Berlusconi ii raspunde lui Ponta - ce ar face daca ar fi Ceausescu (Video)

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 20:31
4038 citiri
Berlusconi ii raspunde lui Ponta - ce ar face daca ar fi Ceausescu (Video)

Silvio Berlusconi i-a dat replica, sambata, premierului Victor Ponta, afirmand ca, daca ar fi ca Nicolae Ceausescu, cel putin va avea "puterile" pe care nu le-a avut niciodata.

Premierul Victor Ponta a afirmat sambata, la Torino, cu ocazia mitingului socialistilor europeni pentru sustinerea candidatului Partidului Democrat din Italia la functia de prim-ministru, ca, pentru Italia, o reintoarcere a fostului premier Silvio Berlusconi ar echivala cu revenirea lui Nicolae Ceausescu in Romania.

Ponta, in italiana: Berlusconi revenit la putere e ca si cum Ceausescu s-ar intoarce

Replica liderului italian de centru-dreapta nu s-a lasat asteptata. "Bine, (daca as fi ca Ceausescu - n.red.), cel putin voi avea puterile pe care nu le-am avut niciodata...", a afirmat Berlusconi, conform ziarului La Repubblica.

Victor Ponta a participat sambata, la Torino, la un miting al socialistilor europeni pentru sustinerea candidatului Partidului Democrat italian, Pier Luigi Bersani, la pozitia de prim-ministru. In acest context, Ponta spusese ca, pentru Italia, o reintoarcere a lui Silvio Berlusconi ar echivala cu revenirea lui Nicolae Ceausescu in Romania.

"Pentru noi, alaturandu-ne Europei ca tara fosta comunista a fost mult mai mult decat a fost pentru dumneavoastra, a fost un vis. (...) Berlusconi nu este parte din acest vis, pentru ca e un cosmar. Nu mi-as putea imagina Italia cu Berlusconi la putere din nou, asa cum nu-mi pot imagina Romania cu Ceausescu inapoi. Acest trecut trebuie sa ramana acolo, iar ceea ce este important este viitorul", le-a spus Ponta, in limba italiana, celor adunati la Torino.

Ponta a mai afirmat ca este sigur ca Pier Luigi Bersani, candidat pentru pozitia de premier al Italiei, este sansa cea mai buna nu doar pentru italieni, ci si pentru cei peste un milion de romani care traiesc si muncesc in aceasta tara. "In septembrie, inaintea campaniei electorale in Romania, PPE a venit la Bucuresti sa sustina (PDL, n.r.), dar nu a ajutat, pentru ca noi am obtinut 60% din voturi. Tot mai multe partide din PPE vorbesc de mai multa Europa, dar am vazut ieri ce se intampla si ce inseamna pentru ei: mai multa Europa, mai putini bani pentru UE. Mai multa Europa pentru cine?", a intrebat retoric premierul roman.

Coalitia de centru-stanga din Italia, condusa de Pier Luigi Bersani, este favorita in scrutinul parlamentar anticipat care va avea loc pe 24 - 25 februarie, insa, conform sondajelor de opinie, in ultimele saptamani blocul de centru-dreapta al lui Silvio Berlusconi a micsorat distanta, promitand reducerea impozitelor. Potrivit sondajelor efectuate vineri la comanda ziarului Corriere della Sera, fortele de centru-stanga sunt creditate cu 37,2%, iar cele de centru-dreapta cu 29,7%. Distanta s-a micsorat fata de ianuarie, cand era de aproape zece procente. Un alt sondaj, realizat de Euromedia Research, releva o distanta de doar 2 procente intre centru-stanga si centru-dreapta.

#Berlusconi raspuns Ponta Ceausescu, #Ponta Berlusconi conducere Italia , #premier