Ce fac ministrii Guvernului Ponta (Opinii)

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 16:06
2299 citiri
Ce fac ministrii Guvernului Ponta (Opinii)

Sa vedem ce fac ministrii alesi de Ponta in cel mai "curat" si cinstit Guvern al Romaniei, asa cum il lauda viitorul premier inca inainte de instalare.

Unii fac chiar foarte bine. Pana acum, li s-a auzit numele doar o singura data, atunci cand au depus juramantul, la Cotroceni. Acum stau la umbra sau in umbra, nu conteaza ca tot cam pe-acolo se plimba... O fi bine, n-o fi rau, inca nu se stie, dar vom afla. Mai tarziu.

Ministrul Marga face gafe dupa gafe, ultima fiind aceea ca ar fi fost mai bun la catedra decat in diplomatie. De ce nu renunta? Nu-l tine nimeni legat in Guvern.

Titus Corlatean, ca de obicei, nu face nimic, dar se teme ca nu cumva PDL sa fraudeze alegerile si, ceea ce gandeste, exprima cu voce tare in fata jurnalistilor.

Eduard Hellvig, ca un ratacit in timp, umbla cu Politia dupa Udrea, fost ministru, ca s-o acuze de ceea ce, practic, n-ar fi putut face, chiar sa fi vrut...

Daniel Constantin, o piesa, intr-adevar, cu greutate, a Guvernului Ponta, se plange ca este urmarit de Traian Basescu, dar, in acelasi timp, uita ca este ministru in Guvernul Ponta si "denunta guvernarea mincinoasa din Romania".

N-ar fi exclus ca maine-poimaine sa ne pomenim ca Daniel Constantin a depus motiune impotriva propriului guvern.

Interimarul de la Educatie inca exerseaza scrierea corecta a numelui scolii pe care a frecventat-o, candva si, in pauze, iese la televizor sa anunte ca se ocupa de Bacalaureat, mai precis de cel din 2013, cand camerele de vederi vor fi sau nu scoase din salile de examen.

"Orice ministru care are o problema juridica sigur nu va ramane in Guvern", spunea, nu cu mult timp in urma, Victor Ponta. Dar se vede cu ochiul liber ca nu se-ndura sa ia nicio masura impotriva lui Mircea Diaconu, cercetat pentru abuz in serviciu si conflict de interese, fiind acuzat ca, in calitate de director la Teatrul Nottara, a favorizat numirea sotiei sale in functia de regizor, desi aceasta nu indeplinea conditiile legale.

De asemenea, Diaconu a fost acuzat si de ANI de incompatibilitate, fiind si senator si director, iar instanta a dat dreptate agentiei. Ba, mai mult, fiind deranjat de intrebarile indiscrete si incomode ale unor jurnalisti obraznici, Mircea Diaconu scuipa... Scuipa jurnalistii.

Se pare ca ministrii actualului guvern sunt cam rataciti in timp si spatiu si nu prea stiu nici ce fac si nici cu cine vorbesc. Marti, 5 iunie, in timpul unei conferinte de presa sustinute la Alba Iulia, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a confundat-o, pe Rovana Plumb, ministrul Mediului, cu predecesoarea sa, Sulfina Barbu, realizand greseala numai dupa ce i-au atras atentia jurnalistii.

Ovidiu Silaghi raspundea la intrebarea unui jurnalist despre avizul de mediu al drumului Transalpina, cand a spus ca a avut discutii cu ministrul Mediului, "cu Sulfina Barbu", despre aceasta problema.

Iar Ponta, seful ministrilor despre a caror activitate am pomenit mai sus, ca sa nu spun gafe, face reclama gratuita la masini. Avem deci, un premier-reclama, se pare ca unic in lume.

Ce bine se potriveste aici zicala noastra din batrani, care spune, cu intelepciune: numai "cine nu munceste nu greseste".

Citeste si:
Şefii Poliției București şi DSP, convocaţi de deputaţii PSD să dea explicații despre baia de mulțime de la Congresul PNL
Şefii Poliției București şi DSP, convocaţi de deputaţii PSD să dea explicații despre baia de mulțime de la Congresul PNL
Deputaţii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate au transmis, luni, o convocare oficială către şefii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei de...
Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"
Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"
Istoricul Theodor Paleologu critică dur ultimele evoluții legate de competiția internă din USR PLUS. "După festivalul de insulte și mitocănii furnizat de PNL urmează, mai pe înfundate...
Sursa: Ziare.com