Ce i-a transmis Philip Gordon lui Victor Ponta

Luni, 13 August 2012, ora 21:00
10465 citiri
Ce i-a transmis Philip Gordon lui Victor Ponta

Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, s-a interesat in discutia cu premierul Ponta despre evolutiile politice recente din Romania si a exprimat o serie de preocupari fata de decizia Curtii Constitutionale de finalizare a procedurii referendumului, transmite Guvernul

Intr-un comunicat redactat la finele intalnirii, Executivul arata ca premierul Victor Ponta a oferit oficialului american informatii relevante pentru subiectele ce preocupa partea americana, apreciind ca aceasta vizita va contribui la o mai buna informare asupra evolutiilor si optiunilor democratice din Romania.

A fost subliniat interesul Guvernului pentru ca institutiile in drept sa emita cat mai curand posibil decizii privind rezultatul final al referendumului, astfel incat agenda de prioritati a Romaniei in plan economic si social sa poata avansa mai rapid, se arata in comunicat.

In ceea ce priveste stadiul de implementare a obiectivelor Parteneriatului Strategic, sursa citata arata ca ambele parti au reafirmat importanta mentinerii setului de prioritati deja convenite.

"Premierul Ponta a reafirmat angajamentul clar al Guvernului pentru acest Parteneriat ca pilon de baza al politicii externe a Romaniei. In acelasi cadru, pemierul a facut o scurtainformare asupra discutiilor din aceste zile cu delegatia comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, precum si asupra obiectivelor Executivului in urmatoarele luni", se mai arata in comunicat.

Oficialul american s-a intalnit anterior atat cu presedintele suspendat Traian Basescu, cat si cu presedintele interimar Crin Antonescu.

In discutia de la Palatul Cotroceni, Philip Gordon i-a transmis presedintelui interimar ca autoritatile de la Washington sunt preocupate de evolutiile politice din Romania.

Vizita lui Philip Gordon la Bucuresti a fost anuntata de catre Departamentul de Stat al SUA.

Conform sursei citate, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, Philip H. Gordon, a venit la Bucuresti "pentru a discuta despre ingrijorarea Statelor Unite in legatura cu ultimele actiuni guvernamentale care ameninta separarea democratica a puterilor in stat si slabesc independenta institutiilor statului".

Gordon va avea intalniri si cu membri ai societatii civile si ai comunitatii de afaceri pentru a discuta despre rolul lor in intarirea valorilor si principiilor democratice impartasite de comunitatea transatlantica, mai precizeaza Departamentul de stat.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...