Cateva clipe pana la iadul lui Ponta (Opinii)

Joi, 27 Decembrie 2012, ora 12:50
6924 citiri
Cateva clipe pana la iadul lui Ponta (Opinii)

In cele cateva zile care se mai taraie pana la capatul celui mai plin de nabadai an politic de cand buchisim democratie, cu burta plina de carnati, sarmale si sorici, guvernantii (rendundant!) traiesc ultimele clipe de respiro pana la declansarea iadului.

Caci daca lumea n-a pierit in 21 decembrie, prin urmare Romania a pierdut deocamdata sansa sa devina un centru al renasterii spirituale (vestea buna e ca apologetii acesteia, cine altii decat politicienii, caci ei duc triburile spre progres, mai stau o tura), trebuie sa ne descurcam cu ce avem.

Si desi e finalul anului, iar apetenta liderilor spre contradictie este, teoretic, redusa, mugurii unui nou ciclu al istoriei romanilor se vad deja. Daca in ianuarie 2009, dupa doua secunde de guvernare, Emil Boc isi biciuia ministrii cu un teribil azimut - sa inceapa restructurarea personalului, caci bugetul are buba - , roata se invarte (doar nu-i patrata, cum vor fi capetele titularilor de portofolii peste cateva luni).

E tras la indigo: premierul anunta ca persoanele care plimba trei hartii vor fi disponibilizate, iar un ministru (de aceasta data Mircea Dusa, de la Aparare) precizeaza ca se vor face analize care vor arata daca e cazul.

Grea e cocoasa pe care trebuie s-o dea jos Ponta din naravul acestor ani! In lunile in care a guvernat pregatindu-se de alegeri, posturile lasate libere de catre guvernele Boc si MRU au fost ocupate de falitii USL. Si nu sunt putini. Caci nici predecesorii nu venisera de acasa cu mana goala.

Acuma, cum noua Putere a capatat sustinere populara masiva, ar trebui, pentru ca presa sa nu inceapa sa descopere incompetenti pe banda, asa cum a facut in timpul lui Emil Boc, ca in aparatul administrativ sa se produca o primenire sanatoasa si pe posturile de executie sa fie unsi specialisti. Nu va fi cazul, deoarece armata care a muncit in campanie si-a facut planuri mari, iar a o ignora ar insemna sa o demobilizeze - campania electorala nu s-a incheiat!

Nevoit sa accepte presiuni din toate partile, Ponta se va trazi cu o oaste birocratica incarcata in caruta guvernarii pe criterii de apartenenta, si de aici pana la gafe in materie de administrat cetatea e doar un pas.

La ce cifre trebuie decartate anul acesta avand in coaste FMI, plus niste ajustari pentru a fixa tintele macroeconomice, plus resurse pentru marirea pensiilor, plus alte masuri sociale promise si obligatorii, caci altfel erodarea va fi accelerata, plus bani de investitii, caci mediul de afaceri este cu un picior in groapa, a guverna cu incompetenti este sinucidere curata.

Pe Victor Ponta il asteapta cosmarul vietii sale si are nevoie de multa tarie pentru a nu auzi corul bocitoarelor flamande din USL. Dar daca va reusi sa-si bage ceara in urechi, Penelopa are o sansa. Altfel, istoria se va repeta foarte curand.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Victor Ponta Guvern2, #masuri Guvern Ponta2 , #premier
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
nu are ponta constiinta ca sa-i pese de ce se intampla !
Poza anty virus
anty virus
rank 5
Deja guvernu Ponta 2 se plange de greaua mostenire ale guv. Ponta 1.