Atacurile lui Ponta la Ziare.com, mentionate intr-un raport SUA

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 16:29
5564 citiri
Atacurile lui Ponta la Ziare.com, mentionate intr-un raport SUA
Foto: Facebook / Victor Ponta

Alegerile din Romania au fost marcate de o serie de posibile nereguli, afirma Departamentul american de Stat in raportul privind Drepturile Omului, in care se precizeaza si ca o serie de politicieni, printre care Dan Voiculescu, Sebastian Ghita si Victor Ponta, au atacat anul trecut presa care ii critica.

"Mass media controlate de politicienii Dan Voiculescu (...) si Sebastian Ghita ar fi atacat in mod repetat jurnalistii care scriu despre afacerile lor, despre activitatile guvernamentale orientate impotriva lor. Cei doi oameni politici detin posturi de televiziune si de radio care gazduiesc majoritatea talk-show-urilor in care apar membri ai coalitiei de guvernare", atrage atentia Departamentul de Stat, conform News.ro.

De asemenea, fostul premier Victor Ponta a lansat mai multe insulte si acuzatii nedovedite in conferintele sale de presa si pe Facebook la adresa jurnalistilor si presei.

"El a acuzat jurnalisti de la publicatii precum Ziare.com, Hotnews, Gandul si Romania Libera ca sunt membri ai serviciilor de informatii, ca sunt platiti cu bani murdari sau ca se eschiveaza de la plata taxelor. Jurnalistii si reprezentantii ONG-urilor considera ca Ponta a incercat sa submineze credibilitatea reporterilor independenti si sa ii intimideze", subliniaza raportul.

Trei raspunsuri si trei solicitari pentru Victor Ponta

In ceea ce priveste alegerile prezidentiale din noiembrie 2014, au existat o serie de posibile nereguli. Pe de o parte, faptul ca cetatenii au putut vota in afara localitatii de resedinta a permis partidului aflat la guvernare sa creasca artificial numarul de sufragii in unele sate izolate, au spus o parte dintre observatorii electorali citati de Departamentul de Stat. Pe de alta parte, la sectiile de vot din strainatate s-au format cozi lungi, iar mii de oameni nu au putut vota, ceea ce a dus la proteste de amploare.

Departamentul american de Stat: Coruptia, in special in randul oficialilor, e o problema grava in Romania

Departamentul american de Stat publica anual un raport amplu consacrat situatiei drepturilor omului in lume.

Anul acesta, SUA au criticat Romania, printre altele, pentru coruptie, pentru incalcarea drepturilor rromilor si detinutilor, pentru discriminare, dar si pentru nerespectarea libertatii presei. Raportul noteaza si ca abuzarea copiilor prin munca exista inca in tara noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ponta atac presa raport SUA, #Voiculescu Ghita raport SUA , #premier