Alegeri prezidentiale 2014: Ambasadorii din tarile in care au fost probleme la vot, convocati la Bucuresti

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 15:29
5183 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: Ambasadorii din tarile in care au fost probleme la vot, convocati la Bucuresti
Foto: B1 Tv

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca i-a cerut ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlatean, sa ii convoace la Bucuresti, vineri, pe ambasadorii, consulii si presedintii sectiilor de votare din Franta, Germania, Marea Britanie, Austria si Republica Moldova pentru a fi instruiti astfel incat situatii precum cele de duminica, in care oamenii nu au putut vota, sa nu se mai intample, in caz contrar conducerea MAE urmand sa isi asume responsabilitatea.

"I-am cerut ministrului Afacerilor Externe si vineri va convoca la Bucuresti toti ambasadorii consulii si presedintii sectiilor de vot Franta, Germania, Marea Britanie, Austria si Moldova pentru a fi foarte clar facut instructajul deciziilor BEC si de asemenea pana vineri i-am cerut ministrului si echipei de conducere daca se constata, si cred ca se vor constata activitati necorespunzatoare, sa-i inlocuiasca imediat pe presedintii sectiilor de vot si sa asigure tot personalul necesar pentru ca tot ceea ce nu a functionat ieri sa functioneze ireprosabil in ziua de 16", a spus Ponta, intr-o declaratie de presa la sediul MAE in prezenta ministrului Titus Corlatean.

Ponta promite masuri pentru diaspora in turul 2: Daca un singur roman nu poate sa voteze...

In plus, premierul a anuntat ca Titus Corlatean si alte persoane din conducerea ministerului de Externe se vor afla in ziua votului pentru cel de-al doilea tur de scrutin intr-una din capitalele europene in care au fost probleme la vot.

"Toata echipa de la ministerul de Externe, ministrul, secretarii de stat, cei din conducere, vor merge saptamana viitoare pentru a inspecta implementarea masurilor decise de BEC si vor ramane in ziua votului de 16 noiembrie intr-una din aceste capitale pentru a asigura imediat orice masura necesara", a anuntat Ponta.

Premierul a calificat drept "inadmisibil ca unu, zece, o suta din cetatenii Romaniei sa nu poata sa voteze" si a avertizat ca, daca pe 16 seara "va exista un singur cetatean roman din diaspora care vrea sa voteze si nu poate, toata echipa de conducere (a MAE - n.r.) isi va asuma responsabilitatea".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta convocare ambasadori Romania, #Ponta convocare ambasadori alegeri, #Ponta convoa ambasadori scrutin , #premier
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
In sfarsit un Presedinte caruia ii pasa de romani !!
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5