Ce cauta Victor Ponta in viata lui (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Joi, 04 Octombrie 2012, ora 12:49
5272 citiri
Ce cauta Victor Ponta in viata lui (Opinii)

Cand se straduieste sa para nostim, domnul Victor Ponta calca in strachini cu voiosia unui flasnetar - suflator in goarna nu se potriveste, ca asta presupune o oarecare desteptare, si nu e cazul, si nici mim beat, ca asta aduce o contradictie in termeni. Iar premierul e un tip serios.

Mai neserios e domnul Florin Georgescu, cel mai specialist din Guvernul Romaniei, care a transformat ministerul in Tom si Jerry. Pe romaneste, curat Caragiale, sau orice alta poveste care devoaleaza penibilul romanesc pana in cele mai ascunse cotloane.

Invitat la Realitatea Tv sa-si lumineze fata si sa explice natiunii de ce-i trage taxe mai mari de la anul, premierul a aratat tot atata stiinta ca moderatoarea. Stie orice nefericit care a citit in viata lui si altceva decat o eticheta de bermude ca, o data la cativa ani, Ministerul de Finante emite niste norme in care comunica primarilor cum pot ei majora impozitele locale, daca au necesitati.

Normal ca premierul era la curent cu actul normativ, doar nu se afla la primul Guvern pe care-l vede pe dinauntru. Insa nu a folosit ocazia sa acuze greaua mostenire - legea e de multisor - ci ca sa devina simpatic (nicio masa fara peste, nicio emisiune fara mesaj).

Asa ca a imaginat o harjoana din categoria "cine-a pus maro pe clanta": nu stia cine a incarcat pe site informatia ca se majoreaza birurile, l-a sunat pe Georgescu si l-a intrebat cam cu ce se ocupa, apoi a "marturisit" ca s-a enervat cand a descoperit pe Internet anuntul sec despre bugete mai subtiri pentru oamenii de la orase si sate.

"La Ministerul de Finante este ca in D'ale Carnavalului, adica in O Scrisoare Pierduta, nu stiau cine a pus informatia pe site", a spus premierul. Care informatie e secretul lui Polichinelle.

Cum el, Ponta, s-a dezvinovatit si a afirmat ca a folosit un ton mai putin prietenos decat cel din emisiune, mi-am adus aminte ca in urma cu 48 de ore fusese la fel de nestiutor, intr-ale responsabilitatii, in privinta lui Remus Vulpescu si Daniel Chitoiu. Si acolo era treaba subalternilor sai.

Altfel spus, in general fiecare ministru e cu demisia pe masa daca tranteste ceva in gard. Numai ca nimeni nu ne-a spus de cate ori poate gresi sau cand se considera a fi greseala oistea infipta la locul ei traditional de catre guvernantii romani. Si chiar nu are importanta prea mare, de vreme ce Victor Ponta chiar nu are notiuni vecine unui comportament responsabil.

Ca sa fiu cinstit pana la capat, nu-i reprosez domnului Ponta decat ca este foarte obosit pentru misiunea cumplita pe care o are si care nu si-a epuizat inca potentialul de risc. De asta consider ca o pauza mare i-ar face bine. Pe masura ce trec zilele se straduieste tot mai tare sa fie nostim si tare imi este sa nu-i crape vreun vas, ceva.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com