Ce a invatat Ponta de la Nastase si care e viitorul lui Fenechiu in Guvern

Luni, 01 Iulie 2013, ora 18:57
4877 citiri
Ce a invatat Ponta de la Nastase si care e viitorul lui Fenechiu in Guvern

Premierul Victor Ponta, care se afla in aceasta perioada intr-un turneu in Asia, le-a raspuns celor care il acuza ca "merge pe urmele lui Adrian Nastase".

"Este adevarat, de la Adrian Nastase am invatat ca o tara care nu e prezenta prin seful Guvernului in lume e o tara care nu conteaza si se duce indubitabil in jos", a afirmat seful PSD, intr-o declaratie pentru Antena 3.

"Vreau sa fac toate lucrurile bune pe care le-a facut Guvernul Nastase, si a facut o groaza de lucruri bune, dar sa evit greselile de atunci. Ma uitam, primul ministru al Romaniei, indiferent cum se chema el, a fost la Beijing in 2002, 2003 si 2004, iar de atunci, nimic", a spus Ponta.

De asemenea, in cadrul aceleiasi interventii, liderul social-democrat a laudat coabitarea cu Traian Basescu.

Ce a facut Ponta in China si Hong Kong (Galerie foto)

"Faptul ca intram in acest gen de normalitate prinde bine Romaniei. Faptul ca iesim in afara tarii, asta nu poate fi decat un lucru bun pentru Romania", a spus seful Executivului. In ceea ce priveste declaratia recenta a presedintelui, care a apreciat ca noua Constititie este facuta de "gasca USL", Ponta sustine ca "uneori ii mai scapa si lui Traian Basescu cuvinte invatate in mediul in care a crescut, dar care nu se cuvin unui presedinte de stat".

Ponta, multumit de Fenechiu

Referindu-se la soarta lui Relu Fenechiu in Guvern, premierul a precizat ca nu are de gand sa il demita pe ministrul Transporturilor, daca acesta va fi achitat.

Prim-ministrul a amintit astfel ca ministrul Transporturilor avea de rezolvat doua probleme: privatizarea CFR Marfa si deblocarea POS-T, subliniind ca este "extrem de multumit" de activitatea de ministru a liberalului Fenechiu.

In plus, Relu Fenechiu va fi inlocuit din postul de ministru doar daca judecatorii vor emite o decizie de condamnare a acestuia, a adaugat Ponta, precizand ca a discutat despre acest lucru atat cu Fenechiu, cat si cu liderul PNL, Crin Antonescu.

Ponta a mentionat insa ca nu s-a discutat despre un eventual inlocuitor al lui Fenechiu, pentru "ca nu e bine sa vorbesc oamenii de rau" si pentru ca "sper, slava Domnului, ca Relu Fenechiu sa fie achitat.

Ponta a amintit ca o prima decizie in cazul ministrului Transporturilor este posibil sa fie luata la sedinta instantei din 4 iulie.

Intrebat daca va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor in cazul in care Fenechiu va fi condamnat, premierul a raspuns ca nu exclude aceasta varianta.

"Nu exclud aceasta varianta, dar recunosc ca mi-as dori sa avem un interimat cat mai scurt", a completat Ponta.

Ponta asteapta bani de la chinezi pentru infrastructura si energie: Toata lumea vrea la Beijing!

Premierul Victor Ponta s-a intalnit, in cadrul turneului asiatic, cu Leung Chun-ying, seful Guvernului de la Hong Kong, si a facut un tur al televiziunii.

In cadrul intalnirii cu Leung Chun-ying, "cei doi oficiali au discutat despre bunele relatii bilaterale comerciale dintre Romania si Hong Kong".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta invatat Nastase, #Ponta turneu Asia, #Ponta Fenechiu demis Guvern , #premier