Barroso, acum esti fericit? (Opinii)

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 16:25
5960 citiri
Barroso, acum esti fericit? (Opinii)

Pe langa actorii politici din USL, care se situeaza deasupra legii cu ajutorul targii, premierul Victor Ponta ar vrea sa faca dreptate si sa-i scuteasca de raspunderea juridica si pe adevaratii actori, cu precadere cei populari.

Iata ce a declarat premierul Romaniei duminica noaptea, la Antena 3, cu mai putin de 24 de ore inainte de a pleca la Bruxelles si a argumenta cum respecta el legea si de ce Romania este stat de drept.

"A doua decizie este si mai dureroasa, pentru ca al doilea aflat in aceasta situatie este un om iubit de foarte multi romani: senatorul Mircea Diaconu, care a fost declarat incompatibil. E foarte greu, ce pot sa-i spun domnului Diaconu? 'Dom'ne, Comisia Europeana nu stie cine e Mircea Diaconu, nu stie ce a facut pentru romani, nu stie cat de popular este'...este nedrept", a explicat Victor Ponta in fata unui Gadea ravasit de asemenea strambatate in lume.

Mircea Diaconu are o decizie definitiva si irevocabila de incompatibilitate din partea Justitiei. Aplicarea hotararii judecatoresti in aceasta situatie presupune ca incompatibilul sa fie obligat sa-si paraseasca pozitia care l-a adus in conflict cu legea. Respectarea si aplicarea legii in acest caz inseamna ca Mircea Diaconu sa plece din Senat.

Insa, legea este relativa pentru indureratul domn Ponta si colegii dumnealui din Parlament. Se pare ca legea trebuie respectata si aplicata in functie de gradul de suferinta pe care il provoaca, exprimata sugestiv prin adoptarea pozitiei orizontale tip targa, sau in urma sondajelor de opinie. Astfel, prevederile legale ar trebui sa se aplice numai in urma unor cercetari sociologice, pentru a nu se aduce atingere nobilelor sentimente de iubire si admiratie ale poporului roman. Cum nu toata lumea poate beneficia de stima poporului si, ca atare, de scutirea de la raspunderea penala sau civila, pragul care face diferenta ar putea sa fie situat la nivelul de simpatie fata de manechinele care voteaza in bikini si buletin, bunaoara, ca sa nu fie prea jos.

Procurorul si premierul Victor Ponta a explicat, duminica seara, ca el respecta legea numai pentru ca este obligat de Comisia Europeana. Daca nu ar fi fost oamenii aia rai de la Bruxelles, iubirea poporului fata de Mircea Diaconu si scaunul sau de senator ar fi ramas nestirbita, cum s-ar fi prezervat si aspectul, groaznic la un moment dat, al unui celebru blogger, aflat temporar in cantonament.

In drum spre Bruxelles, probabil ca Victor Ponta se gandea daca domnul Barroso este fericit acum si se gandeste la ceea ce se intampla. La durerea profunda provocata unui prim-ministru, nevoit sa asigure aplicarea legii intr-o tara in care, nu-i asa, se respecta statul de drept.

Citeste si:
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Ce interese sunt în spatele creșterilor salariale anunțate de guvern doar pentru anumite categorii de bugetari
Guvernul n-a mai așteptat decizia CCR cu privire la două proiecte de lege privind măriri salariale pentru anumite categorii de bugetari și pregătește o Ordonanță de urgență (OUG) în...
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Nicușor Dan îl contrazice pe ministrul Transporturilor: ”Metroul nu este subvenționat de alte localități din țară”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, l-a contrazis luni, 8 august, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a declarat că localităţi din România subvenţionează metroul din...