Carjele si barba domnului Ponta (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 18:15
20473 citiri
Carjele si barba domnului Ponta (Opinii)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Nu pot decat sa ma bucur ca dl Ponta s-a intors in tara, se simte bine si este gata sa-si reia atributiile de serviciu. Sincer, doresc oricarui om doar sanatate. Dar revenirea aceasta, cu tot aranjamentul de imagini, mi se pare ca are un pronuntat gust de plastic.

L-am vazut pe Victor Ponta pe scarile Guvernului in carje. Normal dupa interventia chirugicala suferita, veti spune. Da, normal. Doar ca tot premierul Ponta a postat pe propria pagina de Facebook o poza, de la spitalul din Turcia presupun, unde domnia sa, in tricou si pantaloni scurti, este inconjurat de, presupun, personalul medical care l-a ingrijit, poza insotita de multumiri la adresa acestuia.

Doar ca din poza unde dl Ponta pare foarte sigur pe picioare, nu-l sprijina nimeni, nu se sprijina de nimic, lipsesc carjele. M-am uitat cu mare atentie si nu le-am vazut in preajma domniei sale. Daca nu poate merge fara ajutorul lor, asa cum am vazut pe scarile Guvernului, ar fi fost absolut normal sa le aiba daca nu in maini, atunci macar langa domnia sa. Sau nu avea nevoie de ele?

Pai atunci de ce avea nevoie de ele la Bucuresti? Pentru impresia artistica scapata din vedere in Turcia? Ca o confirmare a operatiei?

Apoi, sigur, dl Ponta este in concediu medical si deci isi poate permite orice look. Dar ce look? Barba lasata brusc este un simbol al suferintei in traditia romaneasca. La tara, mai ales, barbatii nu se barbieresc in primele 40 de zile de doliu.

Apoi, va va spune orice stilist, barba imbatraneste. Am un prieten pentru care sansa de a arata cu mult mai tanar decat varsta pe care o are s-a transformat intr-un inconvenient in activitatea didactica, cu studentii. Si atunci a optat pentru fix acelasi tip de barbita ca dl Ponta pentru a "adauga" cativa ani. Ma intreb daca dl Ponta a descoperit un nou look, sa zicem, inspirat de locul in care si-a petrecut ultimele saptamani, sau a ales unul care sa transmita suferinta, o perioada grea, o maturizare fortata. Un om amarat care sa starneasca o calda compasiune.

O tusa umana pe care ar putea sa o intareasca faptul ca la Guvern a venit, cand dl Ponta era acolo, si fiul sau Andrei, dupa care cei doi au plecat impreuna. Adica omul isi reintra si in exercitiul drag al vietii de familie care i-a lipsit in ultimele saptamani de constrangere medicala.

Barba si fiul au fost si in arsenalul de imagine al lui Adrian Nastase, daca va amintiti. E drept, dl Nastase nu a avut carje, ci fular.

Si mai am o problema, daca nu va suparati. Dl Ponta l-a informat pe presedinte ca este gata sa-si reintre de pe 9 iulie in exercitiul functiei de premier. Domnia sa este probabil convins de asta. Dar medicii? Eu inteleg ca interventia suferita de dl Ponta nu a fost chiar o gluma, ca daca ar fi fost ceva minor, nu ar fi fost tinut de medici acolo timp de peste 3 saptamani.

Deci dupa o interventie care a impus o asemenea intrerupere de activitate, nu ar fi oare normal ca aptitudinea dlui Ponta de a-si reintra in atributii sa fie certificata de o comisie medicala?

E drept ca si la plecarea in Turcia dl Ponta ar fi trebuit, potrivit reglementarilor CSAT, sa se spuna unei expertize medicale, procedura bine reglementata, ceea ce nu exista nicio informatie oficiala sau neoficiala ca ar fi facut.

Dar ma gandesc ca macar acum, ca s-a intors, ar fi normal ca inainte de a se autodeclara in deplinatatea puterilor sa existe si un aviz al unei comisii de medici romani. Nu de alta, dar dl Ponta nu conduce o scara de bloc, ci un guvern.

Si ma mai intreb, daca tot se considera apt sa isi reia atributiile de pe 9 iulie, oare se considera apt sa dea ochii si cu procurorul Uncheselu? Ca dl Ponta s-a dus miercuri la Guvern cu barba, carje si baiat, dar la DNA s-a dus avocata domniei sale tot singura.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cum a reacționat Diana Șoșoacă atunci când un carabinier i-a cerut să oprească live-ul
Cum a reacționat Diana Șoșoacă atunci când un carabinier i-a cerut să oprească live-ul
Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă este tot timpul pregătită să înregistreze cu telefonul ei și să facă un live. Așa s-a întâmplat și cu ocazia vizitei pe care Diana Șoșoacă a...
Rareș Bogdan, atac la adresa lui Nicușor Dan: "A eșuat, este un manager execrabil. Nu a venit cu nimic pentru București"
Rareș Bogdan, atac la adresa lui Nicușor Dan: "A eșuat, este un manager execrabil. Nu a venit cu nimic pentru București"
Prim vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, a vorbit, sâmbătă seara, pe tema candidatului pe care PNL îl va propune pentru Primăria Capitalei. Acesta a dat exemple de primari apreciați, în...
#Victor Ponta operatie genunchi, #Ponta carje Guvern , #premier