Aberatia zilei: Sa-ti bagi mama sau copilul la parnaie

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 17:25
6069 citiri
Aberatia zilei: Sa-ti bagi mama sau copilul la parnaie
Foto: Inmagine

Orice om obisnuit e in stare sa isi dea viata pentru mama sau copilul lui. Nu e cazul politicienilor corupti, care sunt capabili sa ii traga dupa ei in arest.

Subiectul nu este nou, dar el a fost readus in atentia opiniei publice odata cu retinerea lui Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, printre cei mentionati in dosar fiind atat mama, cat si sora premierului.

Cumnatul lui Ponta, Iulian Hertanu, retinut de DNA (Video)

Ponta, despre retinerea cumnatului si o posibila demisie: Imi pare rau, mama a fost porcaita

Doamna Cornelia Naum, mama lui Victor Ponta (PSD), nu este insa prima mama de politician tarata intr-un scandal de coruptie.

In 2005, cotidianul Romania Libera scria despre felul in care doamna Lucia Gherarde, mama lui Marian Oprisan (PSD), a reusit, din "resurse proprii" (ea avand o pensie de 250 de lei pe luna), sa-si construiasca o casa de vacanta estimata, cu teren cu tot, la circa 3 milioane de euro.

Si mama lui Miron Mitrea, Viorica, in varsta de 84 de ani, a fost obligata sa vina din Germania pentru a da declaratii in fata judecatorilor de la Inalta Curte, in dosarul in care pana la urma senatorul PSD a fost condamnat la doi ani de inchisoare. Desi ea a sustinut ca vila i-a fost renovata cu banii proveniti din pensia primita in Germania, judecatorii n-au crezut-o.

Mama lui Mitrea, audiata in dosarul de coruptie al fiului: Am platit cu pensia mea din Germania

In 2010, presa remarca faptul ca doamna Georgeta Necula (72 de ani), mama senatorului PDL Marius Necula, era unul dintre cei mai activi oameni de afaceri din Galati, firma ei reusind sa contracteze lucrari de constructii in valoare de aproximativ 5,2 milioane euro de la stat.

In schimb, fostul judecator CCR Toni Grebla si-a bagat soacra intr-o afacere dubioasa, cu scopul, spune el, sa repopuleze Campia Romana cu dropii. Afacerea cu struti si alte animale a intrat in atentia procurorilor, care au cerut arestarea preventiva a fostului senator PSD.

Toni Grebla, despre demisie: N-am nicio vina! Am vrut sa repopulez Campia Romana cu dropii (Video)

Cel mai mult a avut de suferit insa doamna Georgiana Dumitrescu, mama fostului ministru pentru romanii de pretutindeni Cristian David (PNL), care este urmarita penal pentru uz de fals si fals material in inscrisuri oficiale. Daca fiul a fost arestat preventiv pentru o mita de 500.000 de euro, mama este acuzata ca l-a ajutat sa escamoteze o suma de 60.000 de euro pe care nu putea sa o justifice, trecand-o ca imprumut.

Mama fostului ministru Cristian David, urmarita penal pentru fals si uz de fals

Cristian David, despre mita de 500.000 de euro: Era mai bine daca erau in lei - ce i-a rugat pe magistrati

Nici o mama de politician nu a ajuns inca in spatele gratiilor, in schimb cativa copii da, si se pregatesc si altii.

Viorel Hrebenciuc si fiul sau, Andrei, au stat in celule invecinate la Brasov, fiind arestati preventiv in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. Andrei a fost acuzat ca l-a ajutat pe tatal sau sa comita infractiunea de trafic de influenta.

Hrebenciuc jr. merge acasa de Sarbatori, tatal ramane in arest (Video)

Fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, si fiul sau, Alin, sunt arestati preventiv in dosarul disjuns din cel al despagubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica. Alin Cocos este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta.

DNA cere din nou arestarea lui Dorin Cocos, impreuna cu fiul sau

Fiica primarului Pitestiului Tudor Pendiuc, Ema, a fost retinuta, impreuna cu tatal sau, iar ulterior cercetata sub control judiciar, intr-un dosar in care edilul este acuzat de fapte de coruptie, prejudiciul estimat fiind de circa 1 milion de euro. Ema Pendiuc este acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Sechestru pe averea primarului Pitestiului, Tudor Pendiuc, si a fiicei sale (Video)

De asemenea, Mihail Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, a tras-o dupa el si pe fiica sa Vanda. Mihail Vlasov a fost arestat preventiv si apoi trimis in judecata pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a cerut mita 1 milion de euro si a primit 200.000, in timp ce fiica sa, Vanda, este acuzata ca a incercat sa il scape de acuzatii, punand doua angajate ale Curtii de Arbitraj International sa ii dea adeverinte false.

Vanda Vlasov, urmarita penal de DNA (Video)

Cel mai cunoscut caz de acest gen este al fostului senator Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de inchisoare in dosarul ICA. Fiica sa, Camelia, este judecata in dosarul Loteria II pentru manipularea pietei de capital si, alaturi de tatal sau, in dosarul de santaj asupra administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei.

Dosarul Loteria II, in care sunt implicati Camelia Voiculescu si George Copos, rejudecat de la zero

Voiculescu si fiica sa, termen amanat in dosarul de santaj RCS&RDS - UPDATE

Revenind la dosarul de la care am pornit, al cumnatului lui Victor Ponta, in el apare si o alta familie, Cosma. Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova, si fiul sau Vlad, deputat PSD, sunt cercetati sub control judiciar fiind acuzati de constitutirea unui grup infractional, fraudarea de fonduri europene si evaziune fiscala.

Cumnatul lui Ponta, Ghita si familia Cosma, grup infractional organizat - acuzatiile oficiale

Ce-o fi in mintea acestor oameni care isi pun in primejdie mama sau copilul e greu de inteles, dar e limpede ca doar lacomia si lipsa de scrupule pot da nastere unei asemenea aberatii.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ponta dosar cumnat, #Mircea Vlad Cosma DNA, #Dan Camelia Voiculescu dosare, #Dorin Alin Cocos arestati , #premier