Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alegeri parlamentare 2012: De ce Ponta si Antonescu scad in sondaje - GeoPol

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 21:56
6353 citiri
Alegeri parlamentare 2012: De ce Ponta si Antonescu scad in sondaje - GeoPol
Foto: Antena 3

Analistii GeoPol sustin intr-un raport ca liderii USL au pierdut procente importante de-a lungul acestei perioade, chiar daca sondajele ii arata ca fiind castigatorii parlamentarelor, imaginea lui Crin Antonescu si Victor Ponta fiind afectata foarte mult.

Chiar daca USL are in continuare o cota electorala ridicata, chiar dubla fata de Alianta Romania Dreapta, de cand au preluat puterea, liderii Uniunii pierd procente pe fiecare zi ce trece, spun analistii.

In ceea ce il priveste pe liderul liberalilor, Crin Antonescu, erodarea a fost cauzata inca de la inceputul lunii septembrie, odata cu simbolistica plecare de la Cotroceni, atunci cand presedintele Basescu si-a reluat mandatul de presedinte al Romaniei. Analistii GeoPol mai spun ca Antonescu si-a pierdut o parte din electorat si din cauza refuzului de a iesi din viata politica, asa cum a promis ca va face daca Basescu se va intoarce la Cotroceni.

Cat despre liderul PSD Victor Ponta, el nu prea a avut de castigat de cand a preluat conducerea Executivului, mai degraba actiunile de la Palatul Victoria l-au tras in jos. Analistii GeoPol sustin ca un prim punct ce a dus la pierderea increderii electoratului in Victor Ponta reprezinta numirile unor ministri incompatibili cu functiile detinute in cadrul Executivului si schimbarile pe care acesta le-a facut la numai patru luni de la instalarea in functia de prim-ministru, atunci cand mai multi ministri au fost schimbati.

Si atitudinea defensiva a socialistului in relatia cu Consiliul European, dar si esecul privind privatizarea combinatului Oltchim au jucat un rol important in erodarea imaginii lui Ponta in fata sustinatorilor sai.

Pe de alta parte, alianta aripilor din PNTCD cu PDL, respectiv cu PNL, ii avantajeaza mai ales pe liberali, pentru ca le intareste apartenenta la drepta, arata studiul GeoPol. PDL, fost membru al internationalei socialiste pe vremea cand se numea Partidul Democrat, are nevoie de PNTCD-ul condus de aripa lui Aurelian Pavelescu, pentru a fi considerat, la un moment dat, un veritabil partid de dreapta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#GeoPol sondaje Antonescu Ponta, #scadere sondaje Antonescu, #Ponta sondaje GeoPol, #Antonescu sondaje GeoPol , #premier