AFP: Victor Ponta acuza presa germana ca face politie secreta

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 12:35
5720 citiri
AFP: Victor Ponta acuza presa germana ca face politie secreta

Prim-ministrul Victor Ponta a sustinut ca politia secreta din Romania s-a infiltrat in presa din Germania, intr-o incercare de a-i sabota guvernarea.

Premierul a reclamat ca fosti agenti sovietici opereaza in presa germana si ca acestia sunt de vina pentru criticile la adresa administratiei sale, relateaza agentia AFP, citata de The Local.

Victor Ponta a spus ca agentii fac parte dintre cei care erau loiali fostului dictator Nicolae Ceausescu, al carui serviciu de informatii, Securitatea, a ascuns agenti in randul presei. Totodata, premierul i-a acuzat pe acestia pentru felul in care presa a transmis tentativa de suspendare a rivalului sau politic, presedintele Traian Basescu.

"In Germania, fosta Securitate a lui Ceausescu continua sa aiba cei mai buni oameni ai sai in presa", a spus Ponta, pentru Antena 3. Potrivit prim-ministrului, in ciuda numelor nemtesti ale acestora, ei "vorbesc romaneste la fel de bine ca tine si ca mine".

The Economist: Libertatea presei din Romania, in pericol

AFP scrie ca coalitia de centru-stanga a lui Ponta a incercat in luna iulie sa il inlature pe presedintele Traian Basescu, insa aceasta miscare a esuat, din cauza neindeplinirii pragului electoral de 50 la suta din totalul alegatorilor cu drept de vot.

Victor Ponta a vorbit si despre mutarea locului de desfasurare a unei intalniri a socialistilor europeni, care urma sa aiba loc in Bucuresti, dar care a fost mutata la Bruxelles. Membrii SPD - partidul social-democratilor din Germania, nu au dorit sa viziteze Romania inaintea alegerilor generale din Germania, de anul viitor, a sustinut premierul.

"Nu am vrut sa provoc nicio problema", a explicat Ponta, adaungand ca nu a protestat fata de schimbarea de plan. Acesta a mai afirmat ca spera "sincer" ca crestin-democratii cancelarului Angela Merkel sa piarda alegerile generale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta acuzatii presa Germania, #presa Germania politie secreta, #intalnire socialisti Bucuresti , #premier