Ambitiile lui Ponta la Guvern: Crestere economica de 3% in fiecare an

Vineri, 21 August 2015, ora 18:09
3158 citiri
Ambitiile lui Ponta la Guvern: Crestere economica de 3% in fiecare an
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, in conferinta de presa de la Mamaia, ca Guvernul si-a propus o crestere economica de circa 3% in fiecare an, crestere care va fi una "sanatoasa, sustenabila" prin adoptarea noului Cod Fiscal.

"Ideea este urmatoarea, noi ne-am propus in fiecare an sa avem in jur de 3% crestere economica. Daca este mai mult, Doamne ajuta! Am auzit ca nu-i bine sa avem crestere economica mare. Hai sa fim seriosi, este foarte bine (...) 3,7% ne pune chiar inaintea unor tari cu care noi trebuie sa ne comparam. Cu Polonia de exemplu, cu Bulgaria, Ungaria. Nu ne comparam cu Germania sau Franta care au cu totul alte date economice", a spus premierul.

Acesta a mentionat ca prin adoptarea noului Cod Fiscal, tara noastra va avea o crestere economica "sanatoasa" si "sustenabila", ceea ce va duce la "recuperarea" decalajelor fata de tarile din Europa de Vest.

"Deci, daca noi mentinem cresterea de 3% in media anuala - si parerea mea este ca, in baza noului Cod Fiscal, vom mentine acest lucru - si in 2016 reusim sa avem o crestere sanatoasa, sustenabila si sa recuperam din decalajul fata de tarile din vestul Europei. Pentru ca este nevoie doar de stabilitate, e nevoie de intelepciune si e nevoie sa lasam deoparte scandalurile care vin si pleaca intr-o zi si sa ne uitam la lucrurile importante", a afirmat Ponta.

Ponta: Nu sunt in vacanta, cineva trebuie sa mai si munceasca. Teodorovici mi-a zis de preturile de la Mamaia (Video)

Premierul a spus ca cresterea economica s-a simtit in acest an in buzunarele oamenilor. "Din punctul meu de vedere, o sa avem tot timpul crestere economica si cresterea asta economica se simte in buzunarele oamenilor, ceea ce e cel mai important lucru. Si s-a simtit anul acesta.

Pentru prima data m-am uitat la puterea de cumparare, la numarul de turisti, la consum (...) si inseamna ca oamenii au avut, in sfarsit, un pic mai multi bani decat anul trecut", a mai spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Ponta crestere economica anuala Romania, #crestere economica anuala Romania, #Victor Ponta Mamaia , #premier