Cat de intortocheate sunt caile domnului Victor Ponta (Opinii)

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 12:22
4329 citiri
Cat de intortocheate sunt caile domnului Victor Ponta (Opinii)

O stire anuntata luni dimineata da de veste ca ditamai premierul Romaniei a cerut sa fie audiat ca martor in dosarul unui invinuit cu daravele in justitie, pe numele sau Liviu Dragnea, dar cererea i-a fost respinsa de DNA.

E cusuta cu ata alba, rau de tot. De ce sa ma duc martor cu orice pret, acolo unde nu ma chiama nimeni? Simplu, intrucat sunt premierul Romaniei, intrucat cine se uita la mine are impresia ca priveste la micul ecran, intrucat cine ma aude pe mine i se pare ca asculta radio si, pana la urma, ca sa inteleaga si cei de la DNA cat de important este Dragnea pentru tara, daca premierul tarii se deranjeaza pentru el.

Pare interesant si modul cum prezinta problema domnul Dragnea: tot uitandu-se in dosar, a gasit acolo o solicitare a premierului Victor Ponta in care acesta arata ca vrea sa dea o declaratie de martor, insa cererea ar fi fost respinsa.

Haida-de! Ponta trimisese solicitarea la DNA absolut de capul lui, iar prietenul Dragnea lasa de inteles ca habar n-avea de intentie. Chiar atata lipsa de comunicare sa fie intre cei doi? Sau poate, Ponta vroia sa-i faca o surpriza, ajutandu-si prietenul pe sest. La asa ceva, observa si miopii ca seamana cu un fel de influentare a cercetarii.

Nu trebuie sa explic mai mult, domnul Ponta e procuror, il duce sigur capul fara sa-i explice cineva. Dar nu pot sa uit cum vocifera altadata la adresa presedintelui Romaniei ca ar influenta justitia ori de cate ori acesta aducea vorba, cat de departe, despre o problema aflata pe rol, despre un invinuit aflat in cercetare, despre orice care e legat de judecatori, procurori, invinuiti si inculpati.

Era amestec in justitie, era anticonstitutional, ba chiar asa ceva a figurat in referatul de anul trecut, pe care Eugen Nicolaescu l-a citit cu atat aplomb inutil in Parlament, ca sa justifice suspendarea presedintelui pentru incalcari grave ale Constitutei.

Se pare insa ca legislatia noastra e cam schioapa din acest punct de vedere. Presedintele poate fi suspendat si demis pentru incalcari grave ale Constitutiei, altii insa nu. Nici macar premierul. Halal!

Nu stiu cum percepe domnul Ponta toata tevatura asta atat de incomoda, dar eu daca as fi in pielea dansului, m-as fi simtit foarte deranjat. Pentru unul ca mine, respingerea data de DNA ar suna ca un fel de "nu te baga, sefu', unde nu-ti fierbe oala".

Dar, iarasi ma intreb, daca premierul a incercat sa puna umarul depunand marturie pentru prietenul sau, oare ce alte demersuri o mai fi facut, oare cate umere a pus si unde, oare ce smecherii o mai fi folosit, ca sa-l salveze pe Dragnea din spanacul in care partidul l-a bagat iar acum cauta sa-l scoata de acolo, nu de alta, dar face parte din cel mai curat guvern pe care l-a avut Romania vreodata.

Asta cu guvernul curat n-am aspus-o eu. A spus-o premierul mai demult. Acuma, poate n-ar mai spune-o nici el.

Citeste si:
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Premierul Florin Cîțu a declarat, joi seara, 16 septembrie, într-un interviu la TVR 1, că, dacă se schimbă compoziția politică a Guvernului, nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru...
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, joi, 16 septembrie, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
sevastian
rank 1
Or fi intortocheate caile Domnului,dar un lucru e cert:
Hahn
rank 5
Oricit ar fi de intortocheate, sper sa aiba terminus la Jilava !