploatarii miniere au fost expulzate in cateva minute 300.000 de metri cubi de steril. Valul acid a ras de pe fata pamantului sase blocuri, sapte locuinte individuale si 24 de gospodarii. Dezastrul a provocat 89 de morti si 76 de raniti. Conform relatarilor din presa, cianura folosita in procesul de extractie, care se gasea in namolul scurs, a ars hainele de pe victime, asa ca toate cadavrele care au fost scoase din mal erau goale. Autoritatile comuniste au anuntat oficial doar 48 de morti pentru a nu fi nevoite sa declare doliu national.

4 martie 1977 - In 56 de secunde, un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter a ucis 1.570 de oameni in toata tara, dintre care 1.391 in Capitala, si a ranit alti 7.596 de bucuresteni. La nivelul intregii tari au fost in jur de 11.300 de raniti, iar 35.000 de locuinte s-au prabusit. Pagubele materiale s-au ridicat la 1,4 miliarde de dolari SUA.

In data de 31 martie 1995, aeronava TAROM 371 care decolase din Bucuresti cu destinatia Bruxelles s-a prabusit langa o cale ferata din comuna Balotesti. 59 de oameni au murit in cea mai mare catastrofa aviatica din istoria Romaniei.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute tragedii pe care le-a trait Romania de-a lungul istoriei ei, care nici nu a inceput si nici nu se va sfarsi cu guvernarea Ponta, catalogata de unii drept o adevarata catastrofa in politica romaneasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Ponta catastrofa bomba Iasi, #atentat Universitate Iasi, #catastrofe Romania , #premier
Comentarii
Poza Ioan din Chicago
Ioan din Chicago
rank 5
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Ponta este gafa naturii. Dintr-o gafă, gafe!