Bugetarii isi primesc salariile pe aprilie inainte de Paste

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 13:47
6464 citiri
Bugetarii isi primesc salariile pe aprilie inainte de Paste

Bugetarii isi vor primi salariile pe luna aprilie la sfarsitul acestei luni, nu la inceputul lunii mai, cum ar fi trebuit, avand in vedere sarbatorile de Paste, a anuntat premierul Victor Ponta, in cadrul sedintei de guvern de marti.

"Confirm faptul ca Ministerul Finantelor si ministrul delegat pentru buget au gasit solutia juridica pentru ca salariile bugetarilor sa fie achitate pana pe 30 aprilie. Sper ca oamenii, in felul acesta, sa aiba cumparaturile necesare pentru Paste. Aceia care sunt mai norocosi sa cheltuie banii in unitatile turistice pentru care se chinuie doamna Grapini (ministrul Turismul - n.red)", a declarat prim-ministrul, la sedinta de guvern.

In mod normal, bugetarii ar trebui sa isi primeasca salariile in perioada 5 - 10 mai 2013. Zilele de 2, 3 si 6 mai sunt zile libere pentru sectorul public, astfel incat ziua de 1 Mai sa fie legata de Sarbatoarea Pastelui, de pe 5 mai.

De asemenea, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a precizat, in sedinta de guvern, ca angajatii Oltchim isi vor primi toate sumele restante din salariile pe ultimele doua luni.

"Oltchim este o problema extrem de dificila si importanta. Trebuie sa cereti administratorului special sa vedem cum s-au acumulat datorii de 800 de milioane de euro. Cum ajungem la zi cu salariile desi nu exista activitate? S-a intamplat, dar nu putem sa facem o regula din a plati salarii cand nu se munceste", a comentat premierul.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#salarii bugetari aprilie, #plata anticipata salarii bugetari, #Victor Ponta salarii bugetari , #premier