Ziare.com

Andreea Paul: Guvernul Ponta le ofera romanilor "bomboane otravite" - Interviu

de Camelia Badea
Miercuri, 09 Mai 2012, ora 14:13

   

Andreea Paul: Guvernul Ponta le ofera romanilor "bomboane otravite" - Interviu
Andreea Paul Vass, fost consilier al premierilor Boc si Ungureanu, subliniaza punctele comune, dar mai ales diferentele dintre programele fostelor guverne si cel al Cabinetului Ponta. "In Romania va curge numai lapte si miere, nu mai trebuie sa munciti, o sa va dam noi pe degeaba", pare sa fie sloganul noului guvern, crede aceasta.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, fostul consilier PDL pe probleme economice subliniaza faptul ca cele mai importante puncte nevralgice ale actualului program de guvernare sunt "populismul si imoralitatea".

"Cum se poate ca intreg capitolul dedicat Economiei, Comertului si Mediului de afaceri sa nu contina niciun termen limita si sa listeze un singur obiectiv clar?", intreaba Andreea Paul, atragand atentia asupra "bomboanelor otravite" pe care guvernul USL le ofera cu nonsalanta romanilor.

Cum comentati acuzatiile lui Victor Ponta potrivit carora Guvernul Ungureanu nu a lasat in visterie banii necesari pentru reintregirea salariilor si rambursarea banilor retinuti din pensii?

Ipocrizie. Nu sunt bani, dar totusi o face. O face pentru ca are la dipozitie suportul bugetar si solutiile gata croite.

Intr-o perioada de criza grava, cuvantul de ordine de pe masa Guvernului Boc si Ungureanu a fost prudenta. In programul de guvernare al PDL se regaseste foarte clar exprimata majorarea responsabila a salariilor din sectorul public si a pensiilor, dar numai in cazul in care conditiile economice vor permite acest lucru.

Cresterea nivelului de trai al romanilor a fost si este un obiectiv al oricarui Guvern, indiferent de cromatica lui. In momente de cumpana ca acelea prin care am avut de trecut, a fost absolut necesara adoptarea unor masuri care, desi drastice, sa permita reasezarea lucrurilor pe baze normale economiceste. Prin masurile adoptate am facilitat, fara doar si poate, recuperarea salariilor pentru angajatii din sectorul public.

In aceasta perioada dificila, am redus numarul de bugetari cu peste 200.000 din decembrie 2008 si pana la finalul lunii martie 2012. Mai mult decat atat, am diminuat cheltuielile cu personalul de la 9,3% din PIB in anul 2009 la 6,9% din PIB in anul 2012.

Am facut eforturi majore pentru a diminua si cheltuielile ridicate cu pensiile, pentru a readuce sistemul public de pensii pe un fagas sustenabil, cu deficite controlabile. Concret, aceste cheltuieli s-au diminuat de la 9,7% din PIB in anul 2009 la 9,1% din PIB in anul 2012. Per total, costurile de functionare ale statului au scazut de la 15,1% din PIB in anul 2009 la 12,4% din PIB in anul 2012.

Prin comparatie, premierul desemnat a propus deja un Guvern cu 21 de ministri fata de 18 in mandatele Boc si Ungureanu.

Cred cu tarie ca am fost manageri responsabili ai finantelor publice. Prin urmare, acuzatiile domnului Ponta mi se par nefondate.

Am creat premisele necesare asigurarii unui trai mai bun romanilor, in conditii de normalitate economica, nu cu cheltuieli insuportabile, dezastruoase pe termen lung, suportate tot de catre romanii care contribuie la bugetul public prin plata taxelor si a impozitelor.

Nu ne-am dorit si nu ne dorim sa devenim o noua Grecie.

Care sunt diferentele majore fata de programul Guvernului Ungureanu? Ce linii ale guvernarii Ungureanu sunt continuate?

Am sa incep cu punctele comune, cu masurile menite sa continue eforturile Guvernului Ungureanu. Primul dintre ele priveste absorbtia fondurilor europene. Ambele programe de guvernare recunosc importanta atragerii acestor resurse nerambursabile pentru Romania si au ca scop cresterea substantiala a absorbtiei pana la finalul anului 2012.

Cu toate acestea, sesizez cu mare rapiditate precizia si claritatea acestui obiectiv in programul Ungureanu: ne-am propus un grad de absorbtie de 20% pana la finalul anului curent, in vreme ce USL prefera o exprimare laxa si nu-si fixeaza niciun obiectiv cantitativ clar definit.

Apoi, simplificarea poverii administrative care inca mai planeaza asupra managementului fondurilor europene, alaturi de definirea intereselor Romaniei in viitorul cadru financiar 2014 - 2020 reprezinta o preocupare comuna pentru ambele programe.

In ceea ce priveste continuarea reformei sanatatii, implementarea si monitorizarea Strategiei Nationale Anticoruptie sunt deja prevazute in programul Guvernului Ungureanu si sunt mentinute in programul USL.

Aderarea Romaniei la spatiul Schengen reprezinta un obiectiv major in ambele programe.

Implementarea celor 4 coduri noi in domeniul justitiei (Codul Civil, Codul Penal, Codul de Procedura Civila si cel de Procedura Penala) este un alt punct important de legatura.

In materie de diplomatie si politica externa, sprijinirea aderarii Republicii Moldova la UE este prevazuta in ambele programe.

Diferenta majora consta in continutul dens de masuri prevazute de programul USL care nu pot fi sustinute din punct de vedere financiar.

Nu se schiteaza nicaieri nici macar o umbra de raspuns la intrebarea "cum vom face toate lucrurile promise?". Situatia economica la nivel international impune mentinerea unei centuri de siguranta si a unei gandiri foarte echilibrate pentru a conduce bine o natiune.

USL nu face decat sa promita marea si sarea. Mai mult decat atat, se scoate din nou din joben "mostenirea dezastruoasa a trecutului". Or, trebuie sa demontam acest mit care s-a incetatenit in ultima perioada in Romania si pe care programul USL nu se sfiieste sa-l perpetueze, si anume ca s-a inregistrat un regres economic in ultimii ani in tara noastra.

Nimic mai fals. Pentru a nu le permite sa-si suspende simtul realitatii, reamintesc ca cea mai puternica cadere economica a avut loc in anul 2009, cand PSD era la guvernare alaturi de PDL. Ulterior, economia si-a revenit. In anul 2011 cresterea economica a fost de 2,5%, una dintre cele mai mari rate de crestere economica la nivelul UE,iar prognoza Comisiei Europene estimeaza o crestere economica de 1,6% in acest an, a patra cea mai mare din UE.

O alta diferenta fundamentala si de substanta priveste educatia. Din pacate, foarte multe dintre masurile bune luate de echipa domnului Funeriu risca sa fie acum aruncate pe apa sambetei, cu consecinte foarte grave.

Este un program de stanga sau de dreapta? Ce masuri specifice acestor doctrine politice regasiti in el?

Masuri de dreapta, dupa cum probabil banuiti, nu avem cum sa regasim. Mai ingrijorator este faptul ca, din punctul meu de vedere, nici masuri de stanga nu prea sunt de gasit.

Sa fii de stanga nu presupune suspendarea simtului realitatii - faptul ca promiti, de pilda, cresterea gradului de incluziune si protectie sociala nu te plaseaza automat in randul socialistilor; trebuie sa arati si cum ai sa faci sustenabil chestia asta. Altfel, daca ramai la un nivel strict declarativ sau daca "faci rost" de bani indiferent de consecintele pe termen mediu si lung, nu esti decat un impostor.

Apoi, daca ne referim la ideea impozitarii progresive, care apare disimulata sub formularea repartizare "echitabila" a unei cresteri economice durabile, nu cred ca poate fi impartasita de liberali.

In fine, nicio modificare certa in sectorul fiscal sau al contributiilor sociale nu este prevazuta, desi USL anuntase initial micsorarea contributiilor, fapt care mi se pare sugestiv si simptomatic.

- Ce puncte nevralgice ati identificat in acest program de guvernare si ce efecte credeti ca vor produce ele?

Cele mai importante puncte nevralgice sunt populismul si imoralitatea.

In programul de guvernare al USL se vorbeste despre prioritati, ca de pilda majorarea salariilor bugetarilor la nivelul din iunie 2010, restituirea sumelor retinute pensionarilor, repararea inechitatilor sociale - asa, toate deodata, in sase luni. Decenta rostirii adevarului si a asumarii corecte a surselor de finantare disponibile presupun multa moralitate politica.

Daca ar fi sa facem un exercitiu de rezumare a programului de guvernare propus de USL intr-o singura fraza, el ar suna cam asa: "In Romania va curge numai lapte si miere, nu mai trebuie sa munciti, o sa va dam noi pe degeaba."

Or mesajul cheie al Guvernelor Boc si Ungureanu a fost permanent legat de destinul acestei natiuni care poate renaste numai cu multa munca, cu libera initiativa si afaceri private mici si mijlocii, cu o justitie depolitizata si cu performanta autentica in educatie.

In cazul in care USL nu are cumva o vraji-maturica pe care sa o foloseasca de cate ori au nevoie de bani pentru a realiza masurile propuse, programul de guvernare naste doar vise, iluzii si sperante desarte.

Cum se poate ca intreg capitolul dedicat Economiei, Comertului si Mediului de afaceri sa nu contina niciun termen limita si sa listeze un singur obiectiv clar?

In programul Ungureanu, de pilda, erau listate numele companiilor care urmau sa aiba primii manageri privati, pachetele de actiuni din companiile de stat ce urmau sa fie vandute si companiile care urmau sa fie privatizate integral.

Programul Ponta se multumeste sa debiteze platitudini. Niciun cuvant despre evaziunea fiscala din agricultura sau de altundeva, de pilda. Niciun cuvant despre licitatia pentru licente de comunicatii mobile. Nicio anexa cu indicatorii macroeconomici.

Domnii Ponta si Antonescu se declarau plictisiti la discutiile despre buget si programele economice. Cifrele ii sperie, pentru ca nu inteleg mare lucru din ele si nu au ca obiectiv decat castigarea puterii prin mariri de salarii si pensii, repet, deja prevazute de guvernarile anterioare. Ce vor face apoi, par ei sa spuna, nu e treaba voastra, a multimii. In schimb, emit pretentii de transparenta.

Cum credeti ca va reactiona mediul de afaceri la vederea lui? Dar partenerii internationali - FMI, CE si BM?

In ceea ce priveste mediul de afaceri, cred ca reactiile vor fi impartite.

Pe de o parte, pastrarea si crearea de locuri de munca alaturi de definitivarea sistemului ghiseului unic pentru angajatori mentionate in programul USL vor fi binevenite. Acestea continua eforturile deja incepute in directia cresterii populatiei ocupate in Romania si a diminuarii poverii administrative asupra mediului de afaceri.

Pe de alta parte, revizuirea Codului Muncii si a evolutiei salariului minim in perioada 2012 - 2016 ar putea pune presiune pe umerii mediului privat. Totul depinde insa de modul de reanalizare a acestora. Crearea de rigiditati pe piata muncii nu va incuraja mediul privat sa ofere locuri de munca romanilor.

Cat priveste partenerii nostri internationali (FMI, CE si BM), cel mai important lucru pentru acestia este ca noul Guvern sa continue angajamentele deja luate de Guvernele anterioare si sa se incadreze in tintele de deficit bugetar stabilite.

Asadar, avem nevoie de o conducere responsabila, chibzuita si care sa gestioneze rational bugetul statului. Avand in vedere promisiunile lansate public: salarii pensii, reducerea CAS, reducerea TVA la alimente etc, evident ca planeaza un mare semn de intrebare asupra capacitatii Romaniei de a se incadra in limita de deficit bugetar de maximum 3% din PIB in acest an sau de onorare a acestor promisiuni.

Ce surprize placute si neplacute le ofera programul Ponta cetatenilor obisnuiti?

Nu cred ca putem vorbi despre surprize placute, mai degraba le-as spune "bomboane otravite".

Desi USL a incercat sa acapareze placut dezbaterile publice cu propuneri pentru reducerea CAS si a TVA la alimentele de baza, constat ca nu si-au asumat aceste masuri in programul de guvernare. Ca sa fiu foarte clara, aceste masuri nu se regasesc defel in programul de guvernare al USL. Prin urmare, cred ca avem motive suficiente pentru a pune la indoiala capacitatea acestui Guvern de a-si onora angajamentele. Lipsa unui program pragmatic de guvernare intareste acest lucru.

Surpriza placuta pe care USL sustine ca doreste sa o faca romanilor tine de reintregirea salariilor din sectorul bugetar si de restituirea contributiilor catre pensionari, insa nu reuseste sa dea un raspuns clar la intrebarea: cum vom obtine bani si pentru celelalte promisiuni facute cu lejeritate?

Iar faptul ca se anunta modificari serioase la Legea educatiei sau la noul Cod al Muncii mi se pare extrem de grav. Din nou modificam, din nou ne punem in calea reformelor incepute pe baza unor consultari indelungate si cu mari eforturi. Or, in aceste domenii, rezultatele se simt cel mai bine dupa o generatie.

Puteti identifica si efecte negative pe care le-ar putea avea ceva mai tarziu asupra echilibrelor macroeconomice?

Schimbarea a doua guverne intr-un interval de numai 3 luni a generat incertitudini pe pietele financiare internationale si, prin urmare, insurubarea rapida a noului guvern in problemele reale ale natiunii se impune pentru a nu crea probleme de finantare externe.

Am asistat deja la fluctuatii ale cursului de schimb care, desi nu au fost inca ingrijoratoare, trebuie sa ne faca sa fim atenti la orice inflamare a conditiilor economice. O economie subminata de instabilitatea politica poate sa deterioreze perceptia investitorilor straini.

Incertitudinile politice risca sa stearga toate efectele masurilor de austeritate pe care le-am suportat cu totii. Am castigat cu sudoare multa pozitia de tara recomandata pentru investitii acordata de agentia Fitch in luna iulie 2011. Acum insa, agentiile de rating incep sa priveasca Romania cu suspiciune si sa puna sub semnul indoielii capacitatea noii guvernari de a continua reformele sau mai bine zis cele 11 fronturi de lupta pe care le-am dus cu mult curaj pentru economia romaneasca in plin an electoral.

Revizuirea negativa a ratingului Romaniei ar avea un impact negativ semnificativ asupra economiei.

Mai mult decat atat, trebuie sa avem in vedere ca avansul PIB in anul 2012 se va datora atat eforturilor publice si private, cat si responsabilitatii cu care noul Guvern va mentine cadenta reformelor. Atrag atentia, asadar, ca eficienta masurilor de austeritate suportate de fiecare roman depinde de masura in care noul Guvern va cadea sau nu in plasa masurilor populiste in acest an electoral. De acest lucru depinde si atingerea tintei de deficit bugetar.

Cei mai aprigi dusmani care atenteaza la echilibrul economiei romanesti pe termen mediu si lung sunt in acest moment instabilitatea politica si populismul care-si arata coltii in campania electorala.

Personal, sper - desi semnele in acest sens nu sunt foarte incurajatoare - ca vom incepe cat de repede sa ne uitam la programe, la fundamentarea lor cu date si la oamenii scosi la inaintare, nu la mesajele propagandistice. Si am in vedere aici intreg spectrul politic care este obligat sa se cableze la moralitate si profesionalism.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10156 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
96 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Vass, imi produci scarba !

Cat ai guvernat, ce ai facut ?
NUMAI PROSTII !
Ai saracit poporul roman si i-ai amanetat viitorul copiilor !
Cel mai bine ar fi sa taci si sa te duci in Clujul tau cu profesorul tau de drept constitutional care a dat numai hotarari neconstitutionale, iar pe noul guvern numit de presedintele tarii, lasa-l sa-si faca treaba !

 

Din pacate guvernul Ponta va face...

...o gramada de pomeni electorale pe care populatia le va intelege ca sunt semnul bunastarii,nedandusi seama ca ele sunt doar o momeala pentru a fi alesi. Costul va fi platit tot de populatie.

 

Eu cred ca romanii

sunt suficient de intelepti incat sa inteleaga ca un guvern care nu are un program economic, un program social cat de cat viabil nu poate crea bunastare. Prezumtiva bunastare pe care o va etala Guvernul Ponta se datoreaza guvernelor precedente, pentru ca ar fi culmea ca un roman cu gandirea nealterata sa creada ca Ponta a adus banii necesari cresterii veniturilor de la el de acasa. Acei bani sunt tot ai romanilor, obtinuti din munca romanilor, in grelele conditii pricinuite de criza.

sunt si romani intelepti!!!

dar cei mai multi sunt cei care s-au bucurat ca s-au scos camerele video de la bacalaureat!!

In plus o buna parte din inteleptii Romanii sunt din categoria Nastase / Anastase asa ca.....

Guvernul Ponta al plagiatorilor corupti

Ce poate sa ofere un guvern in care toti oamenii sunt numiti acolo pentru ca sunt corupti? Chiar si noul ministu al Educatiei este un plagiator dovedit si un organizator de tombole electorale. De asta are nevoie invatamantul romanesc? Sau de un ministru de externe care le 'recomanda' liderilor europeni sa fie ca Putin? Este HALUCINANT ce face USL

Tu...

...crezi, eu sper dar convinsi sunt cam putini (vezi mamaliga ce doarme si hienele care topaie pe masa...)

Pai, ce-ar putea face un guvern nascut din ratiuni electorale?

Pomeni, pacaleli, gafe... sa se sature credulii.
Deja i-au lamurit pe pensionari ce mincinosi au foat, dandu-le cu taraita inapoi acele drepturi legale pe care guvernul rasturnat le-ar fi inapoiat mai repede. Si asta, dupa ce au facut o propaganda uriasa cu dreptatea ce o vor face ei pensionarilor.

Pssst!

..de ce guvernul ălălalt,Bec și Uvreeanu,le-a tăiat drepturile prin furt și guvernul ăsta nou repară ceea ce au furat vechile guverne portocalii?Ăh?

Jos mafia portocalie și ciracii care este...¡†††††††

Felicitari celei mai mari doamne a politicii romanesti,cea care

poate da lectii de economie,maniere,inteligenta tuturor

politicienilor.

Stimata doamna,un singur lucru va reprosez-nu ati

acceptat portofoliul la economie in mandatul Ungureanu.

Sunt convins ca alata era evolutia politica a

Romaniei.

O ezitare care costa astazi un partid,un presedinte.

Ati fost singura portavoce a guvernelor Boc si RMU.

Comunicarea cantareste mai mult decat performantele unui

guvern.

Regrete incalculabile.

Asta cu pomenile, pacalelile si gafele sint

...caracteristici ale alungatei puteri pedeliste. Sa le dai oamenilor inapoi ce le-a luat PDL-ul in mod nejustificat, nu seamana nicicum a pomana. Sa le dai inapoi banii in transe e mult mai bine decit sa-i trimiti prin tribunale pentru a-si recupera banii furati de PDL. De altfel, consiliera personala a lui Boc si Ungureanu, cum l-a sfatuit pe Boc sa le ia banii pensionarilor? Eminenta cenusie a economiei, ce mai! Si-a luat salariul pentru prostia care a produs-o? Si l-a luat, desigur. De pacalelile, sau minciunile PDL, mai bine zis, aproape ca am uitat cu totii ce fel arata adevarul. Pai, nu ne zicea Emil Boc ca nu vor scadea pensiile si salariile? A doua zi, au scazut. Nu zicea acelasi Emil ca ar fi o prostie sa creasca TVA-ul? A doua zi, a crescut si asta. Nu spunea Boc ca vor crestenumarul locurilor de munca odata cu adoptarea prin asumare a legilor salarizarii si a noului cod al muncii? Am vazut, a crescut ...numarul oamenilor care au parasit Romania pentru a aduce o piine pe masa copiilor, iar investitorii nu s-au inghesuit a veni in Romania, ci s-au inghesuit sa plece din Romania. Si multe altele pe care nu-mi ajunge timpul si spatiul pentru a le enumera.

Andreea Paul Vass...

...vorbeste, USL-ul chefuieste, cetateanul jeluieste. Intr-o Romanie in care votantul de stanga este mai degraba pavlovian (mici si bere...) decat rational (traiasca maretele reforme morale si educationale...) este aproape suicidara prezentarea argumentelor de bun simt in locul demagogiei politruce carpite in fundul limuzinei... Va mai curge multa apa pe raurile patriei pana vor iesi din urne alesi majoritar inteligenti si responsabili.

Bulikă...bulikă...bulikă.....

Paul Andrea Vacs este urmașa mătușii sale Ghizela Vass...nu ezistă comentarii...doar..

Că trăim intro țară in care scara valorilor a fost de mult timp răsturnată nu este o noutate. De ezemplu Paul Vacs Andrea.Ba chiar sunt unii care se intreabă ce fel de scară mai e și asta și la ce folosește. Ceea ce reușește incă să ne contrarieze este modul in care tupeul a devenit politică de stat. In timpul acesta, singurele criterii de “competență" pe care trebuie să le indeplinești este capacitatea de a fura și nivelul ridicat al tupeului personal. Pare că dispariția flotei in zona crepusculară a intereselor unor indivizi și multiplicarea parlamentarilor la numărătoarea Robertei sunt glume proaste pe langă deja celebrul Hoară. Marcel Hoară. Omul providențial al puterii, pentru care se modifică relieful țării! Dar ce mai inseamnă relieful ăsta cand e vorba de competentul și moralul domn Hoară? Și, ce mai inseamnă țară? Marcel Hoară, singur, este doar un individ care intrun stat normal ar avea treabă doar cu justiția, in fața căreia ar trebui să aibă multe răspunsuri. Numai că, la noi, el devine un personaj emblematic pentru o intreagă categorie de indivizi, care trăiesc pe spinarea noastră precum căpușele pe spatele cainelui. Hoară este un simbol al puterii. Alături de Anastase, Ritzi, Vișan, Blejnar…și lista este atat de mare! Simboluri ale unei clase politice despre care avem de reținut expresia “așa nu"! Asta dacă ne dorim să mai avem ceva de lăsat copiilor noștri! La cat de disperați sunt acești indivizi, sunt capabili să ne ia și covorul din sufragerie, pe motiv că le aparține. Oricum, dreptul de a-și bate joc de viețile noastre l-am dat singuri!

Jos mafia portocalie și ciracii care este...¡†††††††

Andreea imi face ca asta micu, la fel si tu,cu ai

tai colegi,

Priviti la feminitatea,modestia,onestitatea,

inteligenta,profesionalismul unei doamne.

Paradoxul paradoxurilor este ca aceasta oaza de demnitate

echidistanta si demnitate in politica romaneasca,a fost

si este detestata de aceiasi oameni care au votat un

guvern...legitim,din declaratiile lui Ponta.

Apropos tot Ponta spunea:"Protocolul cu UNPR confera o

majoritate...legitima"!!!!,dupa ce doi ani au fost

spurcati inclusiv la CCR.

Aceasta este si va fi politica agreata de romani.

Traiasca Romania Socialista!

 

 

mda, tanti Paula-Vass s-a dedat cu placere si prea sistematic

propagandei isterice ca sa-si mai deschida cineva urechile cand glasuieshte dansa despre chestii.
Pai nu tanti Paula-Vass mulgea istoria mondiala a redeventzelor astfel incat concluzia era ca de ce sa le mai creshtem ca oricum sunt mari ?
Nici astazi tanti Paula-Vass nu vrea sa admita ca ce-a facut Ungureanu cu banii din rezerva a fost crima.
Inca odata, tanti Paula-Vass, un om care nu-si recunoaste greselile e m o r t si nu mai are rost sa-ti batzi gura cu el.

Serios, domnule?

Ce a facut Ungureanu cu banii a fost crima? Pai de ce a fost crima stimabile, ca i-a dat primarilor care i-ar utiliza in folosul comunitatii? Ce trebuia sa faca Ungureanu cu banii? Sa-i dea lui Mazare pentru Carnavalul de la Rio? Sa-i dea lui Nastase pentru Autostrada comunala Bechtel? Sau poate sa-i dea banii lui Adrian Severin pentru ceva lobby? Probabil ca de aia Mafia USL l-a daramat pe Ungureanu. Omul asta nu stia din astea, el stia ca banii romanilor trebuie sa se intoarca la romani.

darnic - atita timp cit nu exista TRANSPARENTA in cheltuirea banului

public orice intentie nobila poate fi suspectata de frauda!!

Ponta ar fi trebuit sa ceara "transparentizarea" cheltuielor si nu banii inapoi iar Ungureanu ar fi trebuita sa oblige toti primarii sa faca publice cheltuielile.....

Noi știm că...

...Vacsx Paul Andrea e prietenă foarte bună cu cine?CU ăsta:

Cristian Poteras, fruntaș la CORUPȚIE.

Asociația pentru Apărarea Demnității Cetățeanului (APADC) a urmărit nivelul corupției in fiecare sector al Capitalei, pe baza cercetării penale a fiecărui primar, contractele dubioase, implicarea publică și percepția sociologică.
Prin urmare, conform barometrului APADC, poziția fruntașă in topul corupției ii revine primarului Sectorului 6, Cristian Poteraș, care a reușit să strangă aproape toate punctele necesare pentru această poziție ( 36 de puncte din 40). Poteraș a fost trimis in judecată de către Directia Natională Anticoruptie pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave.

Un alt aspect relevant il reprezintă averea primarului si in special contractele cu statul obtinute de către opt societăti, la care actionar este sotia acestuia. Primăria Sectorului 6 este la loc de frunte si in ceea ce priveste contractele contestate pe anul 2010, potrivit SEAP, fiind pe locul 2 cu 57 de achizitii contestate.
Cristian Poteras nu a pus la dispozitia IPP nici un contract de servicii publice dintre cele solicitate, iar raportul ***tii de Conturi pe anul 2010 evidentiază plăti nejustificate de 1.615 mii lei la Directia Generală de Politie Locală Sector 6.

E clar,nu?

Jos mafia portocali și ciracii care este...!†††††††

Ai dreptate...

...se adaugă și Udrea,Anastase,Turcan.....Pora,Lupea,Mircea Marean și Cristoiu...și Banciu Radu....

Jos mafia portocalie și a adunăturilor care este...!†††††††

 

Inca o experta cu studii ambigue ne da lectii

Sa-l traga la raspundere pe d-l base care a decretat ca sunt bani pt marirea salariilor din hotiile si matrapazlacurile guvernelor boc si mru
Madama blonda cu sange de unguroaica este cam ofticata ca a picat din functie(unde a ajuns pe cai stiute dar nerostite) si da din gura.
Ce a facut aceasta incompetenta pt economia romaneasca NIMIC doar vorbe si osanale

vad ca si astia de la PDL dar si onor lumea

forumista
a cazut in capcana lui Ponta :
ca fostul Guvern Ungureanu nu a last bani cash pt salarii !

1.- nu era obligat sa-i lase lui Ponta NIMIC ; a avut alte obiective de guvernare nu sa le satisfaca hachitele .
2.- USL spunea ca stiu ei de unde fac rost de bani ba mai mult ca au acesti bani ! Pai sa dea imediat de unde stiu ca au , nu sa indrepte atentia in alta parte .

Observ in continuare ca in PDL fiecare discuta dupa cum il taie capul , nu au o strategie la nivel de intreg partid ce sa faca si cum sa faca in batalia cu USL ;
se manifesta practic de parca au alte preocupari iar confruntarea cu USL ar fi pe ultimul loc in strategia PDL !
Or , liberalii au vorbit toti pe vocea lui antenescu , au emis toti acelesi fraze goale si sloganuri , au facut toti aceleasi gesturi si actiuni :
au instigat si la Galati lumea la fel si la Zalau ;
au iesit toata celula lor de partid in strada si la Iasi dar si la Cluj sau alte orase ;
au avut acelasi tip de actiuune , macinand continuu guvernarea Boc cu procese si alte prostii pe plan juridic beneficiind de suport logistic ;
au provocat peste tot prin media false subiecte indepartand atentia publicului de la obiectivele reale si importante si ducand propagandistic activitatea guvernului spre derizoriu ;
samd
Pe scurt , au avut coordonare si activitate .

Observ ca la PDL .... inca persista nauceala , inca nu pricep pe ce lume traiesc .
Bre tanti Vass !
Stim si noi ca ceea ce face Ponta acum de dezastru pentru viitor
Depuneti o motiune !
Faceti un protest scris in care sa asterneti pe hartie toate calculele , oficial , sa fie istorie scrisa nu vorbita .
Aratati oficial care sunt pericolele derapajelor .

Stau si ma intreb : oamenii astia au fost la putere !??
ca nu au invatat nimic !

"Obraznica" are dreptate si adevarul supara...

Daca ai argumente, de ce n-o contrazici?

 

 

 

 

 

Pai numai tu iesti de vina!!!!

Le iei pe toate' serios, si nici .. n'ai simtzu umorului dezvoltat .. desi cind vroiai, ... scriai si niste .. versuletze .. haioase!

Doamna Vass ar fi un excelent premier si de asemenea un

presedinte exceptional.
Depaseste cu 3 clase circa 80% din clasa politica.
Este halucinant sa nu vezi un pui de pcr-ist aici care
sa ii recunoasca un singur merit.
...caci de contrazis nimeni nu poate ridica...piatra.

Iar exprimarile primitive,vulgare,mincinoase de pe acest
spatiu,la adresa doamnei Vass,se incadreaza perfect in
registru imoral,inuman si antisocial al lepadaturilor care au votat un guvern al Restauratiei.

@ Iar aparushi Pravdo cu o duzina de avataruri noi

Ce mai e nou pe la centura, plin de "turiste" ?? .......

Otrava PDL-ista

Adevaratul slogan al lui Ponta e: "Facem ce nu a fost capabil sa faca guvernele Boc si Ungureanu". Dupa ce au furat atata si nu au fost capabili sa faca nimic bun pentru tara, acum mai arunca si cu otrava in directia unui guvern care a venit cu solutii concrete.

Domnule D ILIU

La aceaasta porcarie participam cu totii, deci inclusiv dumneavoastra. Si va spun asta in ideea ca acum o sa va fie mai usor sa luati o decizie, stiind ca sunteti parte a problemei.

 

@ darnic...08:58

Lasa guvernarea Tariceanu, domnule, ca aia a fost pe vremea cind Roberta stia sa numere si participa la concursuri de miss univers.Acum este "primatona" si numara din 2 in joi.N-a iesit marele cirmaci cu sticla sau pe sticla si ne-a spus la toti ca in Romania nu vine criza?N-a venit marele PDL,la putere apoi sa indrepte greselile guvernarilor trecute?Cu superplanurile lor? In afara de greaua mostenire a guvernarii anterioare, si asumari de raspundere pe banii romanilor , n-am vazut nici un plan!!A, ba da!!Cum sa imprumuti masiv citeva zeci de miliarde in timp scurt si sa le faci sa dispara.N-au facut nimic benefic pentru tara, deci sa plece.
Si mai lasati guvernarile din secolul trecut ,sau din cincinalul trecut.Ati avut timp sa remediati problemele,cu anii.
In sistemul de gindire al domniei tale, o sa vii curind sa ne spui ca Hiler e de vina ca nu i-a batut pe rusi , si de acolo se trage totul.
N-au fost buni,sa plece.!!

La por.carie participi numa' tu si d'astia ca tine

Noi astialaltzi ne distram copios si-tzi comentam aiurelile :-)))

Ponta isi continua planurile criminale

http://www.exploziv-news.ro/special/847-victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait-dupa-9-ani-exploziv-news-redeschide-un-dosar-bine-ascuns-de-catre-complicii-psd-dosarul-117p2002-dosarul-crimei.html

Citești exploziv-news?Ăh?

Été,ca să vezi cum se schimbă roata:

Pornită rău pe Traian Băsescu, Simona Fica publica o serie de materiale cu titluri “explozive": “Exploziv News incepe războiul cu Palatul Cotroceni. Ieri, Băsescu a fost aruncat in aer de complicele său. In atenția DIICOT: iranianul Mehrab Asgari, președintele companiei Miravia, cu ale cărui avioane gruparea Băsescu a transportat arme romanești pentru teroriștii lumii, a recunoscut contrabanda!" - 8 iunie 2010; "Teroriștii nu ne sperie! Mehrab Asgari va fi pedepsit de regimul de la Teheran, Băsescu va trebui să facă față unui process cu Exploziv News, iar acuzațiile răman de neclintit: trafic cu armament!" – 9 iunie 2010. Lista poate continua. Ca să pună moț la toate, Simona Fica spune că a depus și o plangere penală impotriva lui Băsescu. Asta se intampla in 2010. Acum, insă…suntem in 2011 și Simona Fica afirmă: "Eu trăiesc in Romania și voi continua să-mi informez președintele".
Și mai face un joc dubios "jurnalista" noastră. Scrie furibund impotriva unor oameni cu funcții importante in structuri speciale: generalul Lucian Pahonțu - șeful S.P.P., generalul Zoltan Balint - șeful B.S.I.J., George Maior - șeful S.R.I. și Mihai R. Ungureanu - șeful S.I.E. La o privire, avem cele mai importante structuri de securitate atacate la varf. Totul complectat cu niste spoturi video pe care fondul muzical este evident de origine “basarabeană", via…Complectați dumneavoastră.
Rămane o intrebare grea: cine are interesul să destructureze instituțiile de forță operativă și informativă din Romania, acum cand incepe să adie briza alegerilor?

Acum e de partea ălora...+că are grave probleme de pisiatrie madam Fica Simona.

Jos mafia portocalie și ciracii care este...¡†††††††

Nu mai crede ce spune doamna de la explozivnews

Fosta la Romania Mare(cu ceva dizabilitati asemanatoare cu cele ale lui Vadim)pana acum un an si ceva il baga la puscarie pe d-l base facandu-l terorist,criminal,traficant de arme si vopoare etc.
A calmat-o base si madama l-a facut omul anului pt site-ul cel citezi cu sarg

:-) "crriminallleee!" Parca ai fi Kiatra pi contra

Devine npostim la Ziare.com.

USL ... nu-si fixeaza niciun obiectiv cantitativ clar definit.!!

pai nici n'are vr'unu'. Succesul motziunii de cenzura i'a lasat cu chilotzii'n vine si au dat drumu' la ventile instantaneu ce'au aflat verdictu. iei au pus'o la misto, si'acu' .... acu trec in fiecare dimineatza pe la Aga Isarescu cind isi bea cafeaua si'si fumeaza narghileaua ..."Prea Marite .. ceva .. tzechini ... ???". Si Aga, in intzelepciunea lui ... "luati astea doua pungi .. sa va ajunga o saptamina. Acum plecatzi .. slugile Muskalilor .. va stiu io...... ma obositzi cu pro.stia voastra".

 

Tu sti sa citesti?

Exista un document pe net numit programul de guvernamant al guvernului Ponta, care contine niste obiective clare si niste solutii pentru atingerea acestor obiective. Daca tot te plateste PDL-ul sa postezi pentru el, fi profesionist si citesti si tu ce scrie, si nu incepe cu propaganda ieftina pe care nu o mai crede nimeni.

Incredere guv. pr vot "secret" cu bilele la vedere

PETITIE (idei pentru o petitie),
Electorii sunt discriminati, fata de parlamentarii Romaniei!!!

Ca sa dispara aceasta discriminare solicit si propun urmatoarele:
1) Prin lege sa li se permita cetatenilor electori sa voteze secret, cu buletinele de vot la vedere, asemanator cum s-a exercitat votul secret cu bile, in parlament. Aceasta metoda de vot s-a exercitat, in fapt si in mod repetat, cu bilele la vedere.
2) Fiecare elector care se prezinta la vot si informeaza comisia ca nu vrea sa voteze, sa fie considerat ca s-a prezentat la vot, asemanator cum, parlamentarii stau fixati in scaune si cand si-aud numele, spun ca nu voteaza si sunt considerati prezenti la stabilirea cvorumului (desi la camerele reunite este neregulamentar).
3) Sa nu fie pedepsiti electorii care voteaza conform solicitarilor politicienilor care ii obli...ga prin santaj, ... sau ii lamureste cu foloase materiale (electorul isi vinde votul), asemanator cu masurile impuse de partidele parlamentare care ii determina pe parlamentari sa voteze cu bilele la vedere, sau sa stee fixati in scaune.

NOTE: 1) Eu nu am nimic impotriva ca pe cei care santajeaza si cumpara ..... sa-i pedepseasca.

2) Solicit si propun toate acestea, deoarece cand am incercat sa procedez ca parlamentarii, la alegerile locale parlamentare si prezidentiale si la .... , nu mi s-a permis. Nu am fost prea suparat pentru ca i-am distrat pe membrii comisiilor electorale. Data viitoare voi fi mai hotarat!!!

3) Eminescu avea dreptate:
................................."Cei tari se ingrădiră
Cu-averea si mărirea in cercul lor de legi;"
................................................................

"Ei ingrăditi de lege, plăcerilor se lasă,"
...........................................................

"De lege n-au nevoie - virtutea e usoară
Cand ai ce-ti trebuieste... Iar legi sunt pentru voi,
Vouă vă pune lege, pedepse vă măsoară
Cand mana v-o intindeti la bunuri zambitoare,
Căci nu-i iertat nici bratul teribilei nevoi."

http://www.youtube.com/watch?v=P50nG42zh7E

http://www.youtube.com/watch?v=n4dwiH69Gy

Domnilor parlamentari ai puterii, Antonescu, Ponta, ... si GUVERNULUI PONTA care a primit increderea, in mod fraudulos, prin vot "secret" cu bilele la vedere ....

Blonda lui Boc, Andreea Paul pe care a dat-o afara din casa Vass

Muratura acra si toxica in otet glacial, Andreea Paul a lui Vass este una din cele mai sinistre figuri basiste. De o aroganta si obraznicie egalate doar de incompetenta ei, era numita "blonda lui Boc" si exista informatii ca s-a ocupat de falsificarea datelor statistice pentru FMI, in asa fel ca Basescu sa obtina imprumuturile.
Incompetenta ei in administrarea fondurilor europene a fost demonstrata pe viu cand a intervenit intr-o emisiune, iar micul Daniel Constantin i-a pus doar 3 intrebari despre fondurile UE si habarnista nu stia sa raspunda si dadea din colt in colt.
Figura specifica pentru ambele guverne incompetente si hoate, Boc si Ungureanu.

 

esti obisnuit cu sefii tai de la antene

ca sa scrii asa ceva despre aceasta persoana trebeuie ora sa nu o fi vazut niciodata ori sa fii de.bil mintal, precum sefii tai din USL. Asemenea magarii de comentarii nu trebuie sa ramana fara raspuns, traim intr-o tara in care nesimtirea si grosolania devin calitati, promovate de USL. Ii vedem pe posturi pe parlamantarii condamnati penal ( NAstase) iar persoanele decente sunt improscate cu noroi

Cand mafiotul Traian Basescu va fi fost condamnat,specimenele

propagandistice care prin fapte si vorbe ataca siguranta publica a tarii vor dispare,unii a inchisoare altii la vechi meserii,unele dintre cele mai vechi si rusinoase meserii PDL-udriste.

Indubitabil, Guvernul Ponta

este o institutie a Mafiei revansarde a comunistilor si securistilor si nu va reusi sa faca absolut nici un bine romanilor. Va reusi sa reinstaleze in capul mesei comunistii si securistii, sa redea pe mana acestora bogatile Romaniei, pe care Mafia USL inca nu le-a furat, si sa ne indeparteze de Europa, de lumea civilizata. Daca nu ne vom trezi la timp sa alungam Mafia USL de la Putere, am suferit degeaba din 2009 pana acum.

 

Cum adica am suferit???

Pai n-a fost marele PDL, la putere si butoane?Aia care au venit cu planurile.."sa traiti bine" si "i-am ciuruit"?N-ai trait bine cum ti-a spus basescu s-o faci?N-ai vazut ca toti bugetarii si-au primit salariile reintregite inapoi,asa cum s-a promis?Sau ca pensionerilor li s-a dat inapoi ce a hotarit instanta?Sau ai vazut realitatea, cum ca romanul de rind traieste in mizerie,si ca PDL,n-are nici un plan in afara de "sa furati bine si mult".
Uite doar acum dintr-un condei s-au recuperat 170 milioane de euro, aia din fondul de urgenta al guvernului pe care ii "palma" Ungureanu,pentru planuri majore, terenuri de fotbal in panta, desigur asfaltate si telekokaruri ce unesc doua puncte necunoscute din doua galaxii indepartate.
Pentru astea erau bani desigur.
Iti mai aduci aminte de "panarama "aia blonda de ne-a "facut" cu geamantanul Vuitton de citeva miliarde de euro?Pentru aia erau bani, si pentru frunza ei.
Astea erau planurile de dezvoltare ale PDL?
Mai lasati romanul de rind sa traiasca si rau sub guvernarea altor guverne ca toti sunt satui si scirbiti de atita bine PDL-ist.

jarteaua

Romanii au suferit pentru ca domnul Tariceanu a crezut de cuviinta sa faca praf finantele Romaniei in prag de criza, ca sa fie votat si al sau partid de cate un roman neinspirat. Iar de platit am platit cu totii factura guvernarii Tariceanu. Acum revine la butoane partidul lui Tariceanu, condus de data aceasta dintr-un penthause, si impreuna cu comunistii, vor ei sa ne vanda iluzii. Sau sa ne revanda iluzii, ca sa fiu corect. Multumim, am vazut competenta la guvernare atat a PSD cat si a PNL. A lui Felix nici nu ne intereseaza. De aceea asteptam cu nerabdare sa revedem aceste partide in Opozitie. Ca acolo au facut treaba buna, dar guvernarea este o palarie mult prea mare pentru capul dumnealor.

Face parte din capitolul: propaganda portocalie.....

....pentru cine-i mai asculta....sau altfel spus "hai sa ne aflam in treaba". Doamna a fost un salariat public fara functii in partid si nu inteleg ce oala ii mai fierbe pe la Bucuresti...parca era clujeanca!

 

Bomboana otravita dar face parte din cultura romanesca!!

Pe acelasi site:

Jeffrey Franks: Romanii au potential, dar este nevoie de munca!!

De 20 de ani romanii s-au obisnuit sa primeasca bomboane!! Cei care au vrut sa munceasca s-au numit "capsunari" si nu prea mai sunt pe aceste meleaguri....

pe siteul asta se plang de pensii

numai pensionarii fosti in servicii , militie-politie-armata nu oamenii obisnuiti .
Numai aia erau invatati sa aiba de toate la discretie , de-aia pensia de 30 milioane li se pare mica !

Trebuie pusa problema transant :
cumva romanii au ajuns slugile bugetarilor si ale securistilor !?
S-au dat legi speciale sa le satisfacem imbuibatilor nevoile ?

@NU bre, Sataru-Oranj, pe situl asta sufli tu in

...vuvuzela portocalie a gondolierului Base. Ceva la.mäie?

Tupeista!

După udroaica, aceasta este blonda cu cel mai mare tupeu din politica romanească! Culmea este că se mai crede și mare economistă! Doamne, avem atațea oameni de valoare in țara noastră, dar nu pot scoate capul datorită acestor tupeiști! Multă rușinică băse, numai tu ai promovat prostia și imoralitatea, totul acoperit cu mult Tupeu!

 

Unde sunt acesti "oameni de valoare in țara noastră" cine sunt

... ii poti numi sau macar arata unde sunt?
Chiar nu se vede cum oamenii de valoare sunt indepartati si locul lor este luat de mediocri, de amatori, de hoti si mincinosi, de impostori si oportunisti?

 

daca ti se pare...

ca oameni care in viata lor(si asa putina si lipsita de evenimente majore) nu au fost capabili sa conduca nici macar o placintarie sau un coafor, sunt, citez "oamenii de valoare", atunci in capul ala al matale exista o mare confuzie intre bine si rau, intre adevar si minciuna, valoare si mediocritate... Te zbati in continuare in aceeasi mocirla a non-valorii, pe care o promovezi cu exuberanta omului ingust si cu o cultura precara. Ziceai ca ai fost profesoara? Vai de mama lor, vorbind de fostii tai elevi, daca te-au avut vreodata ca model in viata! ESTI VARZA, MAMAIE!!!

Dai inainte s_h

Daca foto te reprezinta inseamna ca esti f frumoasa si tanara,silfida,fara burta mare care sa dea pe afara,nu sufli din greu dupa ce alergi 10 m,esti femeia perfecta cea mai destepta din gasca pdl care arunca cu vitriol Ziare Com.
Esti atat de gratioasa in exprimare incat se vede de la o posta ca ai baut licoarea,potiunea pdl si nu te pot ajuta nici macar 3 perechi de ochelari suprapusi.Pentru tine realitatea,prezentul,trec prin Udrea,Basse si pdl.
Esti mostra tipica de om inchistat pentru care prezentul si viitorul reprezinta unicul partid,unicul conducator.

Ai dreptate, numai ca aia multi de care zici ...

fac parte din cei 15.ooo de specialisti din care am vazut ca este compus si guvernul "copilotului" !!!
Doamna , asta de care se face vorbire in cazul de fata, chiar este ,una citita si cu "putina carte" !!!
Pacat, ca nu au fost mai multe ca ea si bataioase, ca nu era guvernul pedelist in situatia actuala!

Eu ma straduiesc sa inteleg opiniile care mi se par nerealiste

si uneori inteleg resorturile unor actiuni care mi se par nepotrivite!
Cred ca mai multa rabdare si toleranta in fata ideilor ar fi de dorit!

 

Chiar daca bomboanele sunt otravite important este ca le da ceva

de supt romanilor!!

Romania a fost educata de PSD doar sa suga ..... Daca ar fi invatat-o sa munceasca, azi poate puteam vorbi de dreapta in politica!!

 

Din pacate,

Trebuie sa te contrazic putin! Daca romanii erau invatati sa munceasca, iar politicienii sa nu fure, acum eram in situuatia Poloniei, sau Cehiei.
Din pacate marea majoritate a conatinalilor nostrii sunt asistati social fara nici o zi de munca in viata. A devenit sport national sa faci copii pentru alocatie.
O zi buna va doresc!

acum am inteles ce insemana analfabetism functional!!

noroc ca m-ati "corectat" :)!

Ca tare bine le merge celor 2, Poloniei si Cehiei

Vezi poate gasesti ceva comparatii cu Scandinavia sau Elvetia---

Va rog! Doamna este febletea mea.

Pai ce treaba au doamna USL-istii cu economia tarii?
Ei au devalizat-o,au impachetat-o si au bagat-o in propriile lor buzunare.
Eu in locul lor nu mai m-as baza ca prostimea mai este atat de proasta.
Vorba prostimii stiti care este,si acest USL nu o ia in seama niciodata,este urmatoarea:"Ne dau bani acum ca sa-i votam,iar la anul ni-i taie din nou".
Da draga doamna sunt de acord ca vor termina economia,dar trebuie sa ne bazam pe faptul ca nu inteleg nicicand viata reala.
Asa ca incepeti sa va implicati cu adevarat in comunicare.

USL=No Name

 

Așa este.

Cand s-a intamplat asta?Cam cand?Ăh?

Jos mafia portocalie și acoliții care este...!†††††††

Ati aparut zburlitzilor? :))))))

Cat usl-ul e in floare,
Nici in spate nu ma doare,
Tara va fi in agonie mare,
Iar prostimea nu-i chiar asa mare.

Jos Mafia Uslinoasa! :)))))))))

 

Andreea Paul: Guvernul Ponta le ofera romanilor "bomboane otravite"

Tot e ceva, putin mai bine decat pastilele de cianura ale PDL-ului ! Macar...scapa cine poate !

 

***UPSS*** - se pare ca-ti urasti tare tara si conationalii de

... poti fi de acord cu acest guvern de hoti, impostori si inculpati, condus de fapt, de Dan Voiculescu, Ponta fiind doar ceea ce trebuie sa vada si sa stie romanii.

Bine ca-i iubesti tu Silvia....

Recapitulam ?

PDL = Salarii taiate, Pensii taiate, Impozite marite, Tva marit, Rezerva nationala monetara zero, Borduri de piatra bune schimbate cu altele chinezesti din ciment, sali de sport la sate si comune, patinoare pe milioane de euro, terenuri de fotbal in panta tot la sate, parcuri facute prin pasuni si paduri, piscine fara apa, autostrazi fara sfarsit, clientela politica, energia, gazele, rezerve date traficantilor, Eba, Ioana, case de milioane de euro rasarite peste noapte, Tata lor, Vile de milioane in Baneasa...in Bucovina, la Mare...Ministrii cu studii facute pe picior, Spitale inchise, Sanatatea, Invatamnt varza...si putem sa continuam pana maine....
Sa traiti bine ? Deci...cine iubeste mai mult tara si romanii...!?

Eu ii urasc pe porcii portocalii

In rest ii iubesc pe toti ceilalti romani.

@Silvio, io zic sa-tzi lasi coditze blonde si

..... sa te-apuci de-o "greva a foamei" (la altzii i-ar spune cura de slabire, dar daca poate face SHOW dama cu coditze, impleteshte placutul cu utilul... Dup'aia bagi si-un LIFTING, sa arate PDL ca o fata-mare).
Ia exemplu de la o Portocaleza autentica, hoatza a 4 miliarde de USD din conductele cu gazul ptr RFG, coana Julia Timoschenko.

Exista o teorie...

Exista o teorie conform careia cresterea salariilor duce la cresterea consumului care la randul ei duce la crestere economica. Keynes il cheama pe autor.

 

In concluzie trebuiesc ridicate indemnizatiile parlamentare,--

---- salariile directorilor de banca si reduse la minimum impozitele pt superbogati.

Poate ca asa are si sarmanul Tiriac bani pt platit zgura de calitate in Spania si cineva ii doneaza D-lui filantrop -FMI Jeffrey Franks, niste pantofi Guban----

Daca am uitat vreo categorie de napastuiti, te rog sa o adaugi D-ta pe lista.
--- ;)

:-)) Deja te-a depunctat dgydanimea vijilenta FMI

Totz gunoiu' pLoRetar de dinainte de '89 se da mare schimbist-de-dreapta acum si injura .."clasa muncitoare".
Pana calca pe grebla ca le scapa subit de unde provin TOTZI clantzaii, po$tacii si vuvuzelele gloAbalizate: FSN aka PCR revulcanizat ca prezervativu'.

Postacilor din tot spectrul

Aveti putintica rabdare stimabililor !!!!!!

 

:-D Acestia cica impart bomboane otravite, cei de dinainte

--- imparteau supozitoare.
'Bravos Natiune, halal sa-ti fie !' -- vorba unui grec simpatic.

Da' io ptr cine voteez? :-)))

Sho pi danshii Jenicaa!

Lasa nu-i menaja ca nu le e frica de-ntreruperi, ca doar se zbat altruist (SIC!!) ptr Tzarrishuoaaarrra loooor! Are si Rumänien falitzii ei ;-).....

Acu' sa nu piarda ocazia, ca-i si Jeffrey la Buk.ale: sa bage iuT' un fraza-cheie: "...Bombardatzi Iranu'!"

Imediat raporteaza ghenoasa Anca Ilie la sefii ei din Axa Vajington-London-Jaffa, vine ordin de zi de la Bibi si MofaZ => si respectivul are voie sa formeze Guvernul Romaniei ... Am ajuns in RO asta, ca pe vremea lui Gh-Dej si indicatziile de la Moscova.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor